Nem lesznek kaphatóak ezentúl az Amazon internetes könyvesboltjában Joseph Nicolosi könyvei.

Az Amazon internetes áruház nem forgalmazza többé a homoszexualitást kigyógyító terápia legismertebb szorgalmazója, Joseph Nicolosi könyvét.

A döntést az internetes óriáscég civil szervezetek és az LGBT-közösség tagjainak több hónapja tartó nyomására hozta meg.

A két évvel ezelőtt elhunyt kaliforniai pszichológus az azóta megszűnt kaliforniai Aquinói Tamás Pszichológiai Klinika, valamint a Homoszexualitás Kutatásának és Terápiájának Országos Szövetsége (NARTH) alapítója volt. 

Nicolosi több könyvet publikált a homoszexualitás gyógyításáról és annak módszereiről, köztük egy szülőknek szóló kézikönyvet is arról, mit kell tenniük annak érdekében, hogy megelőzzék gyermekeik melegségét.

A Change.org nevű civil szervezet már öt hónappal ezelőtt több mint 80 ezer aláírást gyűjtött össze a Nicolosi-könyvek forgalmazásának beszüntetését kérve az Amazontól. Hasonlóképpen petíciókat küldtek az Amazonnak más civil szervezetek is.

Az Amazon nem forgalmazza többé a homoszexualitást gyógyítani akaró könyveket

Az internetes áruház most nemcsak átmenetileg, hanem mindenkorra megszüntette Nicolosi könyveinek forgalmazását.

Hasonlóképpen törölte a megvásárolható könyvek listájáról David A. Robinson ügyvéd önéletrajzi könyvét, amelyben a szerző azt írja le, hogyan

szabadult meg homoszexualitásától.

Az Egyesült Államokban jelenleg 18 tagállamban tiltották be, hogy kiskorúakon alkalmazzák az úgynevezett konverziós terápiát, vagyis azokat a gyógymódnak nevezett módszereket, amelyekkel a melegek gyógyítását hirdetik. Legutóbb, május 31-én Colorado állam kormányzója, Jared Polis – aki maga is nyíltan vállaltan meleg – írta alá a tiltásról szóló törvényt.

Cikk- is címlapkép: Pixabay

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
A homoszexualitás nem betegség, ezért nem is gyógyítható...
Commenter
Nem betegség: genetikailag kódolt ezt már a legismertebb magyar-orvos pszichiáter a néhai dr. Romsauer Lajos aki az átkosban nyíltan vállalta másságát is megmondta.Emberek ők is. Betegség viszont a WHO szerint az alkoholizmus, a drogfüggőség, aberráció pedig pedofilia, nekrofilia.
Eriksson
Ezek alapján a drogosokat, az alkoholistákat, a szenvedélybetegeket sem kell ezentúl gyógyítani. Miért kellene őket a maguk által választott életformáról eltéríteni? A homoszexualitás is egy életforma.
Dögöljön meg mind?
Klafa
@Commenter: Ami tegnap aberráció volt az mára másság lett és kötelező elfogadni.

Én nem szeretném megvárni amíg a meleglobbi annyira felpuhítja a közgondolkodást, hogy a többi is mássággá váljon holnap. Mert ugye látjuk, hogy ez a cél.
Már megjelent az a fajta kommunikáció, hogy ha mindkét fél beleeegyezésével történik akkor a pedofília is "csak szerelem".
Én meg azt mondom, hogy ezek mind mentálisan beteg emberek, akiket kezelni kellene.
SystemError
@Eriksson: Te három sorban a lehető összes ostobaságot leírtad, amiből sugárzik, hogy hülye is vagy nem csak ostoba berögződés. Te tudjuk be sima tájékozatlanságnak!
Commenter
@Klafa: amit írsz az is igaz. Amerikában, Nagy Britanniában már így is van. Kezelni kellene? Nem tudod kikezelni. Büntetni tudod, ahogy a pedofilia büntetendő is.
Eriksson
@SystemError: Te meg azt bizonyítottad, hogy szövegértelmezési nehézségeid vannak.
Kár volt hozzászólnod.
csak úgy....
@Eriksson: gratulálok! te, lassan 1 ló hosszal vezetsz shikari elött ,pedig az is sok baromságot bír összehordani.
Commenter
@csak úgy...: rengeteg olyan könyv van amit nem forgalmazhatnának és megteszik mégis: ilyenek az összes önsegítő könyvek, (kamu diétás könyvek, fényevős könyvek, jósolás témájú könyvek...)
kokopelli
@SystemError: ,ha megfizetik az "olyanoknak",akkor még az "Álmos-könyvet" is beledolgoznák
az alkotmányba! Őket nem zavarja,hogy már évtizedek óta nem betegségnek számítják,mert a
Dr.Orbán és a Dr. Bubo megállapította hogy gyógyítható,ergó kusss!A lapos Föld is biztos náluk!
Jozefina
Nagyon helyes, hogy beszüntették a forgalmazását !!!
Csizmás Kond
Nem az a baj, hogy ki mire gerjed, hanem az hogy ki mennyit ad közre a szokásairól...na az az undorító.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.