A volt feleség megkapja a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, az Amazon részvényeinek 4 százalékát, mintegy 19,7 millió darabot.

A véglegesített megállapodás alapján 38 milliárd amerikai dollárba kerül az Amazon alapítójának, Jeff Bezosnak az, hogy 25 évi házasság után elválik feleségétől, MacKenzie Bezostól.

A válási megállapodást pénteken véglegesítette egy bíróság az egyesült államokbeli Seattle-ben.

A bírói döntés értelmében a 49 éves asszony megkapja a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, az Amazon részvényeinek 4 százalékát, mintegy 19,7 millió darabot.

A nő ezzel a Bloomberg hírügynökség milliárdosokat felsoroló listáján a 22. helyre kerül. Az 55 éves férj, Jeff Bezos ugyanakkor megőrzi a cégben 12 százalékos részesedését és továbbra is a világ leggazdagabb embere marad. A részesedésének értéke 114,8 milliárd dollár.

Elképesztő: több milliárd dollárba kerül az Amazon alapítójának a válás

A megállapodás értelmében Mackenzie Bezos átadja immár volt férjének a Blue Origin űrvállalatban, valamint a The Washington Post című lapban birtokolt részesedését, valamint az Amazon-részvények szavazati jogát is.

Az asszony májusban azt közölte, hogy csatlakozik a Giving Pledge nevű kezdeményezéshez, amelyben gazdag emberek azt vállalják, hogy vagyonuk felét jótékony célokra ajánlják fel. Az adományozó fogadalom kampányt még 2010-ben indították olyan közismert amerikai milliárdosok, mint Warren Buffett, valamint Bill és Melinda Gates.

Jeff és MacKenzie Bezos 1993-ban kötött házasságot, négy gyerekük van. Jeff Bezos 1994-ben alapította meg az Amazont garázsában a Washington állambeli Seattle-ben. A cég azóta a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalatává nőtte ki magát, piaci tőkeértéke több mint 950 milliárd dollárt tesz ki.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

Itthon - 2020. September 20., 20:33
„Ez a járvány most elszabadult”
Itthon - 2020. September 20., 20:26
Maszk használat: a MÁV és a Volánbusz is szigorít

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Nem értem, hogy ez miért hír Magyarországon!!!
namihami
Ha ez a pasi olyan hülye, hogy az ő pozíciójában nem kötött házassági szerződést vagy hasonló anyagi kizárást, akkor megérdemli.
Ez vagy egy szimpla hülye vagy a farka elvarázsolta. Ez már nem nála, de a hazai elitnél se jönne be a nőnek/vejnek.
Szeparepa2
Sokra megy a vén luvnya a sok lével... Akkor lehet ez a sztori csak értékelhető, ha az utolsó fillérig arra költené, hogy embereknek, családoknak, rászorulóknak, betegeknek, kilátástalanságban, mélynyomorban senyvedőknek építene önfenntartó otthonokat, ahol emberhez méltó életet élhetnének...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.