A német kormány fenntartja jelenlegi hozzájárulását az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíció tevékenységéhez, és egyelőre nem küld szárazföldi csapatokat Szíriába – derült ki Steffen Seibert kormányszóvivő hétfői nyilatkozatából.

Berlin nem küld újabb csapatokat az Iszlám Állam ellen

"Amikor azt mondom, hogy a szövetségi kormány tervei között az szerepel, hogy a jelenlegi intézkedéseinket tartjuk fenn az Iszlám Állam elleni koalíció keretében, akkor azok között szárazföldi csapatok küldése közismerten nem szerepel" – nyomatékosította újságírói kérdésre Seibert a német kormány szokásos, hétfői sajtótájékoztatóján.

James Jeffrey, az amerikai kormány Szíriáért és az Iszlám Állam elleni küzdelemért felelős megbízottja egy múlt vasárnapi lapinterjúban beszélt arról, hogy Washington azt szeretné, hogy Berlin küldjön szárazföldi csapatokat Szíria északkeleti részére a helyi milíciák támogatására a terroristák elleni küzdelemben.

Német szárazföldi csapatok jelenleg csak Irakban vannak, ahol a helyi fegyveresek kiképzését és felkészítését segítik. Emellett a német légierő Tornado harci gépekkel felderítő repüléseket végez Jordániából az Iszlám Állam elleni koalíció tagjaként, és egy légi utántöltő repülőgépet is a szövetség rendelkezésére bocsátott.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
az iszlám állammal nem tudnak mit kezdeni, azt sok sunyi féreg támogatja az unióból is...ezért inkább a kiutasítottak hazaszállítására kellene koncentrálni...négy-öt db. C5-ös fordulónként ezer fővel(a padlóhoz bilincselve) pár hónap alatt pipa

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.