Ukrajna fenntartja a jogot magának arra, hogy lépéseket tegyen annak megakadályozására, hogy Magyarország beavatkozzon Ukrajna belügyeibe – tudatta a kijevi külügyminisztérium közleményben azután, hogy Jehor Bozsok külügyminiszter-helyettes a nap folyamán megbeszélést folytatott Íjgyártó István kijevi magyar nagykövettel.

Ukrajna ráförmedt Orbánra: "Budapest "ne avatkozzon be" az ukrán választási folyamatokba"
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A nyilatkozat szerint az ukrán félben aggodalmat keltett Orbán Viktor miniszterelnöknek és Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének, az ukrán parlament képviselőjének nemrégiben tartott budapesti találkozója.

Kijev aggodalmát fejezte ki több magyar hivatalos személy Kárpátalján a közelmúltban tett látogatása, valamint nyilvános kijelentéseik miatt, amelyek a tárca szerint Brenzovics és más, július 21-i előrehozott ukrán parlamenti választáson induló jelöltek melletti agitációt jelentettek.

Ezen túlmenően – mint a közlemény hangoztatta – az ukrán külügyminisztérium meglepetéssel értesült arról, hogy az ukrán fél ajánlása ellenére Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn diplomata útlevéllel nem hivatalos látogatást tett Kárpátalja megyében.

"A magyar fél ilyen lépéseit a diplomáciai szabályok és a jószomszédi kapcsolatok szellemisége megsértésének tekintjük. Az ukrán fél fenntartja a jogot, hogy intézkedéseket tegyen annak megakadályozására, hogy Magyarország beavatkozzon Ukrajna belügyeibe. Figyelembe véve az említett lépéseknek az ukrán társadalomban kiváltott nagy visszhangját, nyomatékosan ajánljuk a magyar vezetésnek, hogy a választási folyamat lezárulásáig tartózkodjanak a kárpátaljai látogatásoktól és minden olyan lépéstől, amely agitációnak tekinthető"

- szögezte le a minisztérium.

Gulyás Gergely hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán vett részt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Végre valaki felébredt, hogy amit a kormány csinál, az más állam belügyeibe való beavatkozás! Amit fordított esetben természetesen elítél, és harsányan tiltakozik ellene pártunk és kormányunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@terlasz: (23:54) ...hajléktalanként...!
tudode
@maci0427:
.
Azért megy a maszatolás ezerrel
.
------ KISZIVÁRGOTT IRATOK: A FIDESZ ÉS A JOBBIK SEGÍTSÉGÉVEL AKARTA MEGSZÁLLNI KÁRPÁTALJÁT PUTYIN?
.
kettosmerce.blog.hu/2016/10/26/a_fidesz_es_a_jobbik_segitsegevel_akarta_megszallni_karpataljat_putyin
.
Félelmetes az, hogy EZEK már az ágyú tűzzel játszadoznak ahelyett, hogy a KÖZJÓT szolgálnák, amely a béka feneke alatt van/lett, mert KATONÁSDIT játszanak ahelyett, hogy azzal játszanának, ami egyidős velük!
Sámannus
Aki putyinnal csókolózik szarember azé.
kereső
Ez egy honvédségi csapatszállitó belseje? Ez ugye a "nemkormánygép"?
qxy
De az Ukránok azért szavazhatnak orbánra nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.