Ukrajna fenntartja a jogot magának arra, hogy lépéseket tegyen annak megakadályozására, hogy Magyarország beavatkozzon Ukrajna belügyeibe – tudatta a kijevi külügyminisztérium közleményben azután, hogy Jehor Bozsok külügyminiszter-helyettes a nap folyamán megbeszélést folytatott Íjgyártó István kijevi magyar nagykövettel.

Ukrajna ráförmedt Orbánra: "Budapest "ne avatkozzon be" az ukrán választási folyamatokba"
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A nyilatkozat szerint az ukrán félben aggodalmat keltett Orbán Viktor miniszterelnöknek és Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének, az ukrán parlament képviselőjének nemrégiben tartott budapesti találkozója.

Kijev aggodalmát fejezte ki több magyar hivatalos személy Kárpátalján a közelmúltban tett látogatása, valamint nyilvános kijelentéseik miatt, amelyek a tárca szerint Brenzovics és más, július 21-i előrehozott ukrán parlamenti választáson induló jelöltek melletti agitációt jelentettek.

Ezen túlmenően – mint a közlemény hangoztatta – az ukrán külügyminisztérium meglepetéssel értesült arról, hogy az ukrán fél ajánlása ellenére Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn diplomata útlevéllel nem hivatalos látogatást tett Kárpátalja megyében.

"A magyar fél ilyen lépéseit a diplomáciai szabályok és a jószomszédi kapcsolatok szellemisége megsértésének tekintjük. Az ukrán fél fenntartja a jogot, hogy intézkedéseket tegyen annak megakadályozására, hogy Magyarország beavatkozzon Ukrajna belügyeibe. Figyelembe véve az említett lépéseknek az ukrán társadalomban kiváltott nagy visszhangját, nyomatékosan ajánljuk a magyar vezetésnek, hogy a választási folyamat lezárulásáig tartózkodjanak a kárpátaljai látogatásoktól és minden olyan lépéstől, amely agitációnak tekinthető"

- szögezte le a minisztérium.

Gulyás Gergely hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán vett részt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Végre valaki felébredt, hogy amit a kormány csinál, az más állam belügyeibe való beavatkozás! Amit fordított esetben természetesen elítél, és harsányan tiltakozik ellene pártunk és kormányunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Végre valaki felébredt, hogy amit a kormány csinál, az más állam belügyeibe való beavatkozás! Amit fordított esetben természetesen elítél, és harsányan tiltakozik ellene pártunk és kormányunk.
Sámannus
Egy egész légiflotta van a segge alatt, azért ilyen vehemens.
simmering73
Jó lesz takarékra tenni magatokat,mert ezek nem sz@roznak, odabaccnak ha kell.
verőce21
Az Kárpátaljai magyarok úgyis úgy fognak szavazni Ukrajnában, ahogy az érdekük kívánja! Van azoknak magukhoz való eszük. Nem kell ahhoz a magyar kormány sugdosása.
F_Viktor
Elképzelem, mi lett volna ha pl. Merkel, vagy Fico 2010-ben stadionokat, akadémiákat, kórházakat, hajléktalanszállókat épít Magyarországon a sváboknak, tótoknak... Esetleg ha Soros teszi ugyanezt...
F_Viktor
@verőce21: Gondolod vergőce, hogy a kárpátaljaiak maguktól is tudják, hogy puyler érdekeire kell szavazniuk?
Olyan mocskos hazaárulók lennének, mint ti?
Nessy
@verőce21: kapnak annyi milliárdot és kedvezményt, hogy tudják a dolgukat.! Magyarországra is hűségesen küldik a levélszavazatot a fideszre, még a megholt nagypapa helyett is! Igaz, a voksuk hátrányait már mi viseljük!
papa.49
Az ,,orrba baszás,, esete forog fent )))))))))))))
verőce21
@F_Viktor: (22:36) Tévedésben vagy Hülyegyerek!
Itt nem "ti", csak te vagy hazaáruló!
verőce21
@Nessy: Tapasztalt szavazók a Kárpátaljaiak...! :)
Nessy
@verőce21: Annyi pénzért nem nehéz!
terlasz
@verőce21: Igaz, a lopáshoz is ész kell, ha nem akarsz gyorsan lebukni. Legokosabbak talán azok, akik a határmenti szántóföldekre, a ledózerolt házak helyére jelentkeznek be a csalás, lopás legalizálása céljából.
justhpeter
Birkaország birkanépe nem érti, hogy Ukrajna nem kér az orbáni demokráciából.
Desischado
De a nem zavarja őket, hogy a szavazással beleavatkoznak a MI belügyeinkbe, jó pénzért! De bezzeg ha náluk avatkoznak a belügyekbe, az már baj! Kétszínű, mocskos banda!
szép új világ
Már többször bizonyították, hogy a diplomáciához és a szép szóból nem értenek. Ezekkel szemben csak Orbán Győző nevelési módszerei hatásosak, az orrba verés és a rúgás.
Eladott Ország
@RonaGyuri: Biztos a cenzor is belépett a fideszbe, vagy megvették, illetve fizetnek neki a lenyúlt EU-s pénzekből.
tudode
Már máskor is szólhattak ennek a minden lében két kanálnak, hogy ne povedáljon bele a belügyeikbe, többek között Ukrajna is,
.
---- Egy ukrán képviselő a NATO-tag Magyarország megtámadásáról
.
www.origo.hu/nagyvilag/20190320-egy-ukran-kepviselo-a-natotag-magyarorszag-megtamadasarol-beszelt.html
.
"""" Szergej Melnicsuk ukrán parlamenti képviselő élő adásban fenyegette meg a NATO-tagállam Magyarországot katonai agresszióval. Arról persze nem beszélt, hogy amennyiben Ukrajna megtámadná hazánkat, akkor a NATO 29 tagjával, köztük Kijev legfőbb szövetségesével, az Amerikai Egyesült Államokkal találná magát szembe. Az észak-atlanti szövetség 5. cikkelye alapján ugyanis egy NATO-tag fegyveres megtámadása, valamennyi tagállam elleni agressziónak tekinthető. Magyarán: ebben az esetben az észak-atlanti szövetség összes tagállama katonai akciót hajtana végre Ukrajna ellen, ami az ukrán állam megszűnését vonná maga után."""
.
Ezenkívül
.
---- Orbán a címlapon: elítélik a szlovén képviselők a magyar beavatkozást
.
24.hu/kulfold/2019/04/25/szlovenia-orban-viktor-szuverenitas-sajtoszabadsag/
.
Ez a porban gázoló szektás nem ért a szóból, fegyverkezik!
kereső
@RonaGyuri: mindez oly szép- de orbanisztánban semmi foganatja sem lesz. Mindig lesz/van , aki bevédi orbán hátsóját. Itt van la: dömötör nem tudom milyen államtitkár már nyilatkozik: "nem sikerültek a "magyarság" elleni támadások a migránspártoló erők részéről az eu-ban, mert járóka az ep alelnöke lett, deutsch pedig egy nagyon fontos bizottság alelnöke."- köszönjük epp! szép volt.
maci0427
@tudode: Ukrajna legnagyobb gondja Oroszország ! És még egy két dolog politikailag , Magyarország csak azért mert féltik Kárpátalját , hogy az is a mienk lehet egyszer ! De ez olyan mint Erdély esete, álom...
verőce21
@terlasz: (23:54) ...hajléktalanként...!
tudode
@maci0427:
.
Azért megy a maszatolás ezerrel
.
------ KISZIVÁRGOTT IRATOK: A FIDESZ ÉS A JOBBIK SEGÍTSÉGÉVEL AKARTA MEGSZÁLLNI KÁRPÁTALJÁT PUTYIN?
.
kettosmerce.blog.hu/2016/10/26/a_fidesz_es_a_jobbik_segitsegevel_akarta_megszallni_karpataljat_putyin
.
Félelmetes az, hogy EZEK már az ágyú tűzzel játszadoznak ahelyett, hogy a KÖZJÓT szolgálnák, amely a béka feneke alatt van/lett, mert KATONÁSDIT játszanak ahelyett, hogy azzal játszanának, ami egyidős velük!
Sámannus
Aki putyinnal csókolózik szarember azé.
kereső
Ez egy honvédségi csapatszállitó belseje? Ez ugye a "nemkormánygép"?
qxy
De az Ukránok azért szavazhatnak orbánra nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.