Elutasította 27 képviselő-testületi jelölt bejegyzését keddre a szeptemberben esedékes helyi képviselő testületi választásokra a moszkvai választási bizottság.

Nem engednek ellenzékieket indulni az orosz választásokon

Az elutasított aspiránsok között van mások mellett Ilja Jasin, a fővárosi Krasznoszelszkij kerület vezetője, Gennagyij és Dmitrij Gudkov volt képviselő, Szergej Mitrohin, a liberális Jabloko párt volt vezetője, Ljubov Szobol és Ivan Zsdanov az Alekszej Navalnij vezette Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány munkatársa.

Jasin esetében a választási testület azt kifogásolta, hogy a jelölését támogató aláírások között a megengedett 10 helyett 11,5 százalék volt a érvénytelenek aránya. A politikus a maga részéről a bizottságot vádolta meg szabálytalansággal.

Az elutasítások miatt vasárnap Moszkva központjában tiltakozó megmozdulást rendeztek, amelynek részvevői közül egyes források közül 25, mások szerint 38 embert előállítottak. köztük volt Jasin, Zsdanov és Szobol is.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden közölte, hogy az elnöki hivatal figyelemmel követi az eseményeket, ám nem avatkozik be a választási helyi bizottságok munkájába, amelyek szerinte a törvénynek megfelelően járnak el.

Szeptemberben az Oroszországi Föderáció 45 szövetségi régiójában 74 kampányt tartanak majd. Tizennyolc régióban a legmagasabb szintű vezető tisztségviselőket, 13-ban a regionális törvényhozás képviselőit, 22-ben adminisztratív központok önkormányzati képviselőit, 3-ban pedig ilyen központok vezetőit választják majd meg. A választópolgárok emellett az Állami Duma (a szövetségi parlament) négy egyéni választókörzetének sorsáról döntenek pótválasztáson.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Akkor minek a választás, ha nincs választás? Volt már ilyen. A történelem megint ismétli önmagát. Tulajdonképpen már nálunk is ez van. Rendszerszintű a választási csalás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
Akkor minek a választás, ha nincs választás? Volt már ilyen. A történelem megint ismétli önmagát. Tulajdonképpen már nálunk is ez van. Rendszerszintű a választási csalás.
Madácsi Pali
Mi a fenének a választás? Az csak úri huncutság, pénz kidobás. Putyin megbízottja nyert 120 évre 452%-al 117%-os résztvétel mellett, és punktum. Aki nem hiszi próbálja megszámolni a 370 évre titkosított, tegnap megsemmisített szavazólapokat 1000 év gulág terhével.
Nessy
Ősszel majd találkozik mester és tanítvány, aztán lesz tapasztalat csere!
Amilyen jámbor jószágok vagyunk, szó nélkül fogadnánk el egy hasonló helyzetet. Tényleg, a régen itt állomásozó szovjet katonák és családtagjaik még nem kértek magyar állampolgárságot? Rögtön meglenne O.V. 2/3-a a külhoni szavazókkal. Nekünk már el sem kellene menni szavazni a hazafias népfrontra! Vagy most más lesz a neve??
hangok a fejemben
Az agyára ment Putyinnak a sok botox.
Én kíváncsi lennék, hogy azután hülyült meg. hogy elkezdte a botox kezelést, vagy meghülyült, és ezért kezdte el a botox kezelést.

Milyen szar lehet a diktátoroknak abban a tudatban élni, hogy amit felépítettek, az velük örök életű lehetne, de a természet törvényei szerint miután meghalnak, darabjaira hullik az egész.
Most pl Kuba jutott az eszembe valamiért...
hangok a fejemben
Egyszer elmegyek egy Karib-tengeri hajóútra - műanyag szemetet szedni, halászni, bogarászni, bálnaízű koktélt iszogatni.
Amúgy kurvára nem érdekel a karibi térség (sem).
Dél-Pestről lefelé sem érdekel semmi a Déli sarkig.
Ázsia sem érdekel.
Meg a közel és távol-kelet sem.
Meg Közép- és Dél -Amerika sem.
Úgy tűnik igazából semmi sem érdekel, de azért földrajzilag és kulturálisan hagytam magamnak egy kis mozgásteret - ha észrevetted.
nezelodo
Azt mondja a régi közmondás, még a hülyébbtől sem szégyen tanulni, ha van valamiféle sziporka, ami kipattan a fejéből. Na lám, már ott is az ellenzéki jelölteknél van törvénytelenség! Vagy kölcsönadta nekik Orbán a mi Nemzeti Választási Bizottságunkat? A kopaszait, akik a herceghalmi nemzetes asszonynak falaztak, mikor ajándékozza a gazdinak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.