Nincs szükség Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a Liga kormánypárt vezetője meghallgatására a milánói főügyész keddi bejelentése szerint, miközben Salvini jelezte, hogy kész a római parlamentben tisztázni a pártja moszkvai finanszírozását érintő ügyet.

Lehet, hogy Moszkva finanszírozta a pártját, mégsem akarják kihallgatni Salvinit

Francesco Greco milánói főügyész "abszolút feleslegesnek" nevezte Matteo Salvini meghallgatását.

Hétfőn Gianluca Savoinit a Lombardia-Oroszország egyesület elnökét hallgatták meg a milánói főügyészségen: Salvini korábbi szóvivőjéről van szó, aki a feltételezések szerint személyesen folytatott tárgyalásokat Moszkvában az olasz Liga finanszírozásáról. Gianluca Savoini nem válaszolt az ügyészség kérdéseire, fenntartotta magának a jogot, hogy a vizsgálat lezárását követően adjon választ a hatóságoknak.

Július 10-én indult hivatalos ügyészi vizsgálat arról, hogy a jelenleg legnagyobb olasz párt illegális finanszírozásban részesült-e Moszkvától. A Buzzfeed amerikai hírportál beszámolója szerint Gianluca Savoini erről megbeszéléseket folytatott orosz tisztségviselőkkel. A Buzzfeed állítása szerint birtokában van egy felvétel egy tavaly október 18-i moszkvai találkozóról Savoini és öt másik – két olasz és három orosz –, meg nem nevezett személy között. Matteo Salvini az említett időpontban szintén Moszkvában tartózkodott.

A felvételen szereplő tárgyaláson elhangzott, hogy Matteo Salvini pártja 4 százalékot kapna az ENI olasz energiacégnek eladott orosz kőolaj árából, több tízmillió dollár értékben.

Matteo Salvini a pártját célzó finanszírozási ügy kirobannása óta személye elleni támadásról beszél. A Liga vezetője kedden kijelentette, hogy 25 éve ismeri Gianluca Savoinit, akiben megbízik. Hozzátette, hogy ha a többi olasz pártnak kérdése van hozzá, a parlamentben feltehetik neki: "gyakran vagyok a parlamentben, és minden interpellációra válaszolni szoktam" – jelentette ki Matteo Salvini.

Az ellenzéki balközép Demokrata Párt (PD) felszólította Matteo Salvinit, a római parlament előtt tisztázza a moszkvai finanszírozásokat. Nicola Zingaretti PD-főtitkár kijelentette, amíg Salvini nem jelenik meg a parlament előtt, "nem hagyjuk békén". A PD-frakció tagjai kedden a római képviselőházban Salvini és Savoini közös fényképét lobogtatták az ülésteremben. Matteo Renzi a PD volt miniszterelnöke szerint Matteo Salvininek azonnal le kellene mondania.

Silvio Berlusconi a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke szerint Matteo Salvini "támadás alatt áll", és jobban tenné, ha minél előbb felborítaná az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) közös kormányt.

Ezzel kapcsolatba Giuseppe Conte olasz miniszterelnök úgy nyilatkozott, Matteo Salvini nyugodtan a parlament elé állhatna. Az M5S-hez közeli Il Fatto Quotidiano olasz napilap rekonstrukciója szerint Matteo Salvini 2014 és 2018 között kilenc hivatalos látogatást tett Moszkvában, és minden alkalommal Gianluca Savoini kísérte.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Amennyiben ez a bizonyít egyértelmű úgy valóban nincs szükség kavarni a szart Sarvini. Te égesd magad és az országodat sem kell kitenni egy hazudozó miniszer erkölcsi moráljának.. Gondolom a főügyész ott még nem egy gerinctelen Polt és ebből az okból mondta amit, mert, ha a bizonyítékok egyértelműek lesznek, akkor valóban szükségtelen magyarázkodni és ellenkező esetben is..
Rockxy
lehet hogy elélvezett, de nem biztos

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.