Donald Trump amerikai elnök kedden a Fehér Házban újságírók előtt azt állította, hogy nem akar rendszeváltozást Iránban.

Trump nem akarja sem megtámadni, sem megváltani Iránt

Az elnök azt követően nyilatkozott így, hogy kedden délelőtt Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási vezetője kijelentette: országa "bizonyosan folytatja" atomprogramját, és csökkenteni fogja a 2015-ben aláírt többhatalmi atomegyezményben rögzített vállalásait. Az atomalkut a Trump-kormányzat tavaly tavasszal egyoldalúan felmondta.

Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter, aki az EBSZ egyik szervezetének tanácskozásán tartózkodik New Yorkban, hétfőn este az NBC televíziónak azt nyilatkozta: Teherán kész a tárgyalásokra Washingtonnal, amennyiben az Egyesült Államok feloldja az Irán elleni szankcióit.

A perzsa diplomácia irányítója leszögezte azt is, hogy Irán nem akar háborút az Egyesült Államokkal. Mnt fogalmazott: szerinte sem Teherán, sem Washington nem akar fegyveres konfliktust, és nem fenyeget a háború közvetlen veszélye közöttük.

"Azt gondolom, hogy az amerikai elnök nem akar háborút, de a körülötte lévők nem bánnák" – jelentette ki Zaríf. De úgy vélte, hogy ezek a háborút szorgalmazók nem érik el, amit akarnak, mert – mint mondta – "végül mindig az óvatosság győzedelmeskedik. Az emberek tudják, hogy Irán nagy és büszke ország és nem vennénk könnyedén egy katonai támadást".

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hangok a fejemben
Trump egy pinafogdosó zaklató primitív paraszt - az volt és az is marad a történelemkönyvekben is!
Hiába rúg-kapál az idióta, hogy valami nagyot akar véghezvinni Amerika történelmében, pl. Kim Dzsongun barátjaként...
Noooormális!?
papa.49
A trampli egy idióta hülye azt se tudja mit akar Amerika jól bevásárolt ezzel a barommal !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.