Megkezdődik a munka egy erős és egységes Európai Unió megteremtése érdekében, a belső harcok helyett a közös kihívások leküzdésére kell összepontosítani – jelentette ki Ursula von Der Leyen, miután megválasztották az Európai Bizottság következő elnökének kedd este Strasbourgban.

Ezt mondta az új bizottsági elnök első beszédében

Rövid köszönőbeszédében hangsúlyozta: a belé vetett bizalommal az Európai Parlament (EP) képviselői hitet tettek egy "egységes, kelettől-nyugatig, déltől-északig terjedő Európa" mellett.

"Nagy a felelősség, most megkezdődik a munka" – szögezte le von Der Leyen, azon véleményének adva hangot, hogy sikerülni fog legyőzni a kontinens előtt álló nagy kihívásokat.

Végezetül pedig közös, konstruktív alapokon álló munkára szólította fel az uniós képviselőtestület tagjait.

A tagállamok vezetői által Jean-Claude Juncker utódjául jelölt politikust meglehetősen szűk többséggel hagyta jóvá az EP. Mandátuma november 1-jén kezdődik és öt évig tart.

A szavazást követően David Sassoli, az EP új elnöke gratulált az eredményhez, és kiemelte, rendkívül fontos időszak következik most, ugyanis elő kell készíteni a biztosjelöltek meghallgatását.

"A következő néhány év nagyon fontos az Európai Unió jövője szempontjából, s a feladatot csak akkor oldhatjuk meg sikeresen, ha szoros és teljes együttműködésben dolgoznak együtt az intézményeink" – fogalmazott.

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke most hivatalos levélben kéri majd fel a tagországok vezetőit, hogy tegyenek javaslatot a brüsszeli testület tagjaira. A biztosjelöltek meghallgatására szeptember 30. és október 8. között kerül sor az EP illetékes bizottságaiban. Ezután a parlamentnek a teljes biztosi testületet meg kell választania, ami várhatóan az október 21-24-i plenáris ülésen lesz.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Jujj de eldugultak a jobbszelröl pofazok! Orban öt tamogja, az ö valasztottja???
Itt egy kis izelitö a legelsö beszedeböl: (ilyen haarozottan meg Timmermans se, nemhogy Weber nem fogalamzott)_
"Ursula von der Leyen: Aki Európa értékeit gyengíti, velem áll szemben
Az Európai Bizottság kijelölt elnöke a jogállamiság védelmére és az EU menedékkérőkkel szembeni kötelességére hívta föl a figyelmet Strasbourgban...
„Nem kötünk kompromisszumokat, ha a jog uralmának fenntartásáról van szó” – szögezte le, és megerősítette, hogy támogatni fog egy olyan mechanizmust, amely az Európai Unióban ügyelni fog a jogállam állapotára.
Azt is kijelentette, hogy határozott lépéseket fog tenni, hogy újrainduljon a menekültügyi szabályok európai reformja. Meg kell őrizni azt az elvet, hogy akinek védelemre van szüksége, védelmet kapjon az Európai Unióban, tette hozzá. Ugyanakkor kiemelte: azért is dolgozni kell, hogy megszűnjenek azok az okok, amelyek miatt tömegek vándorolnak el az otthonukból Európa felé.
Egységes külpolitikát szeretne, amihez megszüntetné a tagállami vétó lehetőségét is külpolitikai kérdésekben..."
Na akkor meg1x a birkaknak:
- NUKU VETO!
- NUKU KITANCOLAS A SORBOL! Egyesült Europa!
- NUKU ILLIBERALIZMUS! A jogallamisag kötelezö!
- NUKU MIGRANCSOZAS! Helyette egyseges menekültügy...
Na ezt jol benezte O1G, mit fog erre a Kossuth-radioban hadovazni???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ha októbertől csökkennek majd a pénzek és nagyobb ellenőrzés lesz a mi Viktorunknak többször kell majd ambuláns kezelésre mennie.
desir62
Ezután o1g kapja a sallerokat meg a kokikat.
teuton
@F_Viktor: Egyszerü a keplet, a nemet belpolitikabol es a Neppart elutasitasabol Timmarmanns miatt van.
A zöldek mar csak 2%kal maradnak el BNO-vban a CDU mögött, a 2. legerössebb part, mr arrol beszelnek, hogy a következö kancellat zld lesz, Ezert mersekeltek a CDU-vall szemben, egy kisebbsegi kormanynak kell a tamogatas (lasd Dania).
A szocik haragszanak, mert összevesztek a jelölesek miatt. Nincs egyiknek sem annyi amogatopartnere, hogy a sajat jelöltjet gyözeleme vihette volna, közösen ment volna, de nem tudtak megegyezni. Erre Merkel a nagy sakkjatekos szepen a hatterböl Macronnal alkut kötött es a sajat leghübb emberet tete be. Ezzel meg a CSU-t is kijatszotta Weberrel, megbosszulte Seehofer armanykodasait.
A diplomacia, a nagypolitika nem hangos pofazasokbol all, mint a fidesz es a V4 csinalja, hanem türelemmel, ügyes sakkhuzasokkal a hatterböl. Vajon miert pont a nagyhangu magyarok voltak Trianon legnagyobb vesztesei? Mert pofazva harcolva mindenki ellen, az nem diplomacia!
bencemacska
@F_Viktor: tegnap, 23:23
Én Újhelyit sem értem. Nem jutott eszébe, hogy ezzel egy platformra került a fidesszel?
Rá igazán érvényes: "Ha nem szóltál volna..."
F_Viktor
@teuton: Írod:
"Vajon miert pont a nagyhangu magyarok voltak Trianon legnagyobb vesztesei? Mert pofazva harcolva mindenki ellen, az nem diplomacia!"

Igen, ez az a nemzethy magyar jobberség, amiből Magyarország még soha nem profitált, csak kapta a nagy pofonokat amiknek akkora K.O. lett a vége, hogy évtizedekig még felállni sem tudott.
Természetesen mindennek a nép itta meg a levét, a nagypofájú nemzethy haszonlesők pedig élték tovább megszokott világukat.
advocat
Szerintem ezt a nőt azért kaptuk, mert nem tudunk róla semmi - európával kapcsolatos - információt. És ha a 6 "ellenzéki" nem szavaz rá! Akkor éppen feledhető lenne. De megszívták! Megszívtuk. Már szinte barát lett Viktor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok