2007 és 2017 között a vallási meggyőződésekkel és gyakorlatokkal szembeni kormányzati korlátozások markánsan megnövekedtek világszerte, legyen szó törvényekről vagy fellépésekről. Növekedett ugyanakkor a magánszemélyek, szervezetek vagy csoportok által elkövetett erőszakos megnyilvánulások, zaklatások száma is a vizsgált időszakban – derült ki a Pew Research Center kutatásából. - a Maszol.ro portálról

Forrás: maszol.ro
Feltöltő: kcarnivore
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Nálunk is kéne az állammal szemben valami korlátozás, csak itt azért, mert baromi erőszakosan tukmálják az emberekre vallást. Főleg a gyerekekre.
Klubtag
@Macskaszem: ...azért kapják az államtól a hatalmas vagyonokat és támogatásokat, hogy minél hatékonyabb vallási pressziót gyakorolhassanak minél több ember felett, ez biztosítja, hogy politikai célokból is kezesbárányok, terelgethetők legyenek. Tudják, hogy ezt már gyerekkorban el kell kezdeni, hogy a "siker" minél kiterjedtebb legyen.
Nessy
Ha jól tudom, nálunk is az állam mondja meg melyik egyház, egyház. Itt is az egyházi iskoláknál magasabb az egy diákra jutó pénz, mint az államiakban. A "történelmi egyházak" magas támogatást kapnak az államtól, amiért cserébe lelkes párt propagandát fejtenek ki.
Klubtag
@Nessy: ...az egészséges személyiségű, országukat, honfitársaikat szerető és tisztelő emberek például már 1789-ben rájöttek, hogy az eredményes társadalmi fejlődés egyik záloga az állam és az egyház szétválasztása, amit aztán az idő is igazolt.
Akik ezt nem veszik tudomásul és dohos, avittas történelmi korok restaurációját tűzik zászlajukra, azok sokat vétenek embertársaik ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.