Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke telefonon beszélt csütörtök este Boris Johnson új brit kormányfővel, és arra figyelmeztette, hogy semmiképp nem tárgyalható újra az Egyesült Királyság európai uniós kiválási feltételrendszeréről megkötött szerződés.

Juncker helyre tette Boris Johnsont

"Juncker elnök úr meghallgatta Johnson miniszterelnök úr mondandóját, és megerősítette az EU álláspontját, miszerint a kiválási szerződés a legjobb és egyben az egyetlen lehetséges megállapodás az Európai Tanács irányelvei alapján" – közölte a brüsszeli testület szóvivője.

Mina Andreeva elmondta, hogy a felek mobilszámot cseréltek, és abban egyeztek meg, hogy kapcsolatban maradnak.

Kép és szöveg: MTI

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Papuska1: Nem az Unió mondta, hogy lépjenek ki! Jó pár javaslat volt a britek , illetve May részéről, csak éppen a képviselők maguk sem tudták mit akarnak, de azt nagyon. Ugyanis nem volt ép kézláb javaslatuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Papuska1
Azért a dolog nem egészen így van! Az Unió nem csicskáztathatja Nagy-Britanniát! Ha a Britek másképp gondolják, mit tudnak tenni? Nem hiszem, hogy meg mernék tenni, hogy Európa egyik legerősebb, ha nem a legerősebb államával ütköznek. Esetleges viszont intézkedések igen csak fájhatnának az Uniónak. A britek szövetségi rendszerébe olyan országok tartoznak, mint India, de az USA val is jobb a viszonyuk most, mint az Uniónak.
Nessy
@Papuska1: Nem az Unió mondta, hogy lépjenek ki! Jó pár javaslat volt a britek , illetve May részéről, csak éppen a képviselők maguk sem tudták mit akarnak, de azt nagyon. Ugyanis nem volt ép kézláb javaslatuk.
F_Viktor
@Papuska1: Innentől nem tartozik az UK Európa erős államaihoz, eljátszották ugyanazt, mint a 80-as években, akkor sem volt sétagalopp részükről elfoglalni a rangsorban a jelenlegi pozíciójukat. Még saját kárukon sem voltak képesek tanulniuk, megérdemlik az özönvizet. Magyarul nagyon hülyék.
Remélem a skótok és az észak-írek elhagyják az Egyesült Királyságot.
Jozefina
Ha már egyszer megvan egy kilépési szerződés, akkor a kócos Boris mit hepciáskodik???
A brittek a lököttek, hogy hagyják magukat megvezetni!!!
karma1
@F_Viktor: Sajnos, a skotok le-nepszavaztak nehany eve az elszakadast Angliatol - hat most aztan isszak a levet. De az ottani miniszterelnokasszony, Nicola Sturgeon egy szuper csaj, fiatal, agilis, mindent az orszagaert tesz - remeljuk, majd csak kitalal valamit. Az irek mar most egymasnak estek megint, ott nehezebb lesz valamit kitalalni.
@Papuska1: Igen, ebben az esetben igenis az EU fogja meghozni a masik 27 tagallam egyeterto donteset - senki nem mondta Anglianak, hogy lepjenek ki - aki kilep, az vallalja azt, hogy fizet vamot, utpenzt, minden szart, ami az EU tagallamokra NEM kotelezo. Hiszen ezert hoztak letre az EU-t.
Lehetett valasztani: bent vagy kint akarsz maradni az EU-bol. Hat Britannia dontott, nem az EU.
Tessek minden hatranyat es minden odiumat egy szo nelkul elviselni - ide vezet az, ha szar politikusok ulnek egy orszag nyakan.
boris johnson csak egy a legszarabbak kozul, raadasul meg bohoc is, kuldetestudattal, mint trump
3dwhite
Jean Claude meg a mobil..fogja tudni nem a felesège hivja-e?
justhpeter
Az angol konzervatívok egy nap felébredek és újra nagyhatalomnak érezték magukat. Azóta hülye ötleteik vannak.
karma1
@justhpeter: Nyugodtan felebredhetnek, es szembekophetik magukat azert, hogy az egesz part csak ezt a hulyet tudta magabol kiizzadni. Szegyen ez a pasi a sajat partjara nezve, szegyen az egesz brit birodalomra nezve.
jesz
Na igen...ahogy köpködnek Trumpra, most a nyál Johnsonra kerüi... Trump megkavarta a szart, remélem most Johnson is kézbeveszi a lekvárfőző fakanalat...

A régi szép emlékek a gyarmatosító időkből még ott szunnyadnak az öregebbek agysejtjeiben, a fiatalok meg csak azt látják, hogy a Királynő a főnök még mindig jónéhány nagy ország élén (persze csak úgy jelképesen, de akkor is)...

Szóval Junker még sokáig ott fog uszítani az új vezetés hátamögé bújva (természetesen hatalmas tiszteletdíjat felmarkolva élete végéig)
reagens
Mit tett helyre? Elmondta azt, ami az Eu álláspontja a Brexit óta.
Az angolok most már nem fognak cicózni és kilépnek. Nem vagyok benne biztos, hogy az Eu-nak ez nem fog fájni anyagilag!
Csizmás Kond
Azt már nem ő határozza meg...és minden megváltoztatható
maci0427
Ez a manus már saját magát rakhatná helyre !
nemfideszes
@reagens: Ismét sikerült bebizonyítanod, hogy hülyébb vagy az átlagnál. Annak drukkolsz, hogy az EU rosszul járjon?! Hol élsz te idióta, nem az EU-ban? Amúgy a brexit óta folyamatosan nő a tőkeelvándorlás Angliából, Európába. Az ilyen apróságokról már nem is beszélve:
infostart.hu/tudositoink/2019/07/17/ket-eve-nem-latott-melyben-a-font-a-brexit-miatt
A megállapodás nélküli kilépéssel Anglia sokkal rosszabbul jár gazdaságilag, és akkor még ott van az Észak Ír határ probléma mely a brexittel újból elszabaduló erőszakhullámhoz vezethet.
index.hu/kulfold/2019/04/19/uj_ira_eszak-irorszag_agyonlott_ujsagiro_terrorszervezet_londonderry/
reagens
@nemfideszes: Ki drukkolt az Eu ellen? Nem tudsz olvasni? Miért szólsz hozzám, ha három mondat megértése problémát jelent?
Ezzel megmutattad, hogy egy idióta vagy!
Most pedig emlékezz arra, mikor a Brexit bejelentésre a font mélyrepülésbe kezdett. Aztán gyönyörűen vissza állt. Az Angol gazdaság lebecsülése nem vezet sehová. Junker pedig senkit nem tett helyre, csak elmondta, ragaszkodnak az eddigi álláspontjukhoz.
nemfideszes
@reagens: F@szkalap, egy 3 évvel ezelőtti választás eredményének bejelentését, illetve annak hatását, amikor még szó sem volt megállapodás nélküli kilépésről, nem kéne összehasonlítani, egy elhibázott döntés tényleges végrehajtásával, és annak tartósan fennmaradó következményeivel. Amúgy a font most van mélyponton a belinkelt cikk szerint... "Nem tudsz olvasni?"
csak úgy....
@nemfideszes: kár a gözért ! @reagens: = @Shikari: csak nevet cserélt, az értelme maradt a régi...
reagens
@nemfideszes: A font volt csúnyább helyzetben is.
Az angolok így döntöttek és eddig ment a huzakodás. Most ki fognak lépni az új miniszterelnök vezetésével. Ezt mindannyian meg fogjuk érezni.
Éppen Junker beszél, akinek a megválasztása verte ki az angoloknál a biztosítékot!
Ha pedig nem tudsz normálisan válaszolni, beszélgess a nyomorult idiótákkal, ne velem.
csak úgy....
Már alig várom a következö fideszes lejárató kampány! :) Remélem olcsóbb lesz,mint az eddigiek ! Junckert csak át kell retusálni von der Leyenre a Soros mellé...
Cincinntatus
Juncker szerint "a kiválási szerződés a legjobb és egyben az egyetlen lehetséges megállapodás az Európai Tanács irányelvei alapján".
Nem valószínű, hogy ezzel Boris Johnson egyetértene.
csak úgy....
@reagens: tibi,tibi! semmit sem változál . :(
reagens
@csak úgy...: Béla! Mesélj még magadról. Jó lesz megismerni mindenkinek, milyen Béla is vagy! Agyilag, tudásban és mellébeszélésben!:)
reagens
@csak úgy...: Béla! Béla! Nagyon élsz Bélám!
reagens
Itt a kilépés oka!

"Boris Johnson egykori elhíresült ígérete ott maradt a levegőben: azt mondta, hogy ha az Egyesült Királyság kilép az EU-ból, akkor hetente 350 millió font marad az államkasszában, amelyet Brüsszel helyett az egészségügyre tudnak majd költeni. De mi lesz, ha ez nem teljesül? Ha kiábrándulás lesz a vége?

A gyakorlatban az elmúlt három évben már az egészségügyre lehetett volna költeni, ehelyett pedig máig a brüsszeli hozzájárulásainkat fizetjük. Az EU-ból való kilépéssel bizonyosan jelentős pénz marad a brit államkasszában, az ígéret tehát teljesíthető. De nem a pénz miatt akar a többség kilépni, hanem a lehetőségek miatt. A világ egyik legversenyképesebb gazdaságát végre nem kötik majd meg az EU szabályai."

gondola.hu/cikkek/113836-Brexit__Nem_a_penz__hanem_a_lehetosegek_miatt_lepunk_ki.html
csak úgy....
@reagens: szedd rá a fönöködet tibi,hogy ti is lépjetek ki az eu. ból ...
talán,akkor több fussa az egészségügyre! :)
reagens
@csak úgy...: Béla! Megint félrebeszélsz! Nem lesz ennek jó vége Bélám!
nemfideszes
@reagens: "beszélgess a nyomorult idiótákkal"
Pont azt teszem...
reagens
@nemfideszes: Béla! Megint befordultál!
csak úgy....
@reagens: tán béla a szeretöd,hogy má mindenkit bélázol,tibi ? :)
csak úgy....
@Eriksson: mondjuk én sem! :) a fölsorolt országokban,országoknak , többet kell majd jattolniuk,mint elötte az eu.nak! :) ...Bangladesh, Botswana, Brunei, Ciprus, Dél-Afrika, Dominika, Gambia, Ghana, Guyana, India, Kamerun, Kenya, Kiribati, Lesotho, Malawi, Malaysia, Maldiv-szigetek, Málta, Mauritius, Mozambik, Namíbia, Nauru (különleges tag), Nigéria (tagságát 1995 novemberében felfüggesztették), Nyugat-Szamoa, Pakisztán, Seychelles-szigetek, Sierra Leone, Szingapúr, Sri Lanka, Szváziföld, Tanzánia, Tonga, Trinidad-Tobago, Uganda, Vanuatu, Zambia és Zimbabwe.
a portékát el is kéne ám adni (vám mentesen) valahol a közelben...
Eriksson
@csak úgy...: Antigua és Barbuda, Ausztrália, Bahama, Barbados, Belize, Grenada, Jamaika, Kanada, Pápua-Új-Guinea, Saint Kitts és Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent-Grenadines, Salamon-szigetek, Tuvalu s Új-Zéland.
reagens
@csak úgy...: Téged Bélázlak csak Béla! Felismertelek!
nemfideszes
@reagens: 12:23
Rólam már meg is feledkeztél,?! :):):) Nagyon szomorú vagyok...:):):)
reagens
@nemfideszes: Veled beszélgetnék, ha értenéd! Ez a bohóc még egy értelmeset nem tudott szólni, így nincs miről beszélnem vele!
Lassan te is kezded azért Bélát beérni!
nemfideszes
@Eriksson: Senki nem állította, hogy a britek meglesznek unió nélkül is... viszont azt igen, hogy egy megállapodás nélküli kiugrással mind a britek, mind az EU-s országok szívni fognak. A kérdés csak az hogy milyen mértékben és mennyi ideig. Az is biztos, hogy a Kelet-Európai országok, (mi is) szívják a legnagyobbat, ugyanis a következő pénzügyi ciklusban jóval kevesebb kohéziós forráshoz fogunk jutni a nettó befizető angolok távozásával. Ennél fogva aki a brexit-nek drukkol az a saját hazájának ellensége... bár ha jobban belegondolok, a csutiék így majd kevesebbet lophatnak, de ettől még az országnak szar lesz...
Amúgy a Európai Unió egy angol úriember álma illetve ötlete volt... úgy hívták Sir Winston Churchill...
nemfideszes
@reagens: reagens 10:48
@csak úgy...: Béla! Béla! Nagyon élsz Bélám!
reagens 11:24
@nemfideszes: Béla! Megint befordultál!
reagens 12:23
@csak úgy...: Téged Bélázlak csak Béla! Felismertelek!

... azért legalább magaddal szemben lehetnél következetes...
reagens
@nemfideszes: Elnézést kérek! Akkor ezt elírtam! Ezt a Béla gyereket Bélázom csak!
nemfideszes
@reagens: A kilépés oka, hogy ennek a barom Borisnak és a másik idiótának (Farage) sikerült olyan hazugságokkal megetetni, főleg a vidéki idős angolokat (milyen ismerős is a képlet!), hogy az EU-ból való távozás után 350 millió font marad az angolok zsebében. Mivel mára már ők is elismerték, hogy ez ordenáré hazugság volt, most előálltak a versenyképességgel... miközben a multik sorra építik le angliai üzemeiket, gyáraikat és költöznek át Franciaországba, Németországba. De így van ez a bankokkal is. Már pedig a versenyképesség növeléséhez sok pénzre van szükség, nagyon sokra...
reagens
@nemfideszes: Volt egy népszavazás. Ott döntöttek. Biztos alaposan megfontolták. Erre nem tudok mit mondani. Aki nincs tisztában a következményekkel, az minek szavaz?
Eriksson
@nemfideszes: Természetes, hogy az unió azon van, hogy jól jöjjön ki a dologból, viszont az angolok se estek a fejük lágyára. Míg az előbbiek csak egymásra számíthatnak, az utóbbiaknak az egész világon vannak érdekeltségeik. Miért is hagynának magukat megalázni?
Már az megalázó, hogy belementek ilyen parttalan alkudozásba.

S hogy mi lesz a szegény népekkel nélkülük? Az már nem az ő dolguk.

Európa Unió megálmodója nem Sir Winston Churchill volt.
nemfideszes
@reagens: Azt ugye te se gondolod komolyan, hogy egy egyszerű alul iskolázott, tájékozatlan, vagy a világ eseményeire érdektelen ember átláthat egy ilyen helyzetet és annak jövőbeni következményeit. Azt nem mondom, hogy még a politikusok sem, mert azok között is sok az idióta, de a valódi szakmai tudással bíró, gazdasági és pénzügyi szakemberek sem tudják megmondani, hogy ennek mi lesz a következménye... az egyszerű emberek többsége csak annyit értett meg az egészből amit Borisék hazudtak nekik, vagyis, hogy több marad a zsebükben... és nekik elég is volt ennyi. Még annak következményeit sem mérték fel, hogy ezek után nem fognak már érkezni Kelet-Európából akik elvégezzék helyettük a piszkos munkákat... vagy megoldják az egykori gyarmati országokból behozott emberekkel, vagy beállnak majd maguk kukásnak, mosogatónak stb.
reagens
@nemfideszes: Iskolázottság? Csak nem műveltségi cenzust szeretnél a szavazásoknál?
csak úgy....
@Eriksson: te ,sokszor még bugyutább vagy,mint a shikari tibi...
bivajbaxnádról, különbözö cikkecskékböl akarod eldönteni az angolok jó,vagy rossz sorsát !? :) a magyar egészségügy,oktatás ,jövedelmek-adók már nem is izgatnak, angol/brexit szakértövé léptetted elö magad! :) gratulálok...
nemfideszes
@Eriksson: Mindkét fél azon van, hogy jól jöjjön ki a dologból. Érdekeltségeik pedig éppen úgy vannak az egész világon a franciáknak, spanyoloknak és a németeknek. Még ha nem is rendelkeztek akkora gyarmati rendszerrel mint az angolok, mindegyik gyarmattartó ország volt. Bár ennek mára már nincs is jelentősége. Sokkal lényegesebb, hogy a tőke hova vándorol, és hol a "tudás"?! Azaz hol vannak a pénzügyi és szellemi központok... ezek nélkül az angolok nem sokra mennek, legyen akárhány harmadik világbeli egykori gyarmata...
Csak nézd meg, hogy az egykori nagy angol autómárkák kinek a kezében is vannak manapság:
Bentley - Volkswagen Németország
MINI - BMW Németország
Aston Martin - Ford Egyesült Államok
Jaguár, LandRover - TATA Motors India
Rover - Nanjing Automobile Group Kína

Szóval Boris, vagy egy Farage akár hogy is ugrál, bármit is hazudoznak össze-vissza, a piac a saját útját járja, ahogy mondani szokták: " a kutya ugat a karaván halad"...
Eriksson
@nemfideszes: Ez bizony igaz, de csak egy szelete a valóságnak.
Köthetnek külön gazdasági, kereskedelmi szerződéseket is bármely állammal, hacsak az unió nem vezet be ellenük embargót. Akkor viszont van ott még jó pár ország az Eu-n kívülről is, amelyek esetleg az az Eu-val szüntetnék meg a kapcsolataikat.
nemfideszes
@Eriksson: Ők még igazi politikusok, szakemberek voltak...
nemfideszes
@Eriksson: Mint ahogy az Unió is köthet bárkivel szerződést, lásd pl, Kanadával kötött kereskedelmi megállapodást.
Nem igazán tudok olyan erős gazdasággal bíró országról, aki ne akarna egy mindkét fél számára előnyös megállapodást kötni az Unióval. Kína is folyamatosan azon van, hogy bejuthasson az EU piacára,
csak úgy....
@nemfideszes: Lassan európában a (lentröl jött) (nagyon lentröl...) választott kormányzó pártok vezetöi,hasonló kórságokban szenvednek,mint az I.világháború elötti királyok és arisztokraták...
Eriksson
@nemfideszes: Ez volna a lényeg, hogy mindenki mindenkivel. De néhol befigyel egy-egy embargó.
Mint ami mostanában történt az irániakkal. Leállították egy olajszállító hajójukat Gibraltárnál, mert az Európa Unió megmondta nekik, hogy Szíriával nem kereskedhetnek ilyen-olyan okból.
Itt volna kérdésem: Vajon mi köze az uniónak két ázsiai ország kereskedelméhez? Vajon mit keresett egy tanker arrafelé, ha Iránból Szíriába tart?
csak úgy....
@Eriksson: "Ez volna a lényeg, hogy mindenki mindenkivel..." tudtam,hogy komcsi voltál,azok találtak ki hasonló marhaságokat,közben az sem volt igaz...
nemfideszes
@Eriksson: Mivel az idióta Trump farokméregetésbe kezdett most éppen az Irániakkal, és mivel az EU Amerika szövetségese, illetve országai többsége NATO tag, így az EU-nak is be kellett állni a sorba, bármennyire nem tetszik az EU-s vezetőknek az amerikaiak által kiszabott embargó. Amúgy próbálják ez ügyben jobb belátásra bírni az amerikai vezetést, de ne felejtsük el, hogy Trump a fegyver lobby embere, és igen csak elkötelezett Izrael felé...
A világon így vagy úgy, közvetve vagy közvetlenül mindennek köze van egymáshoz.
Iránnak nincs közvetlen szárazföldi határa Szíriával. Azt csak a NATO tag Törökökön vagy az Amerikai fennhatóság alatt álló Irakon keresztül tudná megközelíteni. Hajóval mehetne a Szuezi csatornán át, de az szintén nemzetközi fennhatóság alatt áll, amit az amerikaiak és az izraeliek felügyelnek, ráadásul korlátozva van a tanker nagysága illetve merülési mélysége is. Így aztán marad Afrika megkerülésével a földközi tengeren át. Azonban annak Atlanti óceáni torkolatát (Gibraltár) az angolok felügyelik...
Szíriát egy az oroszok által támogatott diktátor vezeti, aki ezrével írtja a saját népét, hatását az EU is megszenvedte a menekültválság formájában. Iránt pedig vallási fanatikusok vezetik akik éppen atombomba előállításra készülnek. Ilyen rendszerek elleni fellépésként csak a gazdasági szankciók maradnak, vagy a fegyveres konfliktus amit viszont mindenki szeretne elkerülni. Persze Amerika és az EU is hagyhatná az egészet a francba, és ezek az országok csináljanak amit akarnak, csakhogy azt senki nem tudná megjósolni, hogy egy gazdaságilag megerősödött diktatúra vagy egy vallási fanatikusok által vezetett ország mit kezdene utána a hatalmával. Iráni katonák jelenleg is számos arab és afrikai országban kavarják a szart, illetve háborúznak. Lásd siíta szunnita ellentét. Ha gazdaságilag és így katonailag is megerősödnek nincs rá garancia, hogy ezek a "kisebb" csetepaték ne eszkalálódjanak olyan méretűvé mely már kihathat az egész világra, így az Eu-ra.
Eriksson
@nemfideszes: Most soronként írjam meg a válaszom? Túl sok témát hoztál egybe, ami látszólag összefügg, és mégsem.
Mondjuk nem úgy kellene kezdened, hogy az idióta Trump... Mert semmivel sem idiótább, mint némely más vezető. És ő legalább az USA gazdaságát próbálja rendbe rakni.
Eriksson
@nemfideszes: A többi felvetésedről is szívesen elmondom a véleményem, ha érdekel. Csak úgy sorban.
Eriksson
@nemfideszes: 15:55
Ha az UK kiszáll az unióból, nem kötelezi semmi az USA-nak az unióval kötött szerződéseihez.

Amrika már nem kisisten, ránőnek az ázsiaiak.

Rossznyelvek szerint eddig a zsidó lobbi vezette Amerikát, tehát Izrael megkerülhetetlen.
Jó drága az a szállítmány, amely Afrika megkerülésével ér csak célba, miközben a közel-keleten mindenki adja veszi a nyersolajat.

Szíria orosz territórium, szerződés köti a térséget és Oroszországot az együttműködésre, ha kell háború árán is. Mikor mindenféle amerikai, angol, francia, német csapatok támadják, - az oroszok nem kifejezetten Asszadot, hanem a mindenkori szíriai vezetést és az országot védik. Ez a sok éve fennálló állapot inkább a nyugat-kelet háborúja.

Irán nem agreesszív állam, de ha támadják, megvédi magát. Szemben Amerikával, amely mindenkire rámegy ami él és mozog olyan környéken, melyekből gazdaságilag hasznot remél.

A vallási háborúk csak az ottaniakra tartozik, a perzsákra és az arabokra. Abba nem kellene beleszólni, hacsak nem Szaud-Arábia megvédése a tét.

Ennyit dióhéjban. De ha esetleg még valamiről elmondhatom a véleményem, akkor szívesen.
nemfideszes
@Eriksson: Mégis minek kéne nevezni egy olyan nárcisztikus nagypofájú embert, aki folyamatosan hazudik:
index.hu/kulfold/2019/04/29/trump_elnokkent_mar_tobb_mint_10_ezerszer_nem_mondott_igazat/
aki gyerekes farokméregetésbe kezd, hol az Észak-Koreával, hol az Iránnal
akinek fingja nincs az etikettről:
velvet.hu/gumicukor/2017/04/23/donald_trump_tahosagat_etikett_szakerto_elemezte/
aki alapból lenézi a nőket
aki bevándorlóként szarik az őslakosokra:
infostart.hu/kulfold/2017/03/10/indianok-tuntetnek-trump-dontese-ellen---kepek
aki bevándorlóként, cégeiben feketén dolgoztat bevándorlókat, miközben a bevándorlók ellen uszít...
még a fideszes seggnyaló bencsik szerint is bunkó, pedig ő maga sem piskóta:
valasz.hu/itthon/trump-tenyleg-bekepzelt-bunko-ahogy-bencsik-andras-irja-124006
vagy éppen ez:
www.facebook.com/watch/?v=1803074583051108
aki helyből lehülyéz nagy nyilvánosság előtt mindenkit, aki számára kellemetlen kérdést tesz fel
aki családi vállalkozásban vezeti a világ egyik legnagyobb hatalmát
velvet.hu/gumicukor/2019/07/01/ivanka_trump/
aki szerint nincs is klímaváltozás...az adócsalásairól már nem is beszélve.
Mondj már légyszíves még egy ilyen "államfőt", na ne Afrikából vagy Ázsiából...
Eriksson
@nemfideszes: Jól összeszedted a dolgokat :))) De tudod, hogy engem az ilyen pletykák nem érdekelnek.
Buta és kicsinyes dolognak tartom mások kifigurázását csak azért, mert nekem nem tetszik valamiért.

Szegény indiánok már annyi igazságtalanságot megéltek, sajnálom őket. Remélem, hogy megnyugtatóan rendeződik ez a problémájuk.
Eriksson
@nemfideszes: Ez az engedjetek, mert én vagyok én videó tetszett Trampról, jót mosolyogtam rajta. :)))
Majdnem olyan jó, mint némely csókolózós, diktátorozós, dülöngélős, isiászos történet.
nemfideszes
@Eriksson: "Ha az UK kiszáll az unióból, nem kötelezi semmi az USA-nak az unióval kötött szerződéseihez."
... és akkor mi van, nem egészen világos, hogy ezzel mit is akartál mondani. Nyilván kötnek az USA-val külön szerződést, most is tárgyalnak ez ügyben, ettől még az Uniónak nem lesz se rosszabb se jobb. És, hogy Trumpal milyen megállapodást sikerül majd kötniük az meg külön kérdés, hiszen neki mint tudjuk Amerika az első és nem Anglia...

"Amrika már nem kisisten, ránőnek az ázsiaiak."

Ez így van, ezért is izmozik Trump Kínával, de valószínű ő fogja húzni a rövidebbet...

"Rossznyelvek szerint eddig a zsidó lobbi vezette Amerikát, tehát Izrael megkerülhetetlen."
Ez szintén így van, de ilyen szinten nem álltak ki Izrael mellett. Eddig azért próbáltak közvetítőként fellépni az izraeli-palesztin konfliktusban, most pedig Jeruzsálem fővárosként való elismerésével nem a megbékélést, hanem az ellenségeskedést fokozzák...
"Jó drága az a szállítmány, amely Afrika megkerülésével ér csak célba, miközben a közel-keleten mindenki adja veszi a nyersolajat. "
Ha Szíria megfizeti... Iránnak szüksége van bevételre, már csak az embargó miatt is, úgyhogy nekik mindenképpen megéri, amúgy Aszad siítaként is támogatja Iránt és vissza...
Eriksson
@nemfideszes: "az EU-nak is be kellett állni a sorba, bármennyire nem tetszik az EU-s vezetőknek az amerikaiak által kiszabott embargó." Erre válaszoltam azt, hogy ""Ha az UK kiszáll az unióból, nem kötelezi semmi az USA-nak az unióval kötött szerződéseihez."
nemfideszes
@Eriksson: "Szíria orosz territórium, szerződés köti a térséget és Oroszországot az együttműködésre, ha kell háború árán is. Mikor mindenféle amerikai, angol, francia, német csapatok támadják, - az oroszok nem kifejezetten Asszadot, hanem a mindenkori szíriai vezetést és az országot védik."
Orosz territórium? Ne bassz! Hova van ez leírva?! Most Aszad hívta be az oroszokat és bombáztatta velük a saját népét. Az oroszok minden diktatúrát támogatnak mely nyugat ellen harcol...a demokrácia se Putyinnak se Aszadnak nem opció... nagyon könnyen elvesztenék a hatalmukat... Az angol, francia, német csapatok azokat a kurdokat és mérsékelt szíriai ellenzéki erőket támogatták akik az ISIS ellen harcoltak, miközben az oroszok és a kormánypárti hadsereg őket bombázta... akkor ki is a "jófiú"?

"Irán nem agreesszív állam, de ha támadják, megvédi magát. Szemben Amerikával, amely mindenkire rámegy ami él és mozog olyan környéken, melyekből gazdaságilag hasznot remél."

Igen akkor mi a faszért támogatnak terrorszervezeteket? Mért akar atombombát? Mi a faszt keresnek a katonái szíriai vagy jemeni területen? Miért fenyegetőzik háborúval miközben senki nem támadja őket? Tényleg nem agresszív állam:
index.hu/kulfold/2018/01/01/ujabb_ket_embert_lottek_le_egy_irani_tuntetesen/
még a saját embereit is halomra lövi ha kell...

"A vallási háborúk csak az ottaniakra tartozik, a perzsákra és az arabokra. Abba nem kellene beleszólni, hacsak nem Szaud-Arábia megvédése a tét."
hagyjuk már ezt az ótvar szöveget Szaud-Arábia megvédéséről...és ha a vallási háborúk miatt milliók indulnak el Európa felé, vagy ha a harcok olyan szinten eszkalálódnak, hogy az már atomháborúval fenyeget, akkor az is csak rájuk fog tartozni?!
nemfideszes
@Eriksson: Attól még továbbra is NATO tag marad, és ez inkább politikai ügy mint gazdasági...
nemfideszes
@Eriksson: " De tudod, hogy engem az ilyen pletykák nem érdekelnek.
Buta és kicsinyes dolognak tartom mások kifigurázását csak azért, mert nekem nem tetszik valamiért. "

Már megbocsáss de nem mémet küldtem Trumpról, hanem valódi videókat... ha a viselkedésében ennek ellenére sem látsz semmi kivetnivalót, akkor nálad is problémák lehetnek az etikettet illetően, vagy csak a szokásos elfogultság a személyével kapcsolatban.

"Ez az engedjetek, mert én vagyok én videó tetszett Trampról, jót mosolyogtam rajta. :)))"

Na látod ez az, mondhatni világ első számú vezetője nem viselkedhet így, hogy mindenki rajta "röhögjön"...
Eriksson
@nemfideszes: Most miért vadulsz?

"Clinton 2011-3 : Aszad napjai meg vannak számlálva
Clinton 2011-7 : Itt az ideje, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-1 : Eljött Aszad távozásának napja
Clinton 2012-6 : Az egész világ összefogott, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-10 : Az Egyesült Államok türelmetlen, itt az ideje, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-11-10 : Clinton átadja a miniszteri tárcáját annak a személynek akit Obama választ ki... Aszad elnök pedig büszke lehet, akár a Qasioon nevű hegy."
Valóban csak az Iszlám Állam miatt volt az USA Szíriában?

Válaszlépés. Trump egyoldalúan felmondta az atomszerződést.

Éppenhogy a vallási háborúkba avatkozott bele a nyugati világ, s azért özönlenek nap-mint nap a menekültek Európa felé. Merkel is megmondta 2015-ben, hogy a háborús szírek jöhetnek. Lelkiismeretből? vagy valami másért? De azóta özönlik mindenfelől boldog-boldogalan.
Eriksson
@nemfideszes: 17:34 Én egyikére sem. Nehéz lesz ezt a konfliktust helyrehozni.
Eriksson
@nemfideszes: Figyelj! Nem vagyok Görög Ibolya, hogy bárkit is kiokosítsak viselkedésből.
Egyértelmű, hogy Trump nem egy királyi fenség, aki csupa úri társaságban forgolódott. S azt is tudni lehet, hogy az amerikai népség tojik az etikettre. Egyszerűen nem foglalkozom vele.
Viszont a hsz-om második mondata az, hogy "Majdnem olyan jó, mint némely csókolózós, diktátorozós, dülöngélős, isiászos történet." Arra miért nem reagálsz?
Amit írsz, csak megerősíteni tudom: Na látod ez az, mondhatni Európa első számú vezetője nem viselkedhet így, hogy mindenki rajta "röhögjön"...
csak úgy....
@Eriksson: " De tudod, hogy engem az ilyen pletykák nem érdekelnek.
Buta és kicsinyes dolognak tartom mások kifigurázását csak azért, mert nekem nem tetszik valamiért. " :) látod ,ez vagy te!
Blankán,Hadházyin,Márkin, Juhászon, Gyurcsánynén :) Junckeren...stb. pletykázgatsz,anekdótázol de eszedben sem jutna egy östulok Németh Szilárdot vagy a mocskos szájú B. zsoltit szóba hozni,fitymálni ,kritizálni,pedig te (állítólag) pártoktól független vagy!? lehet,hogy reflexböl nyalsz a kormányzó pártnak,mint régen a cuccializmusba?
karma1
@Eriksson: Mi es Ausztralia bizony valoban megszivjuk. Eddig "elveztuk" az EU elonyeit - ez most mind el fog veszni. Az orszag maris loko"dik Kina fele... A jelenlegi lofogu miniszterelnokasszonyunk a kinai elnok seggebol kandikal ki - allatira nem egeszseges ez...boris johnson pedig a masik legveszelyesebb bohoc, aki most a porondra kerult...:(
libellle
@Papuska1: Valamit nagyon elnéztél. Különösen azt ami az EU legerösebb államát illeti. A britteknek mindig külön kolbászkát sütögettek mindig külön kivánságaik voltak. Pont elég ebböl mehetnek de gyorsan. Pont ma figyelmeztette Johnsont az angol atoipar, hogy nem ártana, ha tudná hogy mit beszél és ordibál ki a világba. Amennyiben továbbra is igy viselkedig rettenetesen art az autoiparnak ök ugyanis függenek az EU-tol ezenkivul a gazdaság elidult a meredek lejtön. Talán udvariasabban kellene viselkednie ugyanis a britt gazdaság absolut függ az EU-tol. Természetesen mindenki megfogja erezni a Brexitet, de legjobban az angoloknak fog fájni és olyan álgazdaságoknak mint Magyarország. Igaz gazdaságilag Magyarország ténylegesen nem sok szerepet játszik.
libellle
@reagens: Az angoloknál arengetek Kelet- Europai bevándorlo verte ki a biztositékot. Nem kell vitatakoznunk arról, hogy szükség volt rájuk. Ellenben az idös konservativ választók evvel argumentáltak, hogy vannak regiok ahol pl. 25 % -ka a nepesedésnek lengyel. Ebböl van elegük. Természetesen a következményre már nem jutott a logikából. Elhitték a hulye johnson hazudozásait. Nos most ö a premierminister reméljük sikerül neki az anol gazdaságot tönkre tennie. A bankok nagyresze már Frankfurtban van az alkalmazottak nagyrészé szintén.,
libellle
@reagens: Wie viel zahlen die Briten derzeit an die EU?
Großbritannien ist wie auch Deutschland und Frankreich ein Nettobeitragszahler, das Land zahlt also mehr in den EU-Topf ein, als es herausbekommt. Den zuletzt verfügbaren Zahlen aus dem Jahr 2014 zufolge zahlte das britische Finanzministerium HMT im Jahr 2014 9,9 Milliarden Pfund netto ein, nach heutigem Wechselkurs 12,5 Milliarden Euro.

Pro Woche sind das 190 Millionen Pfund, umgerechnet 240,8 Millionen Euro. Auf jeden einzelnen Briten heruntergerechnet sind es 153 Pfund pro Jahr (rund 194 Euro) oder 42 Pence am Tag (53,2 Cent), die an die EU gehen.
libellle
@Eriksson: "Am 25. März 1957 wurde die EWG mit der Unterzeichnung der Römischen Verträge durch Belgien, Frankreich, Italien, Luxemburg, die Niederlande und der Bundesrepublik Deutschland gegründet." Ez volt az amire te gondolsz.
libellle
@Eriksson:" Akkor viszont van ott még jó pár ország az Eu-n kívülről is, amelyek esetleg az az Eu-val szüntetnék meg a kapcsolataikat." Ugye ilyet még csak véletlenül sem gondoltál komolyan.?
Eriksson
@libellle: 03:07 Miért ne? Nem Európa a legfőbb gazdasági hatalom a világon.
karma1
@nemfideszes: 15.55-re: Kozben azt se felejtsd el, hogy orban szijjarton keresztul lelkesen felajanlotta kb. 9-10 honappal ezelott Irannak, hogy segit neki nuklearis eromuvet letrehozni - fedjen ez a "biznisz" barmit is,...:o((( Kulonben meg kurvajol levezetted a szitut...
Annyit tennek csak hozza, hogy Kanada, Ausztralia es mi, Uj-Zeland is koronagyarmatok vagyunk, es az EU-s eloirasok, szabalyzasok eddig rank is vonatkoztak - asszem, Kanadanak nem kell kulon kuncsorognia "jo biznisz"-ekert az Unional, legalabbis addig nem, amig Anglia bent van. Az viszont mar megint mas kerdes, hogy az anyaorszag velunk is elkezdett tetuskodni, meg Ausztraliaval is - szigoritott a munkavallalason (ha valaki innen Angliaba akarna menni dolgozni), es valoszinu ezt teszi a kanadaiakkal is.
Nagyon keveri ez a 3 idiota a lecsot (trump,boris,farage), de azzal senki sem szamol, hogyha II. Erzsebet meghal, akkor mindennel nagyobb szuksege lesz (lenne) az EU-ra.
Azt az egy bagyadt szavazast, amit a Brexit-ugyben elengedtek, minosithetetlen volt: az egesz otletrol nem keszultek hatastanulmanyok, senki sem tudta (igaz, a mai napig sem tudja ) megmondani, hogy barmilyen tipusu Brexit mivel jarhat majd gazdasagilag, es ahogy farage kitalalta a Brexit-et, szinte azonnal atnyomtak a nepszavazasra. Az emberek semmit nem tudtak elozetesen - azota sem. Ha may kiirt volna meg egy Brexit-nepszavazast, ahogy a jozan erok es foleg a fiatalok, na meg a skotok es az irek is koveteltek, mar regen tul lennenek rajta, es tudnak, hogy mit akar a nep VALOJABAN.
Magam ellen dumalok, de ha egyezseg nelkul lepnek ki, akkor csak szakadjanak meg a sajat hulyeseguktol, tutyimutyisaguktol, es ne kapjanak semmifele kedvezmenyt: az osszes kedvezmenyt, ami eddig volt, azt ugy hivtak, hogy "EU tagsag". Ha errol lemondanak, akkor nem tobbek ok, mint Albania, vagy egy barmilyen, EU-n kivul levo tarsasag
kokopelli
@karma1: ...arra utaztak,hogy a kilépés után is vámmentesen kereskedhetnek az EU-val,vagy az Ireken
keresztül tudnak "ki-be" szállítani,vagy direkt mint eddig!! Ez volt az utolsó idők nagy vitája! Azt még nem
vallotta be a "Trampli"-frizurás,hogy a londoni bankok elveszítik az €-s forgalmat Párizs ill. Frankfurt am
Main javára! A 350 milliós heti veszteség sem volt igaz,ergó nem volt a kezükben "adu",így csak böfföltek!
A kilépés nem úgy fog történni,ahogy a Farage a háttérből irányitani akarta! (A Trampli is rajta keresztül
szította a tüzet!) ...majd szépen félreáll és mossa a kezeit!
kokopelli
@nemfideszes: egyetlen egy jobbkormányos autót nem láttam Németországban az idő alatt amit az
első naptól máig ott eltöltöttem! X-szer voltam az USA-ban bérautóval úton,de ott sem!Nem is mernék arra
gondolni,ha újra egy "New Englandi" (anno menekült családból származó) min.elnöke lenne az USA-nak,ak-
kor mit fog az angolok fejéhez vágni!!!Még tartják ott az írek a iszonyatos történelmi "angolutálatot" mint az
"IRA" leszármazottai! A Trampli az angolok kedvence,mert a középeurópát rühelli, a német szármasása miatt,
és azért mert a "sikertelen" visszatérő nagyapját kibaxták Bajorországból az egykori katonaszökevénysége miatt!
karma1
@kokopelli: az a tetu farage mar felreallt, rogton az ominozus Brexit szavazas utan, vigyorogva jelentette be, hogy o ezutan visszalep az aktiv politizalastol. Ezutan elhuzott az EU-ba, es az orban-felekkel allt ossze, veluk probalta meg belulrol gyengiteni az Uniot.
kokopelli
@karma1: ...láttam a felvételt,amikor a Trampli megválasztása utáni napon,bevonult Trump-Towerbe vigyorogva
jobbra balra forogva,hogy mindenki lássa a szemetet! (abba a toronyba,aminekegy tucat emelete hiányzik,mert
úgy magasabb a rangsorolásnál! Igazi bunkó Trump mentalitás!A német gyökerei már lerohadtak a családjáról!
A nyugati sajtó már régen a Farage kezét látja a Johnson scheggében!Minden idióta mögött áll egy profi "bábos".
A csutiék mögött a Birnbaum-Finkelstein,az orosz cár mögött a Rasputin...stb!
karma1
@kokopelli: Nincs mit hozzafuzni - igy igaz ahogy irod...:o((
kokopelli
@karma1: ...az a szomorú,hogy az én ismerőseim sem tudják,hogy mi az a "Bakstop",ami meghatározatlan
időre köttetett,és amit az angolok azért nem tudnak felmondani! (;-))
kokopelli
@kokopelli: ...az itteni irógatók sem tudják,de hajrá "EU ellenfele",akár kik is azok! Az angolok kiszállnak,és a
"magyarok pénze" is soványabb lesz,és vámkötelezetten tudnak az angolokkal kereskedni!Nem ismerem azt,
hogy a kinnt dolgozók ott vásárolt dolgait az EU-ba belépve meg kell-e vámoltatni!!! (mert a "Bakstop" meg-
akadályozza Angliának a külön alkukat,az EU-s országokkal!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.