Megfojtottak szerdán négy rabot a társaik, miközben átszállították őket abból a börtönből, amelyben a héten 58 ember halt meg egy lázadásban, közülük tucatnyi embert lefejeztek.

A négy rab feltehetően annak a bűnbandának voltak a tagjai, amely a börtönmészárlást levezényelte. A hatóságok csak Marabá városába megérkezve vették észre az említett bűncselekményeket.

Jair Bolsonaro brazil elnök az esetet a mentőautóban bekövetkezett halálesetekhez hasonlította.

Bizonyára sebesültek lehettek, nem? Ez olyan, mint amikor egy mentőautó felvesz egy beteget, aki a szállítás közben meghal,

– jelentette ki Bolsonaro újságíróknak nyilatkozva azt követően, hogy részt vett egy ünnepségen Goiás helységben. „Előfordulnak ilyen problémák, nemde?”

A Pará állam egyik börtönében hétfőn kitört lázadásban 58 rab vesztette életét. A korábbi beszámolóklegalább 52 fogoly haláláról szóltak. Az EFE spanyol hírügynökségnek ezt akkor megerősítő helyi büntetés-végrehajtás szerint több rabot lefejeztek társaik.

A dél-amerikai ország börtöneiben körülbelül 708 ezer fogoly raboskodik, közel 300 ezerrel többen, mint ahány rab számára jut férőhely hivatalosan.

Májusban már volt egy börtönmészárlás, akkor 55 ember halt meg.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.