Nincs politikai vagy vallási háttere a Stuttgartban karddal elkövetett emberölésnek, amellyel egy szíriai állampolgárként regisztrált férfit gyanúsítanak – közölte pénteken a németországi nagyváros ügyészsége.

Személyes okokból sarabolta fel lakótársát egy szamurájkarddal

A gyanúsított kizárólag személyes okokból támadt rá áldozatára, egy korábbi lakótársára, "nem volt sem politikai, sem vallási indítéka" – emelte ki az ügyészség szóvivője .

Német hírportálokon idézett nyilatkozatában elmondta, hogy vizsgálják az előzetes letartóztatásba helyezett feltételezett elkövető személyazonosságát.

A hatóság nem vesz részt találgatásokban – mondta azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, amelyek szerint a szövetségi bevándorlási és menekültügyi (BAMF) hivatalnál szíriaiként regisztrált, és érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező férfi valójában nem a polgárháború sújtotta közel-keleti ország állampolgára.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap értesülése szerint a gyanúsított valószínűleg jordániai, és az általa megadott adatokkal szemben nem 28, hanem 30 éves. Németországba 2015 elején, a migrációs hullám felerősödése előtt érkezett. Személyazonossága eltitkolásának nincs köze az emberöléshez. A hatóságok azt is vizsgálják, hogy elismert németországi menekültként miként utazhatott el egy időre Jordániába – írta a FAZ a hírportálján.

A férfinek volt munkája, és ugyan kisebb bűncselekmények miatt ismerték a hatóságok, de nem tartották számon veszélyes bűnözőként.

A gyanúsított a hatóságok szerint szerdán egy stuttgarti utcán megölte egy 36 éves volt lakótársát, egy kazah származású német férfit. Katana – közkeletű nevén szamurájkard – típusú, 50 centiméteres pengéjű fegyverével áldozata egyik karját is levágta. Több tucat járókelő és környékbeli lakos látta a véres jelenetet. A gyanúsított kerékpárral elmenekült a helyszínről, keresésére egy rendőrségi helikoptert is bevetettek és még este elfogták.

A támadást számos szemtanú rögzítette, és felvételeiket közzétették az interneten. Ezt a magatartást széles körben bírálták, élesen elítélte mások mellett Guido Wolf baden-württembergi tartományi igazságügyi miniszter, aki a FAZ beszámolója szerint kiemelte, hogy a felvételek terjesztése megfosztja az áldozatot a méltóságától.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Jaj, ne! A propi teljesen elbulvárosodott, szenzációhajhász, ráadásul ... no, felsarabolni kicsit nehéz, lesarabolni lehet a sarabolóval, persze, nem egy Embert!!! A stílus maga az újság! Én lépek!
nevemnick
@JAJMÁR: pedig mennyi ,,értelmiségi" választja az újságírást... :D
JAJMÁR
@nevemnick: Gőzöm sincs honnan jöhettek, biztos valami migráncsok :-D
De nem szapulni akarom őket, csak rábírni, hogy ha már újságot ír, megoszt valaki, érezze felelősségének a magyar nyelv helyes használatát. Pl. legalább kapcsolja be a helyesírás ellenőrzőt, mert időnként nagyon durva hibákat elkövetnek !
JAJMÁR
@durbincs: Nem lehet! Külön-külön se!
man at work
Sarabolta fel?
Bakker!
Kibaszott japán szamurájfilmeken nőttem fel. (Köszi, apu!)
Régen volt.
Véres volt.
Lettem, aki... ami.
Köszi, apu!
JAJMÁR
@durbincs: Gondolod? Ahogy a tett levideózása is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.