Drónok bevetésével is próbálkozhatnak terroristák, ezért az Európai Bizottság támogatja az európai uniós tagállamokat az ilyen fenyegetések elhárításában – mondta Európai Bizottság terrorizmus elleni küzdelemért felelős tagja a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak.

Drónos terrortámadások veszélyére figyelmeztet az Európai Bizottság

Julian King elmondta, hogy a pilóta nélküli légi járművek egyre nagyobb teljesítményűek és egyre "okosabbak", így nemcsak a törvényes felhasználás területén erősödik vonzerejük, hanem "ellenséges cselekmények" elkövetésére is mind alkalmasabbá válnak.

A brüsszeli bizottság a dróntechnológia gyors fejlődése miatt szoros figyelemmel követi, hogy a folyamat milyen biztonsági fenyegetéseket jelent, és miként alakulhat ez a fenyegetettség a jövőben – mondta a terrorizmus, a szervezett bűnözés és a kiberbűnözés elleni küzdelem összehangolásáért felelős biztos.

A brit politikus hozzátette, hogy Brüsszel támogatja a tagállamokat az információk cseréjét szolgáló hálózatok kiépítésében és a nemzetközi fellépés erősítésében. A bizottság több pénzügyi támogatást is biztosít

a drónok általi fenyegetés elhárítását célzó projektekre

- mondta Julian King.

A Welt am Sonntag értesülése szerint a francia biztonsági szervek terrorizmus elleni védelem összehangolásával foglalkozó egysége, az UCLAT tavaly decemberben eljuttatott az Európai Parlamenthez egy bizalmas besorolású jelentést, amelyben az elképzelhető forgatókönyvek között szerepel a drónos terrortámadás egy labdarúgó stadion ellen. Az UCLAT szerint egy ilyen merényletben a terroristák biológiai fegyvert vethetnének be a távirányítással működő repülő szerkezettel.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludas Matyi
Nem kell nekik Dron, amikor mar bent vannak az orszagban.
Jozefina
Talán a drónok gyártását és forgalmazását kellene erőteljesen szabályozni!!! A kereskedelembe kerülő drónokat pedig csak regisztrálva lenne szabad forgalmazni!!!
fideszes gyökér
a drónos támadás Orbán Viktor fegyvere.
a drónos támadás esetén még többet lehet plakátolni.
a drónos támadás esetén még többet lehet sunyiban lopni.

kvázi ha drónos támadás történik, akkor Orbán Viktor maffiaterroristává fog válni,
mivel alig várja, hogy drónos támadás történjen és többet lehessen lopni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok