Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint drasztikusan szigorítani kell a fegyvertartást az Amerikai Egyesült Államokban.

Szigorítani kellene a fegyvertartást – de szinte lehetetlen

A szakértő szerint ez azonban szinte lehetetlen, mert egy alkotmánykiegészítést kellene hozzá megváltoztatni, amihez a kongresszus kétharmada szükséges, és az államok háromnegyedének tíz éven belül ratifikálnia kellene a módosítást. Emellett pedig nagyon erős fegyverlobbi is működik az államokban.

Az USA egyelőre az ellenőrzés nélküli fegyvervásárlást szeretné megszüntetni, véleménye szerint viszont ezzel csak egy kiskaput zárnának be, a problémát nem oldanák meg.

Az Egyesült Államokban a lakosság harmada rendelkezik lőfegyverrel, és több száz millió lőfegyver van magántulajdonban.

Vasárnapra virradóra az Ohio állambeli Daytonban egy férfi tüzet nyitott egy bárban, kilenc embert ölt meg, és 26 embert megsebesített. Az amerikai-mexikói határon fekvő El Pasóban pedig szombat délelőtt történt fegyveres támadás, amelyben 20 ember halt meg és több mint kéttucatnyi megsebesült.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mindent lehet, csak akarni kell!!! Valami drasztikus szigort mindenféleképp be kell vezetni!!!
Peller Anikó
@Jozefina: Miért? Ott így szokták meg, ezzel élnek együtt és ráadásul amíg egymást irtják addig nagy baj nincs. A rengeteg fegyver a demokrácia záloga, ott legalábbis. A trump ugyan egy fura alak, de olyasmit mint nálunk a zígó tizedannyit sem tehetne a népe ellen, mert valaki lelőné egy röpégével. Nem lesz ott semmi szigor, szigor csak nálunk van, mert félnek. Az óvangé a saját népétől fél, van miért. Persze ez csak egy vélemény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.