Mintegy hétezer tüntető gyűlt össze szombaton Moszkva belvárosában.

Őrizetbe vette a rendőrség szombaton egy tiltakozó megmozdulás előtt Ljubov Szobol orosz politikust, Alekszij Navalnij ismert ellenzéki politikus szövetségesét

– jelentették közösségi portálok.

Őrizetbe vették Puytin ellenlábasát

A Ljubov Szobol a Twitter-mikroblogján tudósított saját őrizetbe vételéről. A közel két és fél perces videofelvételen azt mondja, a hatóságok meg akarják akadályozni, hogy eljusson a tüntetésre. Közli, hogy nem adja fel, és folytatni fogja a politikai tevékenységét, nem fogják őt megfélemlíteni. A felvétel végén látható, amint a rohamrendőrök betörik lakása ajtaját, és belépnek a helyiségbe.

Az orosz belügyminisztérium adatai szerint mintegy hétezer tüntető gyűlt össze szombaton Moszkva belvárosában, hogy koncerttel egybekötött nagygyűlésen biztosítsa támogatásáról a moszkvai városi önkormányzati választásokon induló független jelölteket.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

reagens
Magyarországon már köztudott, hogy a "független" gyakorlatilag szocialista vagy liberális. Miért lenne ez másképp Oroszországban. A kérdés csak annyi, ki pénzeli őket, hogy felforgassák a közrendet?
Lepényleső
Csak nem ezért nincsen kihívója a bánnak?
fekete
Probalj meg USA-ban tuntettgetni! Lelonek mint a kutyat.Itt legalabb csak letartoztattnak!
USA-ban ma'r a kis ovodas is golyo allo melennyben jar oviba,nem besze'lve az iskolasokrol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.