A kormány nagy hangsúlyt fektet a diaszpórában élő magyar közösségekre, amelyekre mára erőforrásként tekint. A diaszpórában élő közösségeket célzó számos program közül kiemelten fontos az oktatás támogatása, hiszen a felnövekvő generáció jelenti a mindenkori magyarság jövőjét. Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos szombaton a svédországi Hälleberga városában magyar kormánytámogatással megvásárolt és felújított Ifjúsági Központban járt. Az intézményben idén 23. alkalommal rendezték meg a Kék virág magyar anyanyelvi tábort.

Forrás: os.mti.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mé pont a svédországi magyarokét? Az jutott eszembe, mi lesz, ha kinai kormány elkezd táborokat szervezni az itt élő ( egyre több) kianaiak, hogy megőrizzék "nemzeti intenditásukat"? Hm...
Magyarországi magyar tanárokat nem találtak erre a munkára, csak a pénzért seggnyalók, tudják igazán közveteiteni a "nemzeti intenditást"? - mert ők az "igazi magyarok"?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: "Igazán, nem akartunk vele felzaklatni! " igazán nem? eszem a királyi többesedet,te sunyi paraszt. arra nincs eszetek,hogy a magyarországi fiatalokat támogassátok,mikor már külföldre mentek,akkor gyözköditek,hogy milyen faßa volt otthon és hurrá +a hazaszeretet...
pld. -az 56 os magyarok gyerekeiböl,max. 5% aki beszél magyarul és ebböl 2% az,aki rendszeresen jár magyarországra! kit,kiket akartok ti meggyözni és miröl? fölöslegesleges pénzkidobás, azokból a milliárdokból,inkább az otthonmaradott kölköket köne támogatni,még mielött azok is lelépnek...persze ehhez ész köne,az meg nincs és sosem vót csak a marha nagy pofa és a tipikus,magyaros okoskodás..
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: Kár a gőzért, hiába csűröd csavarod, mert nem igaz amit írsz, csak jobban belelovalod magad a hazugságokba! Ebből nem jössz ki.
Mint már fentebb írtam, "Neked ehhez, mint egy "setét, konok, Nagy Buta Parasztnak semmi közöd!
verőce21
@csak úgy...: A Magyarországot pedig nagy "M"-el írjuk! @csak húgy...:
csak úgy....
@verőce21: eszembe sem jutott,hogy meggyözzelek vagy valami hasonló! nekem magyarország marad kicsi "m" ,ugyan úgy mint te is és a fönökötök!
ha a butaság fájna,akkor te üvöltenél,persze egy marxista-leninistát (gyorstalpalón) végzett faßitól,min te...,örülök,hogy így esténként hozod magadból a maximumot! :)
ha a világnézeted úgy és olyan gyorsan változik ,mint a törzsfönöködnek,akkor kb. 2 év múlva,ha a csillagod még áll és nem rabosították a korrupciós dógai miatt...lölöstü-vöstü,mindenestü :) ...azok után,még várok 10évet és akkor kezdek azon gondolkozni,hogy érdemes e megint a lábomat betenni a korrupciótól és hazugságokkal,ellentétekkel terhelt és átitatott magyarországra!
tudom,hogy te birka vagy és nem értesz,...majd ha legelsz pár év múlva,akkor jussak a buta buksidba ,szándékosan nem az eszedre apelláltam,mert az nincs neked, csak te azt úgy gondolod! aki már sokadszorra haggya,hogy átbaßarintsák és még tapsikol is hozzá...,már ne is haragúdj ! ...ennyit a setét,konok,parasztról ,hiába is vergödszke-
@verőce21: ,látszik a pórias származásod,persze az lenne a leg kevesebb de a kapanyél a szádban,az nem áll jól néked...,sött! :)
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: Írtam már, hiába csűröd csavarod, mert nem igaz semmi amit írsz, csak jobban belelovalod magad a hazugságokba! Ebből nem tudsz kijönni.
Meg kell őrizni a svédországi és más országokbéli magyarok nemzeti identitását! Neked pedig ehhez, mint egy Németo.-ba kivándorolt, "setét, konok, Nagy Buta Parasztnak semmi közöd!"
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Részben igaz részben nem. A zsidóság bár vallás, mint akár a kereszténység mégis van egy etnikai vetülete...de ezen vitatkozni hosszas lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.