Az ukrán külügyminisztérium határozott tiltakozását fejezte ki vasárnap Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az Oroszország által Ukrajnától önkényesen elcsatolt Krím félszigeten előző nap tett újabb látogatása miatt.

Kijevnek nem tetszik, hogy Putyin a Krímben parádézik

A tárca közleménye szerint a látogatást – akárcsak minden más magas rangú orosz tisztségviselő korábbi látogatását az ideiglenesen megszállt ukrán területen – nem egyeztették előzetesen az ukrán féllel, amivel az orosz fél durván megsértette Ukrajna szuverenitását és területi épségét.

A minisztérium szánalmasnak nevezte az orosz félnek és az orosz tömegtájékoztatási eszközöknek azon próbálkozásait, hogy az orosz tisztségviselők krími útjait "szokásos belföldi látogatásokként" értelmezzék. Kijev leszögezte, hogy a Krím és benne Szevasztopol városa Ukrajna szuverén területének szerves részét képezik.

"Az orosz tisztviselők egyetlen útja sem képes megváltoztatni ezen területeknek Ukrajna alkotmányában és törvényeiben foglalt státusát, hanem csak ismételten megmutatja, hogy Oroszország nem tartja tiszteletben a nemzetközi jog általánosan elismert alapelveit és normáit, beleértve az ENSZ Alapokmányát, az ENSZ Közgyűlésének határozatait, valamint azon két- és többoldalú megállapodásokat, amelyeknek Oroszország és Ukrajna is egyaránt részese" – olvasható a tárca közleményében.

Putyin szombaton Szevasztopolban járt, ahol részt vett a Kremlhez hű, Éjszakai Farkasok nevű orosz motorosklub rendezvényén.

Kép és szöveg: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fideszes gyökér
Ezúton kérek egy Békemenetet ahol azt követelik, hogy Putyin elnök úr vigye el egy körre Orbán Miniszterelnök urat is a Tihanyi-félszigeten.
Elöl menjenek zászlót lengetve azok a szerencsétlen félhajéktalan nyomorultak,
akiknek a legjobban tetszik hogy félhajléktalan nyomorultak.

Egy 10 ezer fős stadion se ártana Tihanyba, közvetlenül a templom mellé.

Na.
Eriksson
Hát pedig Krím az oroszoké volt, amíg Hruscsov oda nem ajándékozta Ukrajnának.
Hát most csak visszavette az orosz.

https://mult-kor.hu/20140310_amikor_meg_a_kri...
sokanvagyunk
“A politikusok mindenhol ugyanolyanok, akkor is hidat ígérnek, ha nincsen folyó” - vallotta Hruscsov - és olyan területet ajándékozott Ukrajnának, ami soha nem volt az övé, és Kijevé sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.