Az orosz védelmi tárca keddi állítása szerint a NATO egyik F-18-as harci repülőgépe megpróbálta megközelíteni Szergej Sojgu védelmi miniszter repülőjét a Balti-tenger nemzetközi vizei felett, de az orosz Balti Flotta légierejének Szu-27-esei "elűzték".

Amerikai vadászgépeket üldöztek el oroszok

Sojgu repülőgépét a balti flotta kötelékébe tartozó két Szu-27-es vadászgép kísérte Kalinyingrádból Moszkvába – tudatta a tárca, amely videofelvételt is közölt az incidensről.

A miniszter a Nahimov haditengerészeti főiskola kalinyingrádi kirendeltségének alapkőletételi ceremóniáján vett részt, emellett megtekintette az ArMI-2019 tengerészdeszantos versenyt a hmeljovkai gyakorlótéren.

A moszkvai katonai tárca 2017. június 21-én azt közölte, hogy a NATO egyik F-16-osa megkísérelte megközelíteni a Sojgut szállító repülőgépet, de egy orosz Szu-27-es, fegyverzetét "megmutatva", "elűzte". A miniszter akkor éppen Kalinyingrádba tartott.

NATO-tagállamok az utóbbi években gyakran számoltak be arról, hogy orosz gépek veszélyes közelségben repültek el egységeik mellett, illetve megsértik légterüket.

Ugrik Csaba dandártábornok, a Magyar Honvédség Balti Fegyveres Légvédelmi Készenléti Alegységének parancsnoka kedden a litvániai Siauliaiban közölte, hogy május óta már több mint 40 éles riasztásuk volt a magyar Gripeneknek a balti légtérben.

A három balti ország nem rendelkezik vadászrepülőkkel, ezért 2004 óta – amikor Litvánia, Lettország és Észtország belépett a szövetségbe – a NATO látja el a Baltikum légtérének védelmét.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az anyját 40 orosz incidens, szembe az 1 NATO incidenssel emándöfi !!!
reagens
Most az oroszok mutatták be, hogy nem tűrik a cicót. Nem kéne Amerikának ilyen távol az otthontól provokálnia!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.