Kirúgták a börtön vezetőjét, de folytatódik a nyomozás a néhai milliárdos cinkosai után is.

Személyi változásokat hajtottak végre a manhattani börtönben, ahol meghalt az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt Jeffrey Epstein. Az amerikai igazságügyi minisztérium ezt azután közölte, hogy felvetődött, a börtönben komoly szabálytalanságok vezethettek a milliárdos halálához.

A börtön igazgatóját áthelyezték, két másik tisztségviselőjét a vizsgálatok lezárultáig szabadságra küldték. A döntés előtt Donald Trump elnök teljes körű vizsgálatot követelt. Epsteint szombatra virradóra találták eszméletlenül a cellájában, kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni.

Személyi változásokat hajtottak végre abban a börtönben, ahol Epstein meghalt

Halála körülményeiről különböző elméletek láttak napvilágot. A CBS televízió riportja szerint szombatra virradóra kiabálást és sikoltozó hangokat lehetett hallani Epstein cellája felől. Kiderült, két börtönőr próbálta újraéleszteni őt, miközben az ismételgették:

lélegezz, Epstein, lélegezz!.

A rendőrség és a börtön közleménye szerint öngyilkos lett, de az igazságügyi orvosszakértő a boncolás után közölte, a halál okának megállapításához még információk kellenek. Közben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hét végén az amerikai Virgin-szigetekhez tartozó Kis St. James-szigeten (Epstein magánszigetén) átkutatta az elhunyt milliárdos szextanyaként emlegetett birtokát.

William Barr igazságyügyi miniszter hétfőn bejelentette, hogy a börtönben történt komoly szabálytalanságok miatt lesznek még felelősségre vonások, az Epstein bűncselekményeivel kapcsolatos eljárások is folytatódnak. A többi felelős sem menekülhet majd az igazságszolgáltatás elől.

A nyomozás folytatódik mindenki ellen, aki Epstein cinkostársa volt. A vele együttműködők egyike sem nyugodhat

– fogalmazott.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok