Ismét Európa bajnokok lettünk a gazdasági növekedésben. Erről tanúskodnak az Európai Statisztikai Hivatal ma közzétett legfrissebb adatai. Hazánk 5,1 százalékkal növelte a GDP-jét, a legfontosabb kereskedelmi partnerünk Németország komoly bajba került és már csökken GDP-je. Ám a magyar gazdaság ma már nem függ annyira a külső tényezőktől és sokkal ütésállóbbá vált, mint korábban. Magyarországgal már csak Románia tartja a lépését, bár ők is jócskán lemaradtak. Suppan Gergely a Takarékbank elemzője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a román növekedés fenntarthatatlan. Ismét adósságból emeltek bért, összesen 16 százalékos bérnövekedés tapasztalható és így értek el 5,1 százalékot. Ám eközben romlik a külkereskedelmi mérleg és költségvetési egyensúly. Míg nálunk a növekedés 5,1 százalék, és nem adósságból növekszünk. Sőt haladunk arrafelé, hogy szufficites legyen a költségvetésünk. ÉV VÉGÉN VÁRHATÓ LASSULÁS? Varga Mihály pénzügyminiszter gyors kommentárjában úgy vélte, hogy a magyar...

Forrás: pestisracok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@durbincs: "hol vár állott... most kőhalom. Halálhörgés, siralom, hol szabadság nem virul?"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ez a farok nem jön rá, hogy tényleg ő a nem normális??? Főleg ha ennyien mondják neki!!! Persze ehhez is egy csipetnyi ész kellene!!!
csak úgy....
@Jozefina: semmi sansz! ...,durbincs miklós hülyének született és úgy is fog meghóni...
Commenter
@durbincs: ne a 112-őt hívja, hanem a Gundelt.
jesz
5,1 %-al növelte GDP-jét...de az mennyi is? Mertugye ügyesen fogalmaznak. Azt hinné a nyájas olvasó, hogy húha, 5,1 % a GDP..pedig nem, csak annyival nőtt az előrejelzéshez képest..
Maradjon is így, mert bejelentették, hogy a nyugdíjasok ennek örömére kapnak egy kisebb plusz pénzt év végén.
verőce21
Igen örvendetes és tiszteletet parancsoló, hogy "...haladunk arrafelé, hogy szufficites legyen a költségvetésünk."!
simmering73
Németország és Anglia apátiában, csak ez a minden szinten rohadó ország szárnyal. Bőgjetek fidesztinók, ki tudja meddig bőghettek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.