A német kancellár harminc évvel ezelőtti páneurópai piknikre emlékezik.

Angela Merkel német kancellár a páneurópai piknikre emlékezik a felvételen, amit a német kormányszóvivő tett közzé Twitterén.

Harminc évvel ezelőtt ugyanis, 1989. augusztus 19-én nagyjából 600 NDK-s állampolgárt engedett ki a magyar kormány Ausztriába a vasfüggöny megnyitásával, hogy utána az NSZK-be mehessenek. Nem sokkal később pedig teljesen megnyílt az NDK menekültjei előtt a magyar határ.

Ezzel kapcsolatban Merkel kancellár úgy fogalmaz, ez kulcsfontosságú volt a berlini fal lebontása, a német újraegyesítés megvalósításához.

Mindig hálásak leszünk Magyarországnak a német egységért való hozzájárulásához.

Címlapkép: Twitter/Steffen Seibert

(444.hu)

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Mindenesetre érdekes esemény lesz, amikor Sopronban orbánnal ünnepli a szabadság és demokrácia eljövetelét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Mindenesetre érdekes esemény lesz, amikor Sopronban orbánnal ünnepli a szabadság és demokrácia eljövetelét.
kereső
@Macskaszem: úgy is mondhatnánk, hogy bizarr esemény lesz.Csak azt nem tudom, hogyan fogják birni Isten házának falai, orbán hazugságait.
Commenter
Köszönjük, mi is, vagy mégsem. Ha a Pán-Európai piknik, a határnyitás mérföldkő volt a két Németország egyesítésében akkor,nem kellene segítenie a regnálónak abban, hogy Lego-építőkockaként dobjon el minden olyan értéket amit egy demokratikus berendezkedésű jogállam a magáénak vall. Merkel asszonynak része van abban, hogy orbán még hatalmon van és hatalmon is maradhat. Azzal, hogy eljön a Pán Európai Piknikre és orbán mellett ünnepli azt, gyakorlatilag azt fejezi ki, hogy orbánnal és rezsimjével minden rendben van, holott ekkortájt nem orbán volt kormányon, sőt sehol sem volt. Még a végén rehabilitálni fogják a fideszt és minden különösebb felhajtás nélkül visszaveszi őket az (ön)felfüggesztetetteket a Néppárt. Németországnak hatalmas a felelőssége abban, hogy gazdaságilag életben tartja orbán rezsimjét, sőt a mostani látogatással már sajnos ott tartunk hogy politikai szinten még legitimálja is azt ami csupa csalás és hazugság.
Macskaszem
@kereső: Azok a falak nem orbán hazugságaira épültek, túl fogják élni ezt a tetű bandát.(is)
Commenter
@kereső: Mága nertárs a templomok javára jótékonysági koncerteket ad. Majd abból renoválják.
RonaGyuri
Durva pofátlan hamisítás!! A kancellár-asszony egy szór sem beszélt a magyarokról (értsd az ezt magára és ócska bandájára használó Orbánról), egyértelműen Magyarországról beszélt! =))
Nessy
@RonaGyuri: O.V. viszont ezzel él vissza már sok éve! Majd most is elmondja, mennyi munkája, mekkora szerepe volt a határnyitásban, és neki köszönhet mindenki, mindent! :-((
csak úgy....
Gorbacsov nélkül a magyar politikusok nem vágtak vóna drótot...
tudode
Nehogy már magának vindiKÁZZA a felcsúti kRÉM tyukketrec utcai harcos!
csak úgy....
@tudode: pedig azt hitetgeti el a hívekkel,hogy nélküle...isá por és homou...
namihami
@Macskaszem: Nem adok egy hetet a ""hivatalos"" sajtónak és úgy lesz. Figyeld meg, kiderül, hogy az egészet a Viktor irányította. Persze, akkor még a háttérből, de a szellemi vezető (mint mindennél) ő volt.
tudode
@csak úgy...:
.
Ha a tisztesség halvány szikrája beleszorult "volna", nem szakítaná le a babérokat, hanem meghívta "volna" Németh Miklós miniszterelnököt, mert ennek a politikai szélhámost a tyúkketrecével együtt a demokrácia SÁRBA TIPRÁSA terheli, úgy, hogy KÖZJOGILAG "nemisminiszterelnök"!
.
----- Orbán Viktor nem miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=7s
.
Szentségtörés az, hogy EZEK betehették/tik a lábukat az ország házába!
.
Simicska kimondta a tutit! nem más,mint egy hazaáruló!
csak úgy....
@namihami: Tökéletesen igazad van! Szerintem, az a havi 850 ezres plébános is,arról keres nyomokat a szentföldön, hogy anno...,már ott is ott volt a viktor a szent László jobbján ...
namihami
@csak úgy...: Jobbján?!?! Ne komolytalankodj!
Őmaga volt---csak ott álnéven... Szent István is a Viktor volt. Soroljam tovább, hogy ki volt még?
Commenter
@csak úgy...: A félig orosz-félig ukrán származású Mihail Szergejevics most 81 éves. Végül is ő is puccs áldozata lett, jött Borisz Jelcin és a Független Államok Közössége.Ha nem lett volna ő és a glasznoszty meg a peresztrojka hanem jött volna egy második Andropov Putyinnak ma nem kellene azon sajnálkoznia hogy összeomlott a SZU.
csak úgy....
@namihami: Mondjuk a Don kanyarba is köne küldeniük egy valakit,meg kínába kutyabörért!
dr. prédikátor
A Muti Magyarországróol beszélt, Magyarországnak mondott köszönetet a határ megnyitásáért!!! nem pedig az O1G és csürhéjének!!!
csak úgy....
@dr. prédikátor: Végre egy normális közöttünk,mi már elöre idéztük a szellemet és a fideszes sajtót!
verőce21
Megköszönhette Frau Merkel Magyarországnak a német egyesítés beindítását, ezáltal a saját karrierjének felívelését is.
Jozefina
Ez a megemlékezés bőven elég lett volna a magyaroknak. Mindezt beárnyékolja, hogy orbánnal parolázik!!! Ezt már nem kellett volna megtennie!!!
justhpeter
Lesz a barbárok között egy pár európai.
papa.49
600 kelet németről beszélnek, igen az első órában ennyien léptek át a határon, én jártam ott akkor tudjátok mennyi Trabant, Wartburg, Skoda volt ott hagyva TÖBB EZER !!!
papa.49
A csuti meg éppen egy pabban lógatta a taknyát Londonban !!!
csak úgy....
@namihami: II. Lajos a cselespatakban? ez a fránya erdogán is nyomul európa felé, köne egy kovácsot keresni,aki XXL páncélokat gyárt a vitéz és nemzetes , tündöklö von csuti ,volt függett,demokratikás...

,keresztényi, katolikus volt kisztitkárnak...,hogy áldassék a neve...
csak úgy....
@verőce21: ezt is a magyarok indították be ? :) nem vagy te csöppöt elszállva a keverék öseiddel és a kommunizmusból származó lehetöségeikkel?
tudode
Emberi számítás szerint abban az időben még Soros lábán tityegett!
.
Kereshető, nem található, mert építgette a JÖVŐNKET:
.
cultura.hu/wp-content/uploads/2014/06/vasfuggony-bontasa-horn-1989.jpg
.
Hun van/volt Viktorovics, kereshetjük, de nem találjuk!
namihami
@verőce21: Ha volt is a dologban DÖNTŐ helyzetben magyar államférfi, az a Horn volt. Tudod, akiről kinn utcákat neveztek el.
És, emlékezetem szerint, ő nem fideszes volt. Még nem, de a fidesztörténeldm már lehet, hogy dolgozik azon, hogy titokban az volt.
verőce21
@namihami: "Megköszönhette Frau Merkel Magyarországnak..." - Ezt írtam, semmi mást. De úgy látszik, te lipsi zavarodban, másokat olvastál ki belőle! Kicsit hülyébb vagy ma este...:)
lusta
Megköszönte a lengyeleknek, a cseheknek és a szlovákoknak is.
Sámannus
@namihami: A pohos má akkor putyinnal szervezte a puccsot.
csak úgy....
@verőce21: te rajnai hazudós kalóz..., tutajos et, ugyan már...
csak úgy....
@verőce21: oszt,mi a szart köszönt vóna nektek a frau merkel? azt,hogy rájuk szabadítottátok a sok,begyöpösödött agyú,trabiba fogant DDR est?
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: Begyorsítottál, jön az éjfél? :)
namihami
@verőce21: Te viszont a szokásos, jólnevelt fideszes!
Neked viszont szövegértelmezési gondjaid vannak. Én ugyanis rólad egy szót se írtam. Pusztán a tényt bátorkodtam leírni, miszerint a fenti esemény semmiben nem kapcsolódik II. istenünkhöz. Az viszont vérfideszes barátaink azonnali negatív reakcióját váltja ki, ha a Vezérüket, akit csak hódolat illet, valaki nem a fideszes történetírás, hanem a valóság talajára próbálja visszahelyezni.
Én látod, nem hülyézlek le---leírva...
verőce21
@namihami: Ezt is félreolvastad! Nem rólam van szó, a magyarokról és Magyarországról! Ideges vagy.
Meg nemkicsit már hülye is.
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: (23:10) Ha így lenézed a volt NDK állampolgárokat, neked biztosan van mire felvágnod a származásoddal!
És te hol fogantál, ”kulákgyerek”? A cséplőgép mellett a törekkazalban? Valamelyik saroglyahordó napszámoslány volt az anyád?
csak úgy....
@verőce21: a szar alakokat,igyekszem lerázni magamról..., te sem vagy kivétel,buksi,te migráncsimogató...
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: Persze nem úgy, mint te migránssimogató! Az persze más.
Mindez persze csak tünet, ha nem rokonszenves is!
csak úgy....
@verőce21: ha nem lennél ekkora prosztó és hazudozó...
te messziröl jött ,nagyon messziröl fölvergödszke,...a golyós hónalj deód ellenére érezni rajtad a kecskét ...használt durbincs szagod van!
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: Bunkó vagy, Bugsy!
Ludmilla
olyan emberrel,aki nem ismeri el politikai ellenfelei érdemeit,még a nevük említésétől is retteg, biztos,hogy nem ünnepelnék együtt Merkel helyében.. De inkább gondoljunk arra,hogy nem liliputiéknak,hanem a magyar népnek szól a látogatás
Lepényleső
A magyar népet ugyan köszöntötte,de a magyar nép ezt megtenni sosem merte.
Pont olyan hunyázkodó,illeszkedő volt mint addig,mind a mai napig? A jelen rezsim
így élne,ha ez másképp lenne? Ez szemléltető példa az előzőekre?
A köszönetet az akkori vezetés érdemelné,hiszen ilyen tettre más az életét
akkor feltenni nem merné?
papa.49
@Lepényleső: Sajnos IGAZ amit leírtál pontos a definíció !!!
namihami
@verőce21: Továbbra sem hülyézlek le, bármennyire erőlteted. Az fdeszes stílus. A jelzők aggatásával egyetemben.
Hogy magamban...?
És, csak úgy mellékesen, pont @Lepényleső: találta telibe. Nem a magyar nép, hanem a SZOCIALISTA vezetők voltak a határnyitás hősei. Magyarország, mint most is, akkor is fosott. A vezetés volt bátor. És azok a vezetők akkor se fideszesek voltak.
lusta
Hát most szépen megnézzük a történelem hamisítását. Németh Miklós volt miniszterelnöknek, Horn Gyula volt külügyminiszternek, Horváth Istvánnak, akkori belügyminisztériumi vezetőnek, nem mellesleg Stumpf apósának, névrokonának, Horváth István bonni nagykövetnek, valamint Székely Jánosnak, a határőrség akkori parancsnokának kell majd nagy köszöneteket regölni. Kíváncsian várom.
libellle
@Commenter:" Merkel asszonynak része van abban, hogy orbán még hatalmon van és hatalmon is maradhat" Most ebben nem értek egyet veled. Az én és több százmillio Europaie az, hogy ti vagytok tehetetlenek. Semmiert nem idultok el az utcára.vVlaki itt irta, ogy nem tudják a polgárok kifizetni az utazást. OK amennyiben ez igy van akkor majd fizettek de nagyon keserü köyekkel. De ezt ne én magyarázzam neked te és sokan mások jobban tudjátok ezt. Egyszerüen kényelmes és flegmatikus az a nemzet. Elvárja, hogy mások rendezzék le a problémat és amennyiben etz tennék,( nem fogja senki) akkor husz év ulva azok lennének a hibásak mint mindig mindenért masok a felelösek.
verőce21
"A magyar-osztrák határon 1989. augusztus 19-én tartott rendezvény alkalmából megnyitottak egy határkaput, és hétszáz ember az egykori NDK-ból megragadta a lehetőséget arra, hogy elmeneküljön Nyugatra. Magyarország ezzel hozzájárult ahhoz, hogy megtörténhessen a német egyesülés csodája– hangsúlyozta Angela Merkel."

Magyarországban megvolt a bátorság ahhoz, hogy a határnyitással lehetővé tegye a menekülést az NDK-ból érkezett embereknek, ami a berlini fal lebontása és a német egység megvalósítása felé vezető út egy nagyon fontos építőeleme.
Málna
@dr. prédikátor: Miért, Orbánék mást mondtak? Vagy miért kell ezt kihangsúlyozni?
Málna
@namihami: És Orbán azt mondta, hogy ez az ő érdeme?
dr. prédikátor
@Málna: Hogy miért kell hangsúlyozni???Azért hogy a hozzád hasonló fityma birkák is értsék!!! Kapisi??? fershtehen???
Málna
@dr. prédikátor: Miért nem tudsz normálisan válaszolni a kérdésemre? Ha nincs rá értelmes válaszod, akkor nem kell erőlködni, érteni fogom.
Commenter
@libellle: Ez a fórum azért vitafórum hogy ne értsünk mindenben egyet, nem is lehet. Miért fulladt ki a decemberi tüntetések lendülete? Aki tudott, tüntetett, a hideg ellenére, volt a tömegben minden korosztályból. Mára viszont, és ebben igazad van, csak a passzív tiltakozás maradt, többnyire fórumokon. Egyrészt. Másrészt, itt már lehetetlen változást elérni csak az emberek összefogásával és ezt nem én mondom egyedül. Amíg az ellenzék nem fog teljesen össze, amíg a fideszben nem indul meg egyfajta belső bomlás, amíg a karhatalom az állampárt oldalán áll, addig ez a passzivitás fog uralkodni. Azért az tény, hogy a magyar gazdaság lélegeztetőgépen van, és a német gazdaság tartja életben. És az EU-s pénzek a közpénzeken kívül. Ezt a rezsimet, ha akarná az EU politikailag, jogilag és gazdaságilag is megfojthatná. De nem teszi,és a népre marad majd a rezsim eltakarítása ha már nem lesz kényelmes, flegma és apatikus, mert rájön, hogy már semmije se maradt. Akkor jön majd, ahogy írod a "vér, verejték könnyek".Tudja, látja ezt már mindenki aki nem a regnálóban hisz és nem a köreit szolgálja.
verőce21
@Commenter: Most, hogy a magyar gazdaság növekedése meghaladta a legtöbb ellenzéki párt támogatottságát, a balliberális sajtó új stratégiát ötölt ki a politikai káraik mérséklésére. Az eddigi ráolvasásuk a gazdaságra ("romokban”, "összeomlik”, "fenntarthatatlan”) közröhejbe fulladtak! - ezért az új módi: meg akarják szabni, mire költse a kormány a teli államkasszában levő pénzt. Noha a kutya se kérdezte őket. :)
Commenter
@verőce21: rohadt nagy túlsúlyban van mind az ellenzék mind a balliberális sajtó. Aki itt politikai, gazdasági kárt okoz, hosszú évtizedekre az a fidesz, pláne ha a tegnapi kijelentésedhez igazodnak és már nem érik be 25-30 évvel hanem Szt István "nyomdokain haladva" 40 évig szeretnének itt regnálni. Lehet, hogy jobbról senki se kérdezte a balliberális sajtót, de azért véleményük még lehet. A közröhej inkább orbán folyamatos történelemhamisítása.
Jó lenne egy Léon Werth orbán helyett:
librarius.hu/2019/08/17/megtalaltak-a-kisherceghez-keszult-eredeti-saint-exupery-rajzokat/
kereső
@libellle: 12:06, nincs teljességgel igazad- mert. amig orbán birja Németország -és főleg Merkel kancellár asszony poltikai támogatását- addig a honi ellenzék nagyon ellenszélben tud csak lélegezni. Úgy néz ki a dolog, hogy ez a politikai bizalom és támogatás töretlen, az okot nem tudjuk. És igy hiába szónokol bárki jogállamról, demokráciáról- eu-s alapértékekről, mindez csak szólam marad-sajnos. Nem várja senki, hogy más oldja meg a problémánkat- de legalább ne kapna támogatást és bizalmat. Mond csak miért is volt jó, hogy a D,Telekom eladta orbánnak a T-Systems nevű céget?- valószinűleg a német kormány tudtával és beleegyezésével. ( a D.Telekom részben a német állam tulajdona).Tudod ez a cég ellenőrzi többek között a NAV, a NISZ, és a választási szoftvereket-és "védi" a külső behatolástól. joggal tart attól az ellenzék, hogy ezek után már könnyen megy a csalás- még csak leállni sem kell órákra.Mond miért???
Málna
@Eladott Ország: Értetted a kérdést? Ne fárasszál már...Neked ebből áll az életed?
verőce21
@Commenter: (16:38) Köszönöm, a kedves ajándékot, a Saint-Exupéry-rajzokat. (Cserébe elküldeném, a hatodik könyvem tegnapi napon tartott bemutatóját és az ünnepséget a településen, de gondolom, úgysem érdekel.)

Te vagy az egyetlen, aki megértette a valódi mondanivalóját annak a tegnapi blogbejegyzésemnek! :)
Commenter
@verőce21: A kisherceg mindenkié. Készíthetsz magadnak a wintherthuri rajzokból akár egy új avatart is. Írogatsz is, Verőce és nem csak ide? Többféleképpen lehet értelmezni a bejegyzéseidet. Nézőpont kérdése. Azt is írtad, Merkel asszony a magyaroknak mondott köszönetet értsem akár úgy, hogy nem orbánnak és a mostani hatalomnak ?A kis herceg azt mondta, hogy a béke nem igazán béke Tonio (Antoine) azaz Antoine nélkül. És igaz ez ma is. A mese örök, csak a szereplők is, de változnak ahogy fordul a világ. Mindenki megtalálhatja benne azt, ami éppen aktuális.
Málna
@Eladott Ország: Akkor a jövőben is erről fog szólni az életed. Szegénykém.
Eladott Ország
@Málna: tegnap, 18:21; Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele .Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén. Nagy kár, hogy anyád nem a WC-re ült amikor megszülettél, mert akkor egyből a helyedre kerültél volna, te rohadt szarházi faszszopó fideszes gerinctelen patkány!
uploads.disquscdn.com/images/49d75f6b4a02c3f240d3545d60c9a0a41df475d47cd050e7d6e60f31edf3da50.jpg?w=600&h=544
kanadavilaga.com/wp-content/uploads/BedeFazekasZsolt-VaskiG%C3%A1bor-r%C3%A1kosista.jpg
uploads.disquscdn.com/images/23d585e2f5dd7d0e4d1b667e6a805bd81029d0957f0d328a716df1e811208640.jpg?w=600&h=410
Málna
@Eladott Ország: Velem te nem fogsz így beszélni, kevés vagy te ehhez. Utoljára szólok hozzád, kérj segítséget, mielőtt kárt teszel valakiben. Nagyon beteg az elméd, és ez csak rosszabb lesz. Biztos nem én vagyok az első, aki szól, fontold meg. Ha tudnak segíteni, normális értelmet nyerhet az életed, nem fog szétfeszíteni a düh, a tehetetlenség, és nem fogsz egész nap ostoba mémeket linkelnik, lesz időd más dolgokra, még viheted is valamire. Csak nyerhetsz vele, és a környezetedet sem mérgezed tovább.Tudom, jó itt neked, mert kapsz lájkokat, és így érzed magad valakinek, de ez csak illúzió, hidd el.
Szóval rajta, drukkolok azért...Félelmetesen sok a hibbant, harcolok minden emberért.-:)
libellle
@Commenter: Az EU-nak semmi jogai nincsennek ahhoz, hogy ugymond eltakaritsa a szemetet. Remélem lesz anyi logika és ertelem az Angolok kil´pése után, hogy uj szerzödéseket irnak mert a lehetöség erre meg lenne. DE, azt a szemetet kizárólag nektek kell eltakaritani.
Commenter
@libellle: ehhez összefogás és nem megosztottság is kellene.Már az ellenzék is látja, tudja hogy ők is kevesek ehhez, mert ez a hatalom nagyon bebetonozta magát. Azért az EU-nak van, kell legyen beleszólása abba,ha egy tagállam ennyire megsért és felrúg minden EU-s normát. Hogy az a passzivitás amiről írtál mikor szűnik meg, nem tudom, talán egy megint "mindent elsöprő, elcsalt" önkormányzati választásokon aratott "győzelem" után?
libellle
@Commenter: Sokmindenben osztom az álláspontodat, ellenben az EU-nak nagyon kevés lehetöségei vannak. Igaz azokat már aktiválni kellett volna. De kérdésem az, hogy amennyiben az EU pénzeket befagyaszt mit gondolsz mi töténik. Az a banda a nyilvánosság fele azt komunikálná, hogy az EU ellensége a magyaroknak ki akarja éheztetni öket és azert kell a ruskikkal mégjobban lepaktálni.
Commenter
@libellle: Már eddig is azt kommunikálták hogy az EU ellenség, ezután csak még nagyobb ellenség lenne.A pénzek hiányában azonban fokozatosan kivérezne az oligarcha rezsim, eddig csak a pénzek szigorúbb elosztását ígérték be.Talán ezért sem vezetett (még) ki bennünket orbán az EU-l. Várni kell, novemberig sok minden történhet, most csak találgatni lehet milyen lesz majd a von der Leyen által vezetett EU fellépése Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.
libellle
@Commenter: A zöldek és a socik közül volt aki megelölegezte szavazatával a bizalmat von der Leyen iránýban. Ellenbencsak ugy, hogy igeretet kellett nyilvánosan tennie, hogy Magyarországgal szemben kemény kézzel jár el ugy mind a lengyel kormánnyal szemben. A köszönö beszédében azt mondta, hogy nem türi, hogy valaki vagy valakik leépiték a demokráciát és bomlasszák az EU-t az olyanoknak nincs keresnivalójuk a közösségben. A probléma az a pénzekkel, hogy rengeteg pénzt kell visszafizetni az EU-felé és a birságok is megemlitést érdemelnek. Ellenben mi történik, te bizonyára jobban látod mint mi, mégtöbbet elvonnak azokból a pénzekböl amit az egészsegügyre, oktatásra kellene költeni.
man at work
"Köszönetet mondott Merkel a magyaroknak "

Ez így nem hangzik túl jól, mert nálunk már nem minden magyar, magyar, a nagggyon magyarok szerint.
Sőt, az ő definíciójuk szerint az ország háromnegyede nem magyar - de valamiért mégis ők vannak kétharmadnyian...
Anyám borogass !!!

Ebben az írásban nagyon sokszor, minden mondatban kétszer is elhangzik Orbán Viktor neve. Vagy mégsem?

mult-kor.hu/20090819_paneuropai_piknik_es_hatarnyitas_1989ben
Commenter
@libellle: Egy dolog, hogy mit mond a köszönőbeszédében (megválasztása csak a szélsőjobb szavazataival volt lehetséges) és más dolog hogy a beszédéből mi fog megvalósulni a szélsőjobb felé. Máris tett engedményeket szerintem amikor arra utalt hogy a magyarok és lengyelek hozzáállását (a menekültkérdéshez árnyaltabban kell megközelíteni. Én Frans Timmermans győzelmében bíztam, neki drukkoltam a háttéralkuk azonban erősebbnek bizonyultak egy nyílt rendszernél. Nem bízom von der Leyenben.
namihami
@Málna: 14:02
Mondani nem mondta, mert ezt még ő se merte. Még nagyon sokan élünk (és se fideszesek, se annyira szenilisek nem vagyunk még), akik emlékezünk az akkori eseményekre és főleg a szereplőire. De már dolgozik a stáb. Ha máshol még nem is tud, de az iskolai történelemórákon már igen.
Egyébiránt:: ha nem ilyen vastag bőr lenne a pofáján, akkor az akkori, még élő szereplőket illett volna meghívni. És neki max. a harmadik sorba állnia. Semmi szerepe nem volt azokban az eseményekben. Akkoriban csak a liberális Soros (ma már fúj!!!) pénzén lébecolt a világban és a kritikus helyzetekben elhúzta a belit Angliába---focizni az egyetem folyosóján.
Mára kikiáltja magát világmegváltónak.
Málna
@namihami: Tehát nem mondta. Köszönöm a választ.
verőce21
Jöjjön Magyarországra, nézzen szét, érezze jól magát, egyre jobban teljesít Magyarország!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.