Augusztus elején felrobbant egy rakéta Oroszország északi részén. Bár az orosz hatóságok csak vonakodva ismerték be, a rakéta hajtóművéhez radioaktív anyagot használtak, ezért a robbanást követően egy ideig a normális 16-szorosára nőtt a háttérsugárzás a környéken. A Moscow Times nevű lap most arról számolt be, hogy a sérülteket úgy vitték Arhangelszk városi kórházába, hogy az orvosoknak és az ápolóknak nem értesítették arról, hogy sugárfertőzöttek lehetnek a páciensek. Ezért a kórház személyzete megfelelő óvintézkedések nélkül látta el beérkezőket. "Az itt dolgozók gyanakodtak, de senki sem figyelmeztette őket" – idézte a lap az egyik névtelenül nyilatkozó kórházi dolgozót. Az első körben vizsgált orvosok egyikének izomszövetében radioaktív anyagot, Cézium-137-et mutattak ki, de arról egyelőre nincs információ, hogy mennyire veszélyes mértékű az érintettek fertőzöttsége. Az orosz titkosszolgálat emberei a kórház dolgozóival titoktartási szerződést írattak alá, így csak nagyon óvatosan...

Forrás: noizz.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Megvan áldva/verve a Föld lakossága a XXI. században nem csak a Föld 0,12 lakosságát kitevő POLITIKAI SZÉLHÁMOSSAL, földrésznyiek is olyan felelőtlenek, -- vagy miCSODÁK --, hogy már nem a Föld lakossága, a Föld létét veszélyeztetik.
.
Azzal együtt, hogy még a CSERNOBILI KATASZTRÓFA hasadó részecskéit kajálják 30 év után!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.