A britek jó része inkább támogatná az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megállapodás nélküli megszűnését, mint azt, hogy a parlamenti ellenzék legnagyobb erejét alkotó Munkáspárt vezetője a konzervatív miniszterelnök elleni bizalmatlansági indítvány révén átvegye a kormányzást és új népszavazást írjon ki az EU-tagságról.

A britek jó része inkább támogatja a megállapodás nélküli kilépést, mint Jeremy Corbyn kormányfővé választását

A YouGov közvélemény-kutató intézet szombaton ismertetett felmérése szerint a megkérdezettek csaknem fele, 48 százaléka választaná a rendezetlen Brexitet azzal szemben, hogy a Munkáspárt kormányra kerülve megvalósítsa saját Brexit-politikáját.

Ezzel szemben csak 35 százalékuk részesítené előnyben Jeremy Corbyn kormányfővé választását és a brit európai uniós tagságról szóló újabb népszavazást.

A csaknem kétezer ember megkérdezésével készült felmérésben 17 százalék volt a bizonytalanok aránya.

A Munkáspárt vezetője a napokban kilátásba helyezte, hogy pártja a szeptember elején véget érő törvényhozási szünet után bizalmatlansági indítványt nyújt be a július 24. óta hivatalban lévő kormányfő, Boris Johnson ellen a megállapodás nélküli kilépés megakadályozása érdekében.

Jeremy Corbyn a Munkáspárt vezetésével átmeneti egységkormány létrehozására tett javaslatot, amely kérné a Brexit jelenleg érvényes október 31-i határnapjának elhalasztását az Európai Tanácstól, új választásokat írna ki, ennek kampányában pedig egy újabb népszavazásért szállna síkra.

A baloldali politikus javaslata vegyes fogadtatásra talált, nem utolsósorban azért, mert személyét az ellenzéki padsorokban rendkívül megosztónak találják, és nem tudnák elfogadni ügyvivő kormányfőnek.

A konzervatív kormány határozott álláspontja, hogy az Egyesült Királyság október 31-én mindenképp kilép az EU-ból, akár sikerül újratárgyalni az ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülését célzó tartalékmegoldás (backstop) miatt brit részről elutasított megállapodást, akár nem.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A 48 % miatt szopni fog minden britt polgár mint a torkos borz a megállapodás nélküli kilépés esetén!!! Csupán felfogni nem tudják, mit ahogy annak idelyén a kilépésről szóló szavazás is történt. Valóban egy új népszavazás hozhatna megnyugtató megoldást!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
A 48 % miatt szopni fog minden britt polgár mint a torkos borz a megállapodás nélküli kilépés esetén!!! Csupán felfogni nem tudják, mit ahogy annak idelyén a kilépésről szóló szavazás is történt. Valóban egy új népszavazás hozhatna megnyugtató megoldást!!!
relatív
Az angoloknak még nem ért el az agyukig korábbi hegemóniájuk elvesztése, így nem találják helyüket a mai világban. Láthatóan túl sok mindenben kellene váltaniuk - a jelenlegi közéleti berendezkedéseikhez-,közlekedési rendszerükhöz-, mértékrendszerükhöz képest- , hogy azt még nem tudják meglépni. Ezért aztán a sem benn, sem kívül az Unióban állapotában lézengenek... jó megoldást nem találnak.

Kétségbeesésükben még ezt a félnótást IS elfogadták ismét, aki korábban ebbe a helyzetbe tolta már őket !

Érzékelhetően csak rossz válaszaik vannak a problémájuk megoldására.
Sámannus
A népszavazással egyszer átverték az angolokat, most arra késztetik őket, hogy maguk alá szarjanak.
Eladott Ország
Észak-Írország lehet hogy nem lesz egyedül amikor kilép Nagy Britanniából, Skócia is többször közölte, hogy ők nem szavazták meg a Brexitet, Wales is mozgolódik. Alakul a Kis-Britannia. Állítólag az írek többsége vörös és szeplős, ezért mellékelek egy illusztrációt a cikkhez:https://uploads.disquscdn.com/images/5a2c3213...
Ilyen csöcsökkel bármit el lehet adni!
Eladott Ország
Olvasom mindenhol a levont/levonható tanulságokat pro és kontra, de igazi tanulság talán csak egy van: az Unióban nem kötelező a disznótor. Sőt, mint ahogy Juncker és a külügyminiszterek is mondják, nem csak az "Unión kívül is van élet" dogma érvényes, de az Egyesült Királyság nélkül is van élet dogma is, ezért szépen kérik a briteket, hogy a lehető leghamarabb menjenek a picsába. Nem kell itt októberig huzakodni, nincs mire várni, amit megfőztek azt meg kell szépen enni. Ha esetleg szétszakad az Egyesült Királyság, az már nem az Unió, hanem a toryk problémája. Ha nem volt jó egy 500 milliós piachoz hozzáféréssel rendelkezni úgy, hogy a jogharmonizációban senki ilyen engedményeket nem kapott, mint ők, akkor tessék kedves megmutatni mire megy egy 68 milliós szigetország önállóan egyedül. Mindenkinek szíve joga gazdasági migránsok nélkül élni, ami esetükben a magyarokat is jelenti több százezres létszámban. Brüsszelben nem siratják az egyik legnagyobb befizető távozását, sőt arra kérik, a lehető leghamarabb intézzék a kilépést. Na, akkor most képzeljük el együtt, hogy mennyire sírnának egy alig tízmilliós piac kiesésén, egy kifizetés oldali éllovas elvesztésén, mint Magyarország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.