A brazil elnök azzal vádolta Norvégiát, hogy bálnákat öl meg és kőolajat termel ki az Északi-sarkvidéken.

A Feröer-szigeteki hagyományos cetvadászatról készült fotókkal és videóval próbált visszavágni Jair Bolsonaro brazil elnök Norvégiának, amiért az felfüggesztette az amazonasi esőerdők védelmére folyósított segélyeket az erdőirtás felgyorsulása miatt.

Nézzék csak, milyen a Norvégia támogatta bálnamészárlás!

– írta a brazil elnök Twitter-oldalán a felvételek mellé, amelyeken az látható, amint sarokba szorított cetek százait verik agyon egy vértől vörös tengeröbölben.

A felvételek állítólag május 29-én készültek Norvégiában, csakhogy Oslóban nem tudnak ilyen kegyetlen öldöklésről, és hétfőn ki is derítették, hogy a sokkoló képek a Dániához tartozó Feröer-szigeteken készültek, ahol sok évszázados hagyomány a grindadrap, a cetvadászat, amelynek keretében nyaranta közel ezer hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfint mészárolnak le a helyi lakosság ellátása céljából.

A norvég halászati minisztérium közölte, hogy Norvégiában csak hajóról, szigonnyal vadásznak bálnára, és csak a nagytestű cetek legkisebb fajára, a gyakori csukabálnára.

Norvégia, a brazíliai erdővédelmi projektek legbőkezűbb finanszírozója a múlt héten jelentette be, hogy egyelőre nem folyósít további segélyt Brazíliának, mert felgyorsult az amazonasi esőerdők fogyása.

Természetvédők szerint

tavaly Brazíliában 15 százalékkal több erdőt vágtak ki, mint egy évvel korábban. Az Imazon civil szervezet szerint 2018 augusztusa és 2019 júliusa között több mint 5 ezer négyzetkilométer esőerdőt vágtak mezőgazdasági hasznosítás céljából.

A segélyek leállítására adott első válaszában a brazil elnök azzal vádolta Norvégiát, hogy bálnákat öl meg és kőolajat termel ki az Északi-sarkvidéken.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
A torpe tyuk Japanokal egyutt a Da'nok gyilkoljak csak a Balnakat! ( Kutatasi gyilkjolasok)
Eszt hebregik,ezek a senkihazik. 6 ezret meszarolnak le a Hirohitok e'vente.Es senki sem teszi
szova! ENSZ kukulok? Mi a fra'szra vagyto ti ott?Mindehogy Hollywoodott kel szolgalni,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.