Scornicesti, a faluból lett város hatalmasat fejlődött Nicolae Ceausescu uralkodása idején, de aztán visszanyalt a fagyi... Románia Felcsútján, Scornicesti településen jártunk, ahol a Kárpátok Géniusza született. A faluból lett város hatalmasat fejlődött Nicolae Ceausescu uralkodása idején, de aztán visszanyalt a fagyi – immár innen is Olaszországba, Franciaországba és máshova menekülnek a fiatalok, az otthon maradók pedig hosszan elmélkedhetnek arról, hogyan múlik el a világ dicsősége. Ceausescu falujában (mit falu, várossá minősítették át a diktátor lelövésének évében) angolvécés tömbházakba költöztették át a teljes lakosságot. Kevesen tudják, hogy a Kondukátor a falurombolást a saját településén kezdte. De ne szaladjunk annyira előre! Kezdjük a lényeggel: a településen semmi sem eredeti, még a neve sem! Egy neves román szociológus, Alina Mungiu-Pippidi Sarló és buldózer című tanulmányában azt írja, a diktátor a Tatarai nevű kis faluban született, és a név a lakók tatár...

Forrás: magyarhang.org
Feltöltő: lampa laz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Van ilyen példa Hitler idejéből is, az elfeledett, megalománia szülte stadionjai állnak mementóként az erdők mélyén. Persze a mieink kivételek lesznek, és ezer év múlva is tündökölnek és a NER társak tömegei töltik meg őket, a világelső magyar fociban gyönyörködve, és hirdetik Orbán dicső uralkodását.
man at work
Orbán tanult a történelemből - minden rosszat eltanult, amit csak lehet !!!
namihami
Orbán pályája, a Vezér esetleges Causescuhoz hasonló sorsra jutása esetén, a felcsúti is hasonló sorsra jutna.
man at work
Hogy lábon lőtték magukat (megint) a saját értelmezésükkel a fideszes fő-, meg al- seggnyaló gyökerek, miszerint az O1G azt jelenti, hogy Orbán egy géniusz - biztos a Kárpátok géniusza.
A páthuzamot senkinek nem kell magyarázni, aki nem fideszes agyhalott.
A fideszes agyhalottaknak meg tök fölösleges megmagyarázni bármit is.

Valójában imádom, ahogy a csúcson nyeregben érzik magukat, miközben kis pöcsök mind...
Furcsán hangzik, de a félelem tartja össze őket valójában.
Ha neked nehezebb is - sokszor nagyon -, BIZTOS lehetsz benne, hogy mindig fölényben leszel velük szemben - most és mindörökké.
Bizony, csak a hülyék hiszik azt, hogy csak ennyi a világ, és élnek boldogan a halálukig.

Az van, te faszfej, hogy nem menekülhetsz még a halálba sem.
Nincs boldog befejezés - dagadtra híztál, sokat basztál, kokóztál, uralkodtál megelégedésig...
Ki leszel rángatva a halál állapotából, és kérdőre leszel vonva - sac per kb mindenért, ami igazából egy valamiről szól.
De az van, hogy nem is ez a legrosszabb, ami veled történhet...
Van rosszabb a halálnál (ez egy filmcím is lehetne, de ez nem az)

Egy képzelt riport egy képzett beteggel:
"Milyen érzés mindent tudni?"
"Ööö, nem mindig jó. Néha nyomasztó."
"Köszönöm a villáminterjút."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.