A XXI. Század Intézet külügyi igazgató az esetleges brit előrehozott választásról azt gondolja, hogy tovább bonyolítaná a helyzetet, mert felforgatná a brit politikát.

Brexit: így lehetne még bonyolítani a helyzetet

Berzi Gergely csütörtökön azt mondta, a közvélemény-kutatások alapján a Konzervatív Párt elveszítené a kormányzóerejét, és a Munkáspárt – amelynek szintén csökken a népszerűsége – is gyengébb eredményt érne el.

Boris Johnson brit miniszterelnök terve az, hogy megoldja az ír-északír vitát, és ezzel elég képviselőt állítson maga mögé ahhoz, hogy a Brexittel kapcsolatban döntés szülessen.

Ha ez nem sikerül neki, akkor előrehozott választást kell kiírnia – közölte.

Kitért arra is, ha a brit miniszterelnök közös nevezőre jut Franciaországgal és Németországgal, nem lesz akadálya a megállapodásnak.

Az Angela Merkellel, a német kancellárral folytatott szerdai találkozón pedig "felcsillant a remény", hogy a következő harminc napban sikerül megállapodásra jutni – fogalmazott a külügyi igazgató.

Kép és szöveg: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Merkel sem írhatja felül az eddigi EU megállapodásokat, amik a BERXIT ügyben létrejöttek!!! Ha igen, akkor nagy baj van!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.