Kormánykoalíciót alakít az olasz baloldal, a miniszterelnök Giuseppe Conte jelenlegi ügyvezető kormányfő lesz – jelentette be Luigi Di Maio, az olasz Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője a Demokrata Párttal (PD) kötött szerdai megállapodást Rómában.

Megállapodtak az új olasz kormánykoalícióról, Orbán barátja hoppon maradt
Matteo Salvini – fotó: Youtube

Di Maio erről azután beszélt, hogy Sergio Mattarella államfő kormányalakítási konzultáción fogadta. Az M5S vezetője kijelentette, hogy mozgalmuk végre akarja hajtani azt a programot, amelyre a választóktól megbízatást kapott. A kormányválságról azt mondta: "nincsenek jobboldali vagy baloldali megoldások, csak megoldások". Az államelnökség szóvivőjének esti sajtótájékoztatója szerint az államfő csütörtök reggelre bekérette hivatalába Giuseppe Contét. Giovanni Grasso részleteket nem közölt, de

mindenki biztosra veszi, hogy az államfő kormányalakítási megbízatást fog adni neki.

A PD-t vezető Nicola Zingaretti korábban kijelentette, hogy a két pártnak eltökélt szándéka egy közös platform kialakítása az ország érdekében.

Az M5S korábbi szövetségese, Matteo Salvini, az ellenzékbe átülő Liga vezetője kijelentette, több tízmillió olasz választó "elképedve" szemléli azt a "szégyenteljes színházat", amellyel az M5S és a PD a bársonyszékeket készül felosztani egymás között.

Matteo Salvini megjegyezte, hogy szerinte Giuseppe Contét Biarritzban, a G7-csúcstalálkozón választották meg ismét olasz miniszterelnöknek.

"Párizs, Berlin és Brüsszel hozta meg a döntést, ahogyan a Monti-kormánnyal is történt"

- mondta Matteo Salvini a Silvio Berlusconi vezette jobbközép kormányt 2011-ben leváltó Mario Montira utalva.

Salvini hozzátette: az Olaszország határain kívüli "hatalmakat zavarta" a Liga eddigi kormányzása, amely az olaszok méltóságát, büszkeségét és szuverenitását védte.

Kijelentette, hogy Párizs, Berlin és Brüsszel érdeke az, hogy Rómában gyenge kormány legyen.

"Bennünket vádolnak gyűlölettel, miközben az M5S-PD kormányát egyedül a Ligával szembeni gyűlölet tartja össze, a másik kizárása (a választásokból), valamint a hataloméhség"

- hangoztatta Matteo Salvini.

Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke bejelentette, hogy amikor a második Conte-kormány bizalmat kér a római parlamentben, az utcára szólítja az olaszokat az M5S-PD kormány elleni tiltakozásra.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hát tudod talján így jár akinek a csuti a kebelbarátja, leváltják, vagy kimurdel !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@teuton: ...én csak abban reménykedem,hogy az a gyülevész sereg a AfD-től,ami anno a más pártoknál sikerte-
lenség miatt lemorzsolódott, nem tud visszalopakodni a demokratikus pártokba! Pofájuk lenne hozzá!!!
teuton
@kokopelli: Ez nem valoszinü, de a lenyeg a lemorzsolodas... Haöllottal az utobbi honapokban barmit a Pegidarol? Semmi! Elöször 20-25ezren voltak, mostanra meg tan senki... A lenyeg, hogy a szervezöik sok penzt kereshettek a reklamjaikon, interjukon, stb.
csak úgy....
@verőce21: kézrátétellel is kuruzsolsz? két év múlva,vagy a basa vagy a kutya,,,,
man at work
Orbán már régen elvesztette a tévedhetetlenségét (de kuuuuuurvára!) , de úgy tűnik még sok idő kell a híveknek, hogy ez feltűnjön nekik, aztán meg még több, hogy beismerjék a tévedésüket, és utána a bukás...
Van remény, Magyarország, még ha nem tesztek semmit, akkor is, de ha tennétek valamit, az kicsit felgyorsítaná a folyamatot - szerintem.
De szoktam tévedni, és ez a tudat kicsit lehangol néha.
man at work
A populisták valójában az újkori fasiszták - az egész világon mindenhol egy könyvből játszanak a gané, emberségükben ocsmányok.
Ezek nem emberek, mert semmi emberi, emberséges nincs bennük. Ezek fasiszták. Csak. A többi üres duma!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.