Kormánykoalíciót alakít az olasz baloldal, a miniszterelnök Giuseppe Conte jelenlegi ügyvezető kormányfő lesz – jelentette be Luigi Di Maio, az olasz Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője a Demokrata Párttal (PD) kötött szerdai megállapodást Rómában.

Megállapodtak az új olasz kormánykoalícióról, Orbán barátja hoppon maradt
Matteo Salvini – fotó: Youtube

Di Maio erről azután beszélt, hogy Sergio Mattarella államfő kormányalakítási konzultáción fogadta. Az M5S vezetője kijelentette, hogy mozgalmuk végre akarja hajtani azt a programot, amelyre a választóktól megbízatást kapott. A kormányválságról azt mondta: "nincsenek jobboldali vagy baloldali megoldások, csak megoldások". Az államelnökség szóvivőjének esti sajtótájékoztatója szerint az államfő csütörtök reggelre bekérette hivatalába Giuseppe Contét. Giovanni Grasso részleteket nem közölt, de

mindenki biztosra veszi, hogy az államfő kormányalakítási megbízatást fog adni neki.

A PD-t vezető Nicola Zingaretti korábban kijelentette, hogy a két pártnak eltökélt szándéka egy közös platform kialakítása az ország érdekében.

Az M5S korábbi szövetségese, Matteo Salvini, az ellenzékbe átülő Liga vezetője kijelentette, több tízmillió olasz választó "elképedve" szemléli azt a "szégyenteljes színházat", amellyel az M5S és a PD a bársonyszékeket készül felosztani egymás között.

Matteo Salvini megjegyezte, hogy szerinte Giuseppe Contét Biarritzban, a G7-csúcstalálkozón választották meg ismét olasz miniszterelnöknek.

"Párizs, Berlin és Brüsszel hozta meg a döntést, ahogyan a Monti-kormánnyal is történt"

- mondta Matteo Salvini a Silvio Berlusconi vezette jobbközép kormányt 2011-ben leváltó Mario Montira utalva.

Salvini hozzátette: az Olaszország határain kívüli "hatalmakat zavarta" a Liga eddigi kormányzása, amely az olaszok méltóságát, büszkeségét és szuverenitását védte.

Kijelentette, hogy Párizs, Berlin és Brüsszel érdeke az, hogy Rómában gyenge kormány legyen.

"Bennünket vádolnak gyűlölettel, miközben az M5S-PD kormányát egyedül a Ligával szembeni gyűlölet tartja össze, a másik kizárása (a választásokból), valamint a hataloméhség"

- hangoztatta Matteo Salvini.

Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke bejelentette, hogy amikor a második Conte-kormány bizalmat kér a római parlamentben, az utcára szólítja az olaszokat az M5S-PD kormány elleni tiltakozásra.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hát tudod talján így jár akinek a csuti a kebelbarátja, leváltják, vagy kimurdel !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Oszt még azt mondják Salvini a hatalomvágyó.
papa.49
Hát tudod talján így jár akinek a csuti a kebelbarátja, leváltják, vagy kimurdel !!!
colibri
Sohasem szerettem az erőszakos, mindent csak én tudok embereket. Sajnos, most egyre többen vannak ilyenek hatalomban.
verőce21
Mindig is kétkedve figyeltük Salvinit. Annak idején, meg is írtam ezt ide. A milánói találkozó kapcsán.
verőce21
Ez a vehemens Salvini mindig tátott szájjal futott a f@szerdőbe. :)
teuton
A jobbszelsök valahogy mindig kipottyannak... Hollandia, Svedorszag, Franciaorszag, Nemetorszag, Spanyolorszag, Ausztria, most meg Olaszorszag... A kanyart most Kelet fele kellene venni!
Desischado
@papa.49: Papa, érdeklődnék, hogy a csuti mikor fog már végre megmurderelni???
szaboria1
Lassan a mi csutinkra is ez fog várni. Épp most olvastam a V4 közül már nem csak a Szlovákoknál de a Cseheknél is több mint 200000 külföldi van már. Még a Románok is vesznek át Máltától bevándorlókat.
RonaGyuri
Nekem - olvasván a vezető Európa-i médiát -, így volt igazán szerencsés, mert a választások nagyon neki nem tetsző eredményt hoztak volna! =))
papa.49
@Desischado: A ,,pokol urát,, kell megkérdezni, de szerintem még sokára szánja rá magát, mert félti a pozícióját a pokolban )))))))))))))))))))))))))))))))))))))
kereső
@szaboria1: Nálunk is vannak- több mint 170000 kötvényes, és ki tudja hány munkavállalóként beengedett/behivott ukrán,román,indiai, török és nem tudni, hogy hányféle náció. Nálunk csak a tranzitzónában lévőket nem veszik emberszámba.
kereső
@papa.49: Nem jó idők járnak Európában a "múltidézőkre"- Strache ki lett lőve- belebukott az egész kormány ausztriában, Salvini bukott egy nagyot, Szlovákiában egy izzig-vérig liberlis europer hölgy az államfő, cseheknél mnost fogják perbe Babis-t a korrució miatt, románoknál Iohannis államfő megtagadta a kormány kinevezését-A novemberi elnökválasztáson újabb mandátumra pályázó jobboldali államfő esti sajtónyilatkozatában úgy értékelt: a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem folytathatja a kormányzást,

Dancilának már a május 26-ai korrupcióellenes népszavazás után le kellett volna mondania tisztségéről, miután 6,4 millió román a szemébe mondta, hogy nem ért egyet politikájával."-szóval mégegy demokrácia deficites van bajban.

A lengyelek meg most visszafogják magukat- ld. az eu biztos visszaléptetése.

Mondjuk nálunk orbán szárnyal , mint a red bullosok- hogy meddig? Nem tudni...
papa.49
@kereső: Szárnyal igen de csak a saját képzeletében, van egy régi könyvem Egészségügyi ABC. a címe, van benne egy rajz ami pontosan illik a csutira, egy koldus, aki királyi palástot képzel magára, a fejére meg koronát, hát itthon most ez a MEZTELEN VALÓSÁG, de ennek nem lesz jó vége az biztos !!!
kereső
@papa.49: …] a társadalom nagyon jelentős része ma már érdekelt abban, hogy a rezsim hosszabb távon fennmaradjon. Egyre több a haszonélvező, és nem csupán az oligarchák, a maffiacsalád. Mindazok nyernek, akik közvetlenül ennek a körnek a megbízásából dolgoznak. […] Továbbá az a nagyon széles kör is a rendszer fennmaradásában érdekelt, amelyik egzisztenciálisan fenyegetve van. Majdnem valamennyi állami-önkormányzati intézmény vezető posztját a rezsim hű emberei vették át, ők döntenek arról, hogy mi történjen a pedagógussal, az orvossal, az ápolóval, a katonával, a bíróval, a tanárral, az akadémikussal, a művésszel – akik egzisztenciális kiszolgáltatottak. Felettük mézesmadzaggal, bunkósbottal uralkodnak. A harmadik széles kör a kitaszítottaké, a nyomorgóké, azoké, akik reménytelen helyzetben vannak, esélyük sincs a kitörésre. Passzívak, be vannak zárva a maguk világába. Képzetlenek, tartósan állástalanok, a közmunkára, az alkalmi élelmiszercsomagokra szorulnak. Közéjük tartozik a kisnyugdíjasok egy része is. Ha ezt a három nagy csoportot összerakjuk, kiderül, hogy a társadalom többsége voltaképpen a nemzeti együttműködés rendszerének szilárd bázisát alkotja. (Békesi László)

No akkor???
Aki Én
@verőce IQ 21: 23:20 Persze, persze... Mikor végre orbán megbukik, te leszel az első aki azzal jön, hogy megmondta előre.
Ostoba kretén vagy, aki önismereti problémái miatt királyi többest használ a buta okoskodásaihoz.
papa.49
@kereső: Nem teljesen értek veled egyet, azt is mondom miért, mert sok ember kényszerűségből húzza meg magát, és ez bizony feszültséget generál, az pedig egyszer kitör, és minél később történik ez meg annál véresebb is lesz az eredmény. Én 7 évesen átéltem az '56. forradalmat Pesten a Belvárosban sok mindent láttam sok mindent hallottam a szüleimtől, a nagyszüleimtől, a rokonoktól. és láttam azt amikor az emberek emberi mivoltukból kivetkőzve vadállatként estek egymásnak, nem kívánom a ma emberének azt újra átélni.
papa.49
@Aki Én: Ez a ,,helyezkedés,, mint 1989. ben volt ...
kokopelli
@teuton: ...sjnos Németországban a fél-nazi AfD-re az nem jellemző! ...főleg a volt NDK területén...
csak úgy....
@Aki Én: mert a hazudós @verőce IQ 21: mindent elöre tud csak ,csak a szerénységéböl kifolyólag szokta,utólag döngetni a mellét, mint egy hím gorilla...
Aki Én
@csak úgy...: ez egy buta kretén. IQ 30 felett az ember már nem fideszes.
csak úgy....
@Aki Én: tudod a csorda szellem csodákra képes...
teuton
@kokopelli: Nem gond, az AfD is szep lassan leepiti önmagat, mint korabban a REP, NPD, die Rechte, stb. Nem kell hozza csak 1-2 penzügyi botrany (mindegyiknel volt!), börtönbüntetes a kepviselöknek, es ha elapadnak a penzforrasok, akkor eltünnek a jobber patkanyok...
verőce21
Nem kell két év és a választásokból még inkább megerősödve, Salvini 50% fölötti győzelemmel egyedül is képes lesz kormányt alakítani Olaszországban.
A törzsfejlődésben elmaradt, primitiv előemberekkel nem tudnak mit kezdeni az olaszok sem, addigra annyit behajóznak belőlük a ballibek.
kokopelli
@teuton: ...én csak abban reménykedem,hogy az a gyülevész sereg a AfD-től,ami anno a más pártoknál sikerte-
lenség miatt lemorzsolódott, nem tud visszalopakodni a demokratikus pártokba! Pofájuk lenne hozzá!!!
teuton
@kokopelli: Ez nem valoszinü, de a lenyeg a lemorzsolodas... Haöllottal az utobbi honapokban barmit a Pegidarol? Semmi! Elöször 20-25ezren voltak, mostanra meg tan senki... A lenyeg, hogy a szervezöik sok penzt kereshettek a reklamjaikon, interjukon, stb.
csak úgy....
@verőce21: kézrátétellel is kuruzsolsz? két év múlva,vagy a basa vagy a kutya,,,,
man at work
Orbán már régen elvesztette a tévedhetetlenségét (de kuuuuuurvára!) , de úgy tűnik még sok idő kell a híveknek, hogy ez feltűnjön nekik, aztán meg még több, hogy beismerjék a tévedésüket, és utána a bukás...
Van remény, Magyarország, még ha nem tesztek semmit, akkor is, de ha tennétek valamit, az kicsit felgyorsítaná a folyamatot - szerintem.
De szoktam tévedni, és ez a tudat kicsit lehangol néha.
man at work
A populisták valójában az újkori fasiszták - az egész világon mindenhol egy könyvből játszanak a gané, emberségükben ocsmányok.
Ezek nem emberek, mert semmi emberi, emberséges nincs bennük. Ezek fasiszták. Csak. A többi üres duma!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.