A demokráciapárti tüntetők ezúttal illegálisan vonultak az utcákra, a kommunista Kínához hű hongkongi hatóságok ugyanis nem adott engedélyt a felvonulásra. Könnygázt, gumilövedéket és vízágyúkat vetett be a rendőrség a tüntetők ellen Hongkongban.

Egyre durvábbak a hongkongi tüntetések

Fotó: Kyle Lam/Bloomberg / Getty Images

A rendőrség ez alkalommal a megszokottnál is keményebben lépett fel a tömeg ellen, vízágyúkkal, gumilövedékekkel és könnygázgránátokkal oszlatták a tüntetést. Azt próbálták megakadályozni, hogy a demonstrálók fontos épületek közelébe jussanak. Mégis a parlament, a kormányhivatal és a Kínai Népköztársaság Felszabadító Hadseregének helyi főhadiszállása előtt összetűzés alakult ki.

„Azért jöttünk ma ki tüntetni, hogy megmutassuk: a hongkongiaknak továbbra is joguk van a szabadsághoz, a tiltakozáshoz. Nem számít, mivel fenyegetnek minket, nem félünk. Kitartunk az utolsó pillanatig.” – mondja a tüntetések egyik szervezője.

Az összecsapások során több tüntetőt is letartóztattak.

„Ez egy figyelmeztetés a lázadóknak. Remélem, hogy a letartóztatott felkelőket alaposan megbüntetik, mert megsértették a jogállamot, és zavarják a lakosok életét. Ez az élhető város egy nagy káosszá vált miattuk.” – mondta a kínai kommunista párt egyik tisztviselője.

Kína a héten nagy létszámú csapatokat és páncélos hadosztályokat vezényelt a hongkongi határhoz. A tüntetők szerint a kommunista állam ezzel akarja megfélemlíteni a szabadságra vágyó hongkongiakat. – írja az atv.hu.

Blikk

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kitartas a forradalmaroknak. Remelem sikerul a tervuk es megvedik HongKong demokraciajat.

Tanulhatnank toluk, de mi tul birkak vagyunk. Meg azt is szo nelkul hagytuk hogy 3 ezer milliard forintot siman ellopjon tolunk a fideSS maffia.
Jozefina
Én a hongkongiakkal érzek együtt!!! Sajnos a tetű kommunista kína el fogja taposni őket, ha a világ időben nem tér észhez és nem segíti HongKongban a demokráciát és a függetlenséget megtartani továbbra is!!! A világ vezető politikusainak, szervezeteknek már régen el kellett volna ítélnie a kommunista terrort!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.