Németország hálás, hogy Lengyelország a második világháború után kezet nyújtott, és azért, hogy a németeket visszafogadták az európaiak körébe – jelentette ki Frank-Walter Steinmeier német elnök vasárnap a nyugat-lengyelországi Wielunban, a második világháború kitörésének nyolcvanadik évfordulóján tartott megemlékezésen.

Steinmeier: Németország hálás azért, hogy Lengyelország kezet nyújtott a második világháború után

Németország mindig hálás lesz, hogy az után, amit Wielun lakosaival, valamint világszerte az emberek millióival tett, Európa és az európaiak visszafogadták őt maguk közé

- jelentette ki Steinmeier, utalva a világháború első hadműveletére, amelyben a német légierő 1939. szeptember 1-én lebombázta a lengyel Wielun városát. A támadásban több százan vesztették életüket, ők voltak a háború első civil áldozatai.

"A történelem menetét nem fordíthatjuk vissza, de Lengyelország kezet nyújtott Németországnak" – mondta a német elnök.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

reagens
Lengyelország másik felét Sztálin foglalta el Hitlerrel egyidőben majd kivégeszték a kommunisták a lengyel értelmiséget. A kommunizmus a nácizmus másik arca.
nezelodo
Lengyelország Európai ország volt akkor is, csak a németek vonultak ki emberi értelemben Európából, az imádott Hitlerjük vezetésével.
reagens
Lengyelország másik felét Sztálin foglalta el Hitlerrel egyidőben majd kivégeszték a kommunisták a lengyel értelmiséget. A kommunizmus a nácizmus másik arca.
fekete
Erdekes ,hogy Mike Penc amerikai al elnok reszt vett ezen a hacaca're'n! Putyint nem hivtak meg
pedig Oroszok szabaditottak fel Straszer orszagot es NEM USA!Az is erdekes,hogy Sem vieatnamot,sem Iraqot,sem afganokat senki sem meri me'g csak meg emliteni sem,nem hogy evfordulot tartsanak.Hazug egy simlis az egesz vila'g!
Eriksson
Aztán a lengyelek átkerültek egy másik érdekszférába, s onnantól ők nem voltak európaiak.
reagens
@Szeparepa2: Tudtommal az oroszok a kommunizmust építették a bolsevik forradalom után. Így a kommunizmus és a nácizmus kerültek egymással szembe!
reagens
@Szeparepa2: Soha nem késő tanulnia egyikünknek sem! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.