A terrortámadás célpontja a szigorúan őrzött Green Village nevű városrész volt.

Emelkedett a kabuli pokolgépes merénylet áldozatainak száma: a legfrissebb, keddi adatok szerint 21-en vesztették életüket és 119-en sebesültek meg a támadásban.

A halálos áldozatok között van az öt elkövető is, velük a biztonsági erők végeztek

– közölte Naszrat Rahimi afgán belügyi szóvivő.

A terrortámadás célpontja a szigorúan őrzött Green Village nevű városrész volt, ahol nemzetközi, illetve segélyszervezetek képviseletei mellett külföldieknek fenntartott vendégházak vannak. A térséget hatalmas robbanás rázta meg, amelyet több kilométerrel távolabb is hallottak. Ezt egy kisebb detonáció követte.

Az afgán rendőrség legalább 400 külföldit menekített ki a helyszínről és helyezett biztonságba. A biztonsági erők hajnalra tisztították meg a területet.

Zabiulla Mudzsáhid tálib szóvivő kijelentette, hogy támadásuk a külföldi erők ellen irányult. Mint mondta, egy merénylő robbantotta fel autóba rejtett pokolgépét, majd fegyvereseik több irányból megrohamozták a Kabul keleti részén található területet.

Emelkedett a kabuli pokolgépes merénylet áldozatainak száma

A kabuli kormány belügyi szóvivője ugyanakkor cáfolta az összecsapásokról szóló közlést, és hozzátette, hogy a második robbanás egy lángra lobbant benzinkútnál történt.

A merénylet éppen aznap történt, amikor Zalmay Khalilzad, az Egyesült Államok afganisztáni és pakisztáni ügyekkel foglalkozó különmegbízottja ismertette az amerikai-tálib megállapodás tervezetének részleteit az afgán vezetőkkel. A nap folyamán egy interjúban Khalilzad pedig éppen arról beszélt, hogy mintegy ötezer amerikai katonát vonnának ki Afganisztánból, ha az iszlamista tálibok tartani fogják magukat a tervezett megállapodáshoz.

Az év eleje óta ez volt a második robbantás a Green Village közelében és a tizennyolcadik Kabulban.

A támadásokban legkevesebb 193-an életüket vesztették, 897-en megsebesültek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció) 

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok