Amber Rudd munka- és nyugdíjügyi miniszter egyben kilépett a konzervatív pártól is.

Keményen beszólt Boris Johnsonnak saját minisztere, mielőtt otthagyta

Felmondó levelében úgy fogalmazott, nem hiszi, hogy a kormány immár fő feladatának azt tekintené, hogy elkerülje a feltétel nélküli Brexitet.

Szerinte 21 tory képviselő elbocsátása támadás volt nemcsak az illemszabályok, hanem a demokrácia ellen is – számol be a BBC.

A hírre reagált Boris Johnson is, állítása szerint csalódott, hogy lemondott egy ilyen tehetséges minisztere. Szóvivője útján megjegyezte azonban azt is, hogy „minden miniszter, aki a kormányához csatlakozott, beleegyezett abba, hogy elhagyják az EU-t október végén, bármi történjék is”.

Kétség kívül nehéz napok járnak a brit kormányra, hiszen nemrég Boris Johnson öccse is lemondott minden tisztségéről.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Boris börtönben fogja végezni, ha nem tartja be a törvényeket!!!
jesz
Borisz Johnson ezt a minisztert bizony benézte...de ez a legjobb: ..."21 tory képviselő elbocsátása támadás volt nemcsak az illemszabályok, hanem a demokrácia ellen is "..

Már itt tartanak, hogy holmi illemszabályt, meg demokráciát merészelnek emlegetni...ez az idő elmúlt...ki kell nézni az utcára, és meglátják a a finnyáskodó angol vezetők, hogy a sikeresen elvetett szél kikelt, és itt a vihar...innen a fotelből nézve ezt már baszhattyák. A Brit birodalom mai állapota már-már szánalmas..

Persze arra büszkék(még), hogy ők felsőbbrendűek, mint holmi közép-keleteurópai komcsi bagázs.. Aki nézi a BBC parlamenti közvetítéseit, annak bizony más a véleménye...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.