Észak-Korea két újabb rakétát lőtt ki az ország nyugati részéből a Japán-tenger irányába. Az MTI a Yonhap dél-koreai hírügynökség alapján azt írta, a rakétákat Dél-Phjongan tartományból lőtték ki. A szöuli vezérkar a rakéták lehetséges típusáról, hatótávolságáról és repülési magasságáról nem közölt részleteket.

Észak-Korea két újabb rakétát lőtt ki

A kommunista ország előző nap ünnepelte megalapítása évfordulóját. A keddi volt a nyolcadik rakétateszt azóta, hogy Kim Dzsongun észak-korai diktátor és Donald Trump amerikai elnök júniusban a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben találkozott. Akkor megállapodtak, hogy folytatódnak a leszerelési tárgyalások, miután hanoi csúcstalálkozójuk megállapodás nélkül szakadt félbe.

Észak-Korea pár órával korábban bejelentette, hogy szeptember végén folytatná a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal. Néhány hete Kim Dzsongun egy rakétateszt után azt mondta, folytatniuk kell a koreai stílusú stratégiai és taktikai fegyverek fejlesztését. Szakértők szerint ezzel éppen az a célja, hogy bővítse mozgásterét az atomprogramjáról folytatott tárgyalásokra.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.