Nagy megtiszteltetésnek nevezte kedden Trócsányi László mind maga, mind Magyarország számára, hogy a szomszédság- és bővítéspolitikai tárcát kapta Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság megválasztott elnökétől.

Így reagált Trócsányi a biztosi kinevezésére.

"Az európai parlamenti meghallgatásom során hangsúlyozni fogom, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a felelősségteljes feladatnak teljes mértékben eleget tudjak tenni" – írta közleményében a magyar biztosjelölt, hozzátéve, hogy örömmel értesült a bejelentésről.

Rámutatott, hogy munkája során nagymértékben támaszkodni kíván azokra a tapasztalataira, amelyeket a diplomáciában, illetve a nemzetközi jogi közösségben szerzett.

"Mind a bővítés, mind az európai szomszédságpolitika olyan kiemelt figyelmet érdemlő terület, amely kihatással van az európai polgárok mindennapjaira" – közölte.

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke kedden jelentette be, hogy kinek milyen feladatot szán az új brüsszeli testületben.

A meghallgatások szeptember végén kezdődnek az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságaiban. A végleges összetételt tükröző listáról várhatólag októberben szavaz a képviselő-testület. Végül a tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács nevezi ki minősített többséggel a bizottságot.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Még nincs is kinevezve, de már örömködik...
Eriksson
Ádáz ellensége, a Dobrev már nem tudja elgáncsolni.
jesz
@Eriksson: azért Dobrev szerez néhány kellemetlen, izzasztó percet Trócsányinyinak. Újhelyi viszont Trócsányi megkínzásával a szocialistáknak akar üzenni, hogy megérdemelte a képviselőséget...és még ott van a momentumos hölgy is...most végre törleszthet.
Eriksson
@jesz: Azt írja az újság, hogy "Végül a tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács nevezi ki minősített többséggel a bizottságot."
Akkor meg csipoghatnak a hazai ellenzék képviselői.
Eriksson
@Horizont: Sőt! Az EU elöl jár benne. Bizton látható, hogy nem a tehetség, hanem az érdekek a legfontosabbak. Legalábbis eddig úgy volt.
Eztán majd meglátjuk.
Eriksson
@Horizont: Ezen ugyan kár idegeskedni, mert csöppnyi ráhatásunk sincs. Majd elrendezik a kompetens hölgyek, urak, jó pénzért. Annyiért, amennyit mi elképzelni sem tudunk.
Mi pedig az energiánkat fordítsuk hasznosabb dolgokra. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.