Oroszország különleges jelentőséget tulajdonít az Izraellel folytatott biztonsági együttműködésnek, különösen a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor csütörtök este Szocsiban Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt fogadta.

Putyinnak nagyon fontos Izrael

Putyin szerint Netanjahu személyes erőfeszítéseinek jelentős szerepük volt abban, hogy a kétoldalú biztonsági és katonai együttműködés "új minőséget" ért el. Mint mondta, mind Oroszország, mind Izrael megtapasztalta, mi az a terrorizmus.

Netanjahu, aki a nap folyamán korábban az orosz védelmi minisztérium vezetésével találkozott, szintén méltatta az orosz és az izraeli katonák közötti együttműködés jelentőségét. Mint mondta, a Putyinnal kialakított személyes viszonya segített megakadályozni a két ország katonái közötti súrlódásokat és összeütközéseket.

"Felelősséggel kijelenthetem, hogy ez térségünk stabilitásának nagyon fontos eleme" – mondta az izraeli kormányfő, aki idén már harmadszor utazott el Oroszországba. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt hónapokban radikálisan felerősödtek Irán arra irányuló kísérletei, hogy Szíria területét Izrael elleni támadásra használja fel. Rámutatott, hogy Izrael nem hajlandó megbékélni ezzel a fenyegetéssel.

A küszöbönálló izraeli választásokra kitérve Putyin rámutatott, hogy több mint másfél millió olyan ember él a közel-keleti országban, aki a volt Szovjetunióból származott el, ezért Moszkvának nem közömbös, hogy ki kerül be a kneszetbe. Kifejezte reményét, hogy Izraelben felelősségteljes politikusokat fognak megválasztani, akik minden körülmények között meg fogják őrizni azt, amit eddig sikerült elérni a kétoldalú viszonyban, és tovább fogják fejleszteni a kapcsolatokat.

Putyin bejelentette, hogy 2020 elején Izraelbe készül az auschwitzi haláltábor felszabadulásának évfordulója és a holokauszt emléknapja alkalmából, valamint a leningrádi blokád áldozatainak emelt emlékmű avatására. Szavai szerint a két országot egyesíti a második világháború problémáinak azonos megítélése.

"A zsidó nép úgy megszenvedett, mint talán senki más, ha az orosz népet nem számítjuk. 25 millió halottunk van, ez komoly veszteség" – mondta az orosz elnök.

"Sohasem felejtjük el az orosz nép és az orosz hadsereg hozzájárulását a náci Németország feletti győzelemhez" – válaszolt Netanjahu.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@reagens: Már bocsánat, de a zsidóságnak Gyurcsány, sőt Horn idejében is lett adva.
Tehát aki Gyurcsányt, vagy Hornt szidja, az is antiszemita. :D
Nem tudom, sírjak, vagy röhögjek rajtad - inkább úgy vélem nem süllyedek le tovább a színvonaladra. :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@CsipkeRózsa: Az alapvető probléma ott adódik, hogy gondolhatunk vallási csoportra, etnitásra és identitásra. Érdekes módon ez olyan szépen összemosódik, hogy igazából nem is tudjuk szétválasztani.
És ha kap valaki valamit, azért illik hálásnak lennie!
CsipkeRózsa
@reagens: Ezt igazán nem gondolhatod komolyan, akkor minden ember, akármilyen vallású kap valamit, mégsem hálálkodnak, nem járulnak kézcsókra jutalmul, Orbán politikája és pénzügyi elosztását köszöngetve. Ráadásul azt nem Orbán adja a saját pénzéből, ez az elosztás.
A többség felhasználja a szegénységben tartott emberekre jutó összeget is.

Te minden nap köszönd meg, amit kapsz, amiért jólétben élhetsz.

Miért kellene szétválasztani a különféle embereket, csoportokat ebből a szempontból?
reagens
@CsipkeRózsa: Amit a cigányokra költenek, azt te köszönöd meg?
CsipkeRózsa
@reagens: A cigányokra nem költenek, inkább a gazdag Orbán-közeliekre, méghozzá gátlástalanul, köszönjék meg ők. Másoknak semmit nem kell megköszönniük.
reagens
@CsipkeRózsa: Biztos elmondod akkor, hogyan élnek egyesek munka nélkül, ha nem az államból.
A kapott javakért köszönet jár! Ezt tudja minden gyerek!
CsipkeRózsa
@reagens: Ez a téma nagyobb részletezést kívánna, most ne folytassuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.