A dakkai kórházban szétválasztott sziámi ikrek egyike rekonstrukciós műtéten esett át, másikuk súlyos szövődmény után lábadozik – közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány pénteken az MTI-vel.

Friss hír érkezett a szétválasztott bangladesi sziámi ikrekről

Széválasztott ikrek a műtét után. Rabeya (bal oldalon) és mellette Rukaiya. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Mint írták, az alapítvány csapatának vezető orvosai – Pataki Gergely, Csókay András és Csapody Marcell – szeptember 9-én visszautaztak Dakkába, hogy felmérjék az augusztus elején szétválasztott bangladesi ikrek állapotát és megkezdjék a műtétsorozat negyedik szakaszának, a rehabilitáció és a koponyarekonstrukció tervezését, illetve kivitelezését.

Ez utóbbit Rabián – aki már öt nap után magához tért, s azóta fejlődik, beszél és játszik, így már elhagyhatta az intenzív osztályt – el is végezték; a gyermek ötórás plasztikai sebészeti beavatkozáson, koponyarekonstrukciós műtéten és hegplasztikán van túl.

Az orvosok Pataki Gergely vezetésével szeptember 11-én végezték el a beavatkozást a kislányon.

Közölték azt is, hogy

Rukiánál a szétválasztó műtét utáni 33. napon súlyos agyi bevérzés lépett fel, aminek következtében az addig folyamatosan javuló állapotú, a tudathatárt elérő gyerek állapota jelentősen romlott, azonban végtagjait mozgatja, szemét kinyitja.

Nála a felépülés várható mértékéről felelős nyilatkozat most még nem tehető – írta az alapítvány.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Barakonyi Szabolcs / Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.