Fodor Szabolcsot egy kolléganője jelölte a versenyre. A fiatal srác, aki Berlinben három műszakban dolgozik, nem zárja ki, hogy egyszer a magyar egészségügyben dolgozik majd. Szabolcs esélyes a legjobb németországi ápoló elismerésre is.

Fodor Szabolcs, aki itthon kommunikáció szakos egyetemistaként a kereskedelmi szektorban dolgozott, három éve ment ki Berlinbe, hogy elvégezzen egy ápolói képzést – írta meg a 24.hu.

Mindig pozitív, mosolyog, élmény együtt dolgozni vele és a betegek is szeretik

– ezzel az ajánlással jelölte egy kolléganője arra a versenyre, amelyben Berlin legjobb ápoló gyakornokát keresték. A 26 éves fiú megnyerte a díjat, de szeptember végéig lehet még Szabolcsra szavazni, aki esélyes a legjobb németországi ápoló elismerésre is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Für unsere Gesundheit (@gesundheit.pkv) által megosztott bejegyzés,

Szabolcs 2016-ban egy egészségügyi képzést kezdett el: három év alatt elvégzett egy ápolói iskolát, és ma már időseket gondoz Berlinben. A képzés a napokban ért véget, letette az utolsó vizsgát is, így már szakápolóként dolgozhat teljes állásban a német fővárosban – mesélte el a 24.hu-nak a srác.

Szabolcs három műszakban dolgozik

- teszi hozzá a lap. Az osztályon ideális esetben 18 betegre négy ápoló jut. Néha ugyan csak kettő, ha beteget jelentenek, de Szabolcs azt mondja, Németországban is probléma a munkaerőhiány az ápolói szakmában, mert a fizetés nem a legjobb, ráadásul a média ott is kidomborítja a negatív híreket az egészségügyből, ami nem teszi vonzóvá a szakmát. Szabolcs azt mondja,

bár közvetlen környezete felnéz rá, amiért időseket gondoz, a társadalom nagy része nem becsüli meg az ápolói szakmát.

A bankban dolgozók a dupláját keresik, de azt mondja, ez nem bántja, mert a kisebb fizetéssel is a magyarországinál sokkal jobb színvonalon él. Cserébe viszont

keményen dolgozik, van úgy, hogy hétfőtől vasárnapig éjszakai műszakban.

Nem zárja ki, hogy egyszer a magyar egészségügyben dolgozik majd, de egyelőre nagyon jól érzi magát Berlinben, ahol megkapja az otthon hiányolt szakmai és emberi támogatást.

Idegen országban vagyok, mégis jobban fejlődöm, mint Magyarországon

– mondta.

Forrás: 24.hu

Címlapi kép: Instagram 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az messze nem igaz, hogy a német társadalom nem becsüli meg az áplói szakmát!!! Az egyik leg elismertebb szakma!!! A legtöbb állami támogatást ez a réteg kapja. Igen jó fizetéssel és megbecsüléssel!!! Szerintem soha nem fog vissza jönni Magyarországra, maximum látogatóba!! Sok siker kívánok neki!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.