Azért jöttünk, hogy megvédjük Magyarországot – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben az uniós miniszterek tanácskozására érkezve, amelyen a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytatnak meghallgatást hétfőn.

Így készült a brüsszeli magyarázkodásra az miniszterasszony

Varga Judit újságírói kérdésre válaszolva reményét fejezte ki, hogy a tagállamok a törvényi alapokon maradnak Magyarország bírálatakor, távol maradnak a kettős mérce alkalmazásától, valamint, hogy az eljárás nem politikai jellegű.

"Remélem, hogy tisztességes és bizonyítékokon alapuló megbeszélés lesz" – tette hozzá az igazságügyi miniszter.

Az Európai Parlament 2018 szeptemberében állásfoglalást fogadott el, amelyben azt javasolta, hogy a tanács az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének 1. pontja alapján állapítsa meg, hogy Magyarországon fennáll az egyértelmű veszélye annak, hogy sérülnek az EU alapértékei. A Sargentini-jelentést és annak elfogadását a magyar kormány politikailag motivált bosszúnak nevezte, amivel az Európai Parlament bevándorláspárti többsége Magyarországot büntette a migrációval és a kötelező kvótával kapcsolatos elutasító álláspontja miatt.

A Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő által összeállított jelentés kritikát fogalmazott meg a jogállamiság magyarországi helyzetével összefüggésben, így többek között az alkotmányos és választási rendszer működésével, az igazságszolgáltatás függetlenségével, a korrupcióval, a véleménynyilvánítás és a tudományos élet szabadságával kapcsolatban.

Forrás: MTI

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ha ott is úgy "maradnak törvényi alapokon" mint pártunk és kormányunk, úgy "nem alkalmaznak kettős mércét", akkor Magyarországnak régen rossz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
nem buta luvnya imádott főnököd szaros seggét védelmezed! =))
Nessy
Ha ott is úgy "maradnak törvényi alapokon" mint pártunk és kormányunk, úgy "nem alkalmaznak kettős mércét", akkor Magyarországnak régen rossz!
verőce21
A szép is okos is Varga Judit miniszter majd lerendezi a jogállamiság kérdését az EP legújabb bohózatában, ahol a finneknél, hollandoknál nincs is Alkotmánybíróság.
justhpeter
@verőce21: Nálunk nincs alkotmány, viszont van Alkotmánybíróság.
papa.49
Na majd kiderül, ha igazán ,,okos,, lenne kimaradt volna a kontár csapatból !!!
reagens
Kitűnő szakember és nagyon jó politikus! Biztos vagyok benne, hogy nagyszerűen képviseli Magyarországot. Persze a Soros zsoldos liberális fasiszták eltökéltsége és demagógiája az észérvekre és a tényekre immúnis!
Aki Én
@verőce21: @reagens: hallottátok? Kettős mércéről, és politikai indíttatású eljárásról beszél.
Nektek is a Pikó ügy ugrott be hírtelen, meg a Kubatov-lista?
Aki Én
@verőce21: @reagens: nehéz elhinni, hogy valóban ennyire buták vagytok. Ezért inkább hazaárulók.
reagens
@Aki Én: csak úgy- tulipán-F_Viktor- silbe13- Clavigo- dr prédikátor- Aki Én jelenleg az a hét, akivel a tahó, mocskos paraszt, személyeskedő stílusuk miatt nem állok szóba!
Már elmondtam! Ilyen degenerált acsarkodókkal nem beszélgetek!
Qqberci
@reagens: "Kitűnő szakember és nagyon jó politikus!"

Vagy nem. Egyébként MILF-nek látszik...
reagens
@Qqberci: Nem igen izgat minek látszik. Nekem szép nőnek tűnik, de nem ez a lényeg!
Biztosan komoly és kemény válaszokat fog adni azoknak, akiknél Alkotmánybíróság sincs, de a jogállamiságot számon kérik! Az új Eurofasizmus legszebb példája ez a koncepciós eljárás!
evacica
Mitől is kell M.o. megvédeni ? Szerintem tőletek, azaz Orbántól és korrupt bandájától! Juditka !Lehetsz szép és okos is, de gerinced neked sincs! Igaz jó pénzért mindent!!!
kokopelli
@Qqberci: ..amennyiben betlizik,úgy segítséget kap a hamburgi "Körber Stiftung"-tól (alapítványtól),amelyik
nevében hacknizott anno az NSzK-ban!Ott szidhatta a vendéglátó országot,a "antidemokrácia" ellenére is!
..hogy a birkák eszik,az nem tudja senki,csak az AfD.!..(;-))))))
reagens
@Horizont: Nem is neked akartam a kifejezéssel kedveskedni! :-) Azért örülök, ha tetszett és meg is értetted! :-))))))))
Ludmilla
@Horizont: de 30-at tud dekázni,így már akár miniszter is lehet
kereső
Nekem már herótom van ettől az állandó "megvédéstől". Mindig olyan sokba kerül- nekem/nekünk, Magyarország/orbán megvédése.
papa.49
Nem kéne szemben menni szinte minden Uniós törvénnyel, nem kéne állandóan kipofázni a sorból, és nem kéne a pukkasztás végett a muszka seggét, meg a többi diktatórikus vezető seggét nyalni, és csak arra koncentrálni ,,ennyi pénzt lehet lenyúlni az EU. támogatásokból,, !!!
CSAK ENNYI KÉNE A KUTYA NEM PISZKÁLNÁ A MAGYAR KORMÁNYT, VISZONT EHHEZ NEM A FÜTYISZ KONTÁR KORMÁNYA KÉNE !!!
Egyből nem volna ,,SZÓNYEG SZÉLE ,, !!!
Eladott Ország
Nálam eddig ez a Novák nevű nőimitátor volt az abszolút mélypont, de a fityesz most is igazolta, hogy mindig van mélyebben, előhúzták ezt a Varga nevű férfit, női ruhába bújtatva. Ez legalább csinált valami értékelhetőt korábban. Jó, nem ötösre, hanem max. kettesre értékelhető, de az átmenő jegy. media.borsonline.hu/cikk/11/102969/gallery-picture/645w/578361.jpg
Fénylő csillagunk politikája éppen ugyanaz, mint Ceaucescué volt, a saját és közeli hozzátartozói, haverjai jólétét biztosítani, minden áron, elkerülve a felelősségre vonást. Minden más, kereszténykedés, ideológia, bevándorláspártinak nevezés csak humbug. Varga Judit is ugyanolyan saját vélemény nélküli káder, mint többi párttársa, akik képtelenek a kormánypropagandán kívül valami mást is kinyögni magukból.
silber13
Juditka! Vedd mán észre, hogy Brüsszelnek nem Magyarországgal an baja, hanem ezzel a szélhámos, velejéifúg korrupt társasggal, amit ők, saját maguk kormánynak neveznek.
Eladott Ország
@Pegero: ma, 16:32; Varga Judit itthon van, elég mohó is, már most be van kapcsolva harácsüzemképes módra. Konkrétan. Varga Judit lakhatásának megoldásához felvesz havi 300 ezer forint közpénzt. Férje saját lakásának kiadásából felvesz havi 300 ezer forintot. Azaz van lakása, lakásuk. Budapest központjában évi 4 milliós bevételt hozó rövid távú lakáskiadási vállalkozása van férjével, azaz Airbnb-ztet. Balatonhenyén felhúztak egy 195 négyzetméteres házat. Varga 2018. május óta 1,3 milliót keres havonta, és 1,7 millióra nő a bére miniszterként. A férje, Magyar Péter 2018 szeptembere óta a Magyar Fejlesztési Banknál dolgozott, ahol 1,5-2,35 millió között kerestek az igazgatók, a Diákhitel Központnál pedig 3,5 millió forintot üti a számláját. …és akkor 300 ezer forintért eladja a lelkét az ördögnek is. Persze, lehet arra hivatkozni, hogy az jár a törvény szerint, de anyagilag elég jól eleresztve illenék egy kis mértéktartás. Senkinek ne legyenek illúziói az új miniszter szerzeménnyel kapcsolatban. Brancsbeli. Az európai uniós kapcsolatokért felelős Varga Judit tréningjére 6,4 millió forintot költött a Miniszterelnökség. Nagy ár ez az egyen Fidesz-agyért. Ő volt az, aki lekommunistázta Jean-Claude Junckert; szidta a komplett brüsszeli elitet; benne van a migránsozó, gyűlöletkeltő Fidesz-sorban. Nem mellesleg sokáig az FC Saint-Michel, Bruxelles női labdarúgó csapatában futballozott – hú, egy nő, akit imádhat a focirajongó Orbán Viktor. Az új igazságügyi miniszter anyósa a Kúria főtitkára; férje családjában további két bíró is van. Azért a magyar jogállamiságról vegyen még leckéket – ingyen, ha lehet. És akkor az már most már elég jól látható, hogy Varga Judit nem lesz Justicia, az igazság és az erkölcsi erő istennője. Az az igazság, hogy a római mitológiában nem szerepel sem a fidesz, sem a kereszténydemokraták.
tudode
Ha fiatal létéré nem tudja mi a dörgés, a spiné annyit ér szakmailag, és emberileg is!!!
kokopelli
@Eladott Ország: ...ne vitatkozz nyeretlen kétévesekkel!Már írtam,hogy ez a csaj egy német félnázi
alapítvány égisze alatt túrázott a németeknél a német demokráciát korholva!Nem ugrott be neki,hogy egy
nemdemokratikus országban már úgy kib@xták volna őt,mint a hasasmacskát ß@rni!Megpróbálta angol
nyelven,de a németek már a 4.osztályban is tanulnak angolt! Most a bohóc Balog et. tanul ua.-nál az ala-
pítványnál!...(az interneten voltak lehívhatók az előadásai!)
Borsodi
Jog államban élünk,jogunk van hallgatni Orbánt és kormányunknak tapsolni éljenezni ünnepelni őket. Anó ez volt Romániában is.Egy jog államban kirúgnak egy gyereket a suliból, mert lájkol egy cikket amiben a fideszt elmarasztalják nem történhet meg
Qqberci
@reagens: Szóval nem tudod, ki a MILF...
kakaósbögre
jó hagyjuk.ez a nagyarcúskodás megint kurvasok pénzbe fog fájni.szívesen mondanám azt hogy az országnak,de köztudomású hogy az úniós pénzmozgásokból csak a büntetéseket érezhetik az egyszerű állampolgárok.
nezelodo
Nem jósolok hosszú hivatali időt a miniszter asszonynak, bármennyire lelkes és odaadó híve is az egyszemélyes országvezetésnek. Bizonyára még serdületlen volt, és nem emlékezhet, amikor Orbán kijelentette az éppen politikailag legyilkolt, és belőle miniszterelnököt csináló Torgyán érdemeit firtatóknak, hogy a "hála nem politikai kategória"! Nem ártana erről beszélgetni a brüsszeli száműzött elődeivel, hátha lehűtené az infó a vezér iránti forró odaadását.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 18:11; Bencsik András nevű kommunista köpönyegforgató munkásőr, aki más szelek fújása idején a magyar-szovjet barátság nagyszerűségéről, illetve a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságáról futtatott eszméket, már szart se ér? Idézzél a demokratából, vagy a többi fideszes közpénzből fenntartott szennylapból, örömmel olvassuk, te fideszeses faszszopó.
Jozefina
Nem magyarázkodni kellene, hanem helyre állítani a demokráciát és a köztársaságot!!!
papa.49
A spiné ,,DEKÁZOTT,,egyet, de végül is SZOPIK A MUTATVÁNYA !!!
reagens
@Qqberci: :-) Ne erőlködj! Nem ismerkedek! :-)))))))))))))))))))
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 15:29; hu.euronews.com/2018/12/14/masodik-legszegenyebb-magyarorszag-az-eu-ban
Még a fidesz KSH-ja ( Központi Siker Híradó) is azt írja, hogy a magyarok jóléte az utolsó a visegrádi országok rangsorában. Magyarországon az egy főre jutó tényleges fogyasztás (AIC) mindössze 62 százaléka volt tavaly az uniós átlagnak, ez ráadásul rosszabb az előző években mértnél. Az életszínvonalat tekintve csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, ott 54 százalékos az a mutató, míg Horvátországban szintén 62 százalék. Figyelemre méltó, hogy amíg Romániában 2015-ben – amikor Magyarország 63 százalékon állt – az AIC 58 százalékos volt, 2017-re már 68 százalékra nőtt. (Eurostat) Nem tudom, megérjük-e, hogy ez a kormány a magyar emberek érdekében dolgozzon. És még értetlenkednek is ott a Fidesz fészekben, ahonnan évekig nem látszik az ország egészének sorsa. A várból, a luxus palotákból kiabálnak az urak: hülyének néznek, lenéznek, becsapnak mindenkit. Azokat is, akik elmenekülnek másik országba Orbán elől. Ám a szegényeknek nincs menekvés.
kokopelli
@Qqberci: ...ne kommunikálj a románnal,mert még az "ikes igét" sem ismeri,ami ugyan nem tartja vissza,
hogy kioktasson! Lehet,hogy olcsó bérenc?..(imerkedek!)
simmering73
Sose kellett Magyarországot megvédeni, csak mióta ez a haramia banda garázdálkodik.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 19:10; Ma Magyarország az Unió egyik legalacsonyabb béreivel kiszúrt szemű kisemberek országa, ahol egy fiatal nem képes az önálló otthonteremtésre, ahol a friss diplomások sokmilliós adóssággal kezdik meg az életüket, ahol hátrányos megkülönböztetésben van része annak, aki nem szerez papírt arról, hogy ő családot alapított. Olyan országról beszélünk, ahol százezres tömegek éheznek masszívan, ahol hétszázezer ember fagyoskodik, mert nincs pénze tüzelőre, ahol a társadalom csaknem fele létminimum alatt él. Olyan ország ez, ahol bárki, bármikor elveszítheti az állását, akitől bármikor hatalmi szóval el lehet venni a vállalkozását, ahol megfelelő kapcsolatrendszer és szorgalmas nyelv nélkül szinte képtelenség boldogulni. Olyan országról beszélünk, ahol bárkit eltiporhat a hatalom, ha az illető nem a Fidesz feltétlen híve, ha ki meri nyitni a száját, ha elmondja a véleményét. Normális ember szabad, fejlődő, toleráns, minden szempontból biztonságos országban óhajtja felnevelni a gyerekét, nem egy olyan helyen, ahol a hatalom csúcsán lévők szemrebbenés nélkül lopnak, csalnak, hazudnak, de ahol a bűnt nem követi büntetés, ahol a rendőrség, ügyészség, bíróság nem a polgárt, hanem a hatalmat szolgálja, ahol az egyház és az állam egymás seggéből ki sem látszik, ahol fontosabbak a stadionok, mint az egészségügy, vagy az oktatás, ahol nincsen szociális biztonság, ahol majdnem kötelező kereszténynek lenni és ahol a kormány megfélemlít, uszít, gyűlöletet kelt és minden létező bűnt elkövet a polgárai ellen, ahelyett, hogy tenné a dolgát.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/68304525_10212437330447908_5183399113881812992_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_oc=AQkfc5Cg8hjlDQsaSUapHCUbpAFPDA_OwLis4X17ck41TGWBa1VfsR9xSRZOVAx1aIA&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=01aad6894eddc8d3ef6d4d04a9f433c0&oe=5DDF51C4
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/12/koloplak%C3%A1t2.jpg
i.imgflip.com/3bdscw.jpg
karma1
Ez a hulye lotyo addig kovetelodzik a bizonyitekokon alapulo megiteltetesig, amig o is kap majd par felre nem ertheto irott bizonyitekot, mint trocsanyi, akire a Momentum es Donath Anna rabizonyitotta, hogy Paks2-vel kapcsolatban volt komoly allami megbizasa trocsanyinak a kerdeses idopontban. Aki irasos bizonyitek ellenere "igazsagot akar", az egyszeruen nyilvanosan harakirizik egyet - de megerdemli. Valoszinuleg meg mindig orban hajszolja bele abba, hogy "tagadni, tagadni, tagadni", mint ahogy egy no"falo ismerosom mondta egyszer: "Akkor is tagadni kell, ha eppen a no"n vagy, amikor hazaerkezik a ferj". Ugyanezt csinalja most ez a ket szerencsetlen. Ok megerdemlik a biztos bukast - mint tudjuk, a santa kutya es a hazudos ember relacioja - , viszont Magyarorszagot nem kene magukkal rantani.
koszpeko
@verőce21: @Pegero: @reagens: a @paptetű nincs itt de neki is szól.
Takarodjatok a seggnyaló narancsködös ótvaros tetves picsàba!!!
Garanciàval vagy nélküle.
De maradjatok is ott!
ittott
tiszta bugyit vett, mert az obánimádatba benedvesedett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.