Karlendítős kép jelent meg az egyik közösségi portálon Csomortányi Istvánról, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnökéről. Csomortányi a képet egy fiatalkori fotójának a felhasználásával készült "ízléstelen facebookos manipulációnak" nevezte, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szóvivője viszont lemondásra szólította fel a politikust.

Náci karlendítéssel pózol a Fidesz kedvenc erdélyi párjának elnöke – és tagadja

Az EMNP Kolozs megyei szervezetének a közösségi oldalán vasárnap délután megjelent fényképen öt fiatal látható, akik közül három, feltételezhetően egy barlang bejáratánál, náci karlendítéssel pózol, az ötödik pedig baseballütőt tart a kezében. Az arcokat a felvételen – az ifjú Csomortányiét leszámítva – eltakarták. A felvételhez bejegyzésként az EMNP szombaton tartott országos küldöttgyűléséről kiadott közlemény egyik mondatát csatolták, mely a párt egységét hirdette. Szombaton a párt küldöttei bizalmi szavazáson erősítették meg Csomortányit a pártelnöki tisztségben. A márciusban egyetlen szavazatos többséggel elnökké választott Csomortányi Istvánt most a küldöttek több mint 90 százaléka támogatta a szavazatával.

Az EMNP Kolozs megyei szervezete vasárnap közleményt adott ki, melyben tudatta, hogy közösségi oldalát feltörték, így került az oldalukra az "ismeretlen eredetű és kétes hitelességű tartalom", melyet töröltek.

Csomortányi István is közleményben reagált a történtekre. Úgy vélte: "egyértelműen látható módon manipulált fotót" publikáltak róla azzal a szándékkal, hogy személyét elfogadhatatlan helyzetben bemutatván, "a szélsőségesség jól ismert balliberális rágalmazási technikájának felhasználásával", a pártot hozzák hátrányos helyzetbe. "A megjelent, minden bizonnyal egy fiatal kori fotóm felhasználásával készült ízléstelen facebookos manipulációt ennek számlájára kell írnunk" – jelentette ki a pártelnök.

Hozzátette: "Miután az elmúlt években végzett munkámmal kapcsolatban sem magánéleti, sem korrupciós, sem egyéb támadási felületet nem adtam, továbbá egyetlen leírt vagy kimondott mondatomban ellenem felhasználható, akárcsak a szélsőségesség gyanúját is felvető tartalmat nem lehet találni, a jelen esetet elkövető erők a korábbiakhoz képest új eszközhöz nyúltak".

A pártelnök azt is megjegyezte, hogy a párt szakemberei vizsgálják a szükséges jogi lépések megtételének a lehetőségét, és semmi nem tántorítja el a megkezdett munka folytatásától.

A Maszol.ro portál azonban egy egész fotósorozatról tett említést, amelyik ugyanakkor és ugyanott készült, és egy másik fotót is bemutatott a társaságról.

Hétfőn a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szóvivője, Hegedüs Csilla közleményben lemondásra szólította fel Csomortányi Istvánt, akinek – szerinte – az összes hasonló elveket valló párttársával együtt távoznia kell a közéletből.

"Nem pusztán önmagára és a politikai szervezetére, hanem a teljes erdélyi magyarságra hoz szégyent az, aki neonáci karlendítésre ragadtatja magát, de az is, aki ezt a cselekedetet relativizálni, mentegetni vagy eltussolni akarja" – közölte az RMDSZ szóvivője.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mocskos naci fideSS es az osszes geci SSatelit-partja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
@Rockxy: Ne feledd! A szocdemek - a németek is - bizony ismerik az Internacionálét! Csak a korrektség kedvéért!
Rockxy
@advocat: nem feledem, hogy 130 éve ígérték meg, hogy melyik harc lesz a végső.
azóta már sokmillió harc lezajlott sőt! még mindig vannak folyamatban harcok, béke meg sehol.

ja?
vagyúgyvanez, hogy a harc a cél?
a végső cél?
F_Viktor
Jól nézzétek meg ezeket a nácikat, ők is a magyar emberek adópénzéből állnak saját lábukon...
Jozefina
Csak azért teszi, mert náci valószínűleg!!!
kokopelli
@Jozefina: ...vagy csak a bicepseiket fitogtatták a "szúnyogcsődörök"?...Arnold ne félj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok