Nem ért egyet, de tiszteletben tartja.

Boris Johnson brit miniszterelnök közölte, hogy nem ért egyet a brit parlamenti ülésszak lezárását törvénysértőnek minősítő, kedden kihirdetett legfelsőbb bírósági döntéssel, de tiszteletben tartja a határozatot.

Így reagált Boris Johnson arra, hogy legfelsőbb bíróság elmeszelte a taktikai tervét

Boris Johnson brit miniszterelnököt ábrázoló gúnymaszkot és rabruhát viselő Brexit-ellenes aktivista a legfelsőbb bíróság előtt, Londonban 2019. szeptember 24-én. A bíróság törvénysértőnek és semmisnek nyilvánította a parlamenti ülésszak idő előtti lezárását, amelyet Johnson kezdeményezésére az uralkodó rendelt el. A felirat bűnösnek mondja a kormányfőt. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

A brit legfelsőbb bíróság semmisnek, nem létezőnek minősítette az ülésszak lezárásáról hozott döntést, és ennek alapján kimondta, hogy a parlamenti ülésszak nincs lezárva, jelenleg is tart.

Az alsóház ülésszaka két hete ért véget, miután Johnson kezdeményezte II. Erzsébet királynőnél a parlamenti ülésszak lezárását és új törvényhozási évad elkezdését október 14-én.

Johnson, aki az ENSZ-közgyűlés ülésszakán vesz részt New Yorkban, a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette:

erőteljes mértékben nem ért egyet a legfelsőbb bíróság határozatában foglaltakkal, de a kormány természetesen tartja magát a döntéshez, és a parlamenti ülésszak folytatódik.

Kijelentette ugyanakkor, hogy továbbra is "jó indokok" szólnak egy új parlamenti évad elkezdése mellett, és a kormánynak változatlan szándéka, hogy a hagyományos királynői beszéd megtartásával új programot hirdessen.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/EPA/Neil Hall

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez a boris egy ámokfutó őrült. Már régóta mondom és bukni fog előbb-utóbb!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: és megnyugodhatsz a The Spectator valóban ezt írta!!! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri a suttyósság az nálad fajhiba, tehát másra kenni ne próbáld mert az a te sajátosságod, te kezdesz folyton kommunistakáderszlengbe mert az a kevés civilizált viselkedés ami az idők folyamán rádragadt mindig elfogy a végére és marad az otthon megszokott, házineveltetésű egylövetűséged.
Ami meg a cikket illet elolvastam és a leírtakra válaszoltam. Te azt értesz amit akarsz és ahány nyelven akarsz, viszont a leírottakat bármennyire is multikultisan igyekszel átmagyarázni nem tudod megváltoztatni.
...tehát Johnson azt is kérhette volna a királynőtől hogy pippantsa le...az csak etikai, viselkedési normákat lép túl ...és ha a néne megteszi azután Joni nem nem hibáztatható...
A beadványt is ha már hozzá vitték aláírni, jóváhagyni akkor azt olvassa el értelmezze és gondolja meg hogy etikus törvénysértő, illik-e a törvényeikbe stb és csak azután írja alá...mert így a jóváhagyó a vétkes nem a kérelmező.
Hasonló a te eseted is, veled ..bocsi a neveletlenségeddel naphosszat lehetne vitatkozni de elméletileg te csak hülye , buta egyén vagy de nem hibás, téget így selejtesen engedtek utadra, és azok hibáztak akik kiengedtek...
...mára ennyit veled és rólad a cikkről.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ismételten okadatoltad, hogy nem csak egy buta bunkó vagy, de egy gátlástalan tróger is! =))
Te biztosan egy másik faj-hoz tartozol - ahogy jelzed is -, mert az ember rád semmiképp sem stimmel! =))
kokopelli
@RonaGyuri: ...miből gondolod,hogy a tudatlanság visszatartja őt (őket) a mások kioktatásától!Fingjuk sincsen,
azért finganak a pofájukon keresztül! Fő álláspontjuk,hogy ott ártani az EU-nak ahol lehet,mert az ország tényleg
egy futottak még hatalom a 27 tag között! Kínos,de a többi "kissebb" nemzetek meg vannak vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.