A györgyfalvi római katolikus egyházközség által felépíttetett emeletes óvodaépület a magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja keretében valósult meg, és 220 millió forintba került. Amint Fábián László római katolikus plébános elmondta: másfél évig küzdöttek a bürokráciával, míg sikerült beszerezni az engedélyeket. Ezután fél év alatt bontották le a régi, kinőtt óvodát és építették fel az újat. Soltész Miklós államtitkár elmondta: ami az itt élő magyaroknak segítség, az a románoknak, és Románia gazdaságának is hasznos. Az efféle létesítmények ugyanis az építkezés után befizetett adók mellett abban segítik Romániát, hogy minél többen maradjanak otthon a szülőföldjükön.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
"Soltész Miklós államtitkár elmondta: ami az itt élő magyaroknak segítség, az a románoknak, és Románia gazdaságának is hasznos. Az efféle létesítmények ugyanis az építkezés után befizetett adók mellett abban segítik Romániát, hogy minél többen maradjanak otthon a szülőföldjükön." És aki nem akarja a pici gyermekét vallással és bármilyen ideológiával/világnézettel tömni annak is hasznos? Vajon felfogták-e az ottaniak, hogy Magyarországon emberek halnak meg mert nem jut pl. egészségügyi ellátásra? A itthoni rossz oktatásról, szociális helyzetről, stb. már nem is beszélve. Romániában már a bérek vásárlóere magasabb mint a magyaroké. Mi Magyarországon azért fizetjük az adóinkat és gürizünk idősebben is mint a román állampolgárok, hogy a magyar költségvetésbe egy fillérrel hozzá nem járulóknak legyen kedve O1G-re tenni az X-et. Az pedig kapitális butaság, hogy Romániában egy óvoda miatt nem fog elmenni a szülőföldjéről az akinek lehetősége van egy jobb, emberségesebb életre! Ja, és itthonról Magyarországról vajon hányan menekülnek boldogabb országokba, kit érdekel???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.