Törökország csapatokat, fegyvereket vont össze a szíriai határra, miután Recep Tayyip Erdogan elnök szombaton bejelentette, hadműveleteket indít az Egyesült Államok által támogatott kurd fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellen. Az SDF képviselője, Musztafa Bali korábban közölte, felveszik a harcot a török katonákkal, ha behatolnak Szíria északkeleti részébe.

Orbán barátja elvesztette a választást, most háborúra készül

A török államfő szerint a katonai akciókat kidolgozták, kiadták a megfelelő parancsokat. Azt mondta, Szíria északi részén szárazföldi és légi erőket is bevetnek a hadműveletben, amely célja a kurdok kiszorítása és egy ütköző övezet megteremtése. Ott helyeznék el a Törökország területén lévő szíriai menekülteket.

Erdogan korábban többször is arra figyelmeztetett, hogy ha az úgynevezett biztonsági zónát nem hozzák létre szeptember végéig, akkor Törökországnak kell saját katonai terveit végrehajtani.

Az as-Sark al-Auszat című pánarab lap augusztusban azt írta, az Egyesült Államok és Törökország megállapodott a biztonsági övezetről a szíriai-török határon Rász el-Ajn és Tell-Abjad városok között.

Ezen a területen feltehetően amerikai-török erők járőröznek majd. Török elképzelés szerint a Törökországban lévő szíriaiak százezrei ebbe az ütközőzónába térhetnének vissza. A kurd erők az amerikai hadsereggel egyeztetve megkezdték elhagyni a területet. Az SDF azt elutasította, hogy a szíriai menekülteket ide telepítsék át. Mazlúm Kobani főparancsnok pénteken az as-Sark al-Auszat lapnak azt mondta, hogy Törökország meg akarja változtatni Északkelet-Szíria demográfiai összetételét, ami szerinte etnikai tisztogatást jelent.

Kép és szöveg: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A diktátoroknak mindig ,,ellenség,, kell, mert csak így tudja a félelmet fen tartani a népe között, ezt alkalmazza a csuti is !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A diktátoroknak mindig ,,ellenség,, kell, mert csak így tudja a félelmet fen tartani a népe között, ezt alkalmazza a csuti is !!!
kokopelli
@papa.49: Az Erdogánéknak évtizedek óta ellenségei a "kurdok".Meg van az állandó ellensége,és az új "Elnöki
rendszer"-ével az tud csinálni amit akar! Olyasmi lenne jó a Zorbánnak is!...madarat tolláról...!
Csizmás Kond
...mostanig a boszorkának volt a barátja...
fergeteg
Mi nem vesztünk el semmit,tehát csak a belső ellenség ellen harcolunk.
Nessy
Aztán itthon meg jön a szöveg, a meginduló menekültekről. Akik ugyan a háború elől menekülnek, de nálunk terroristának, ingyenélőnek definiálják őket! Talán, ha átélték volna anno Budapest ostromát 1944-45-ben, másképp látnák a dolgokat!
kokopelli
@papa.49: ...azt hiszi,hogy a XVI. században él,holott Európában egyes kormányfők már párszor helyretették!
A harmadik- negyedikgenereációs törökök már leß@rják az ő Törökországát!
csak úgy....
@Csizmás Kond: ányádnak? ezt nem is tudtam! te se dicsekszöl mindennel,ugyi ?
csak úgy....
erdogányos,már évek óta a migránsaival tartja sakkban európát,kíváncsi lennék,hogy az EU. milliárdok a tereknek,kiknek a privát számláján landolt...
Nessy
@csak úgy...: úriember biztosra nem fogad!
csak úgy....
@Nessy: csak az okos? egyáltalán,-létezik még úriember?
Nessy
@csak úgy...: A politikusok közt nem hiszem! Legalább is nálunk.
namihami
Bukása miatt háborúra készül.
Szerintetek a mienk mit csinálna egy bukott választás után? Csak ez a határon belül tenné.
Szeparepa2
Hamarosan jön az igazság pillanata... Emellett a szarházi tömeggyikos terrorista diktátor mellett, legalább a "nép" fele nem áll... hasonlóan mint szarbán esetében (hálisten mi nem vagyunk nagyhatalom, mert már világháborút robbantott volna)... szardogan viszont nagyhatalmat bitorol sajnos, ezért lesz pár szava a világ nagyhatalmainak is ehhez... főleg Irán és Izrael első reakciójától tartok... persze csak ha kitör a háború...
Borsodi
@namihami: Minden bizonnyal bosszún gondolkodna és Putyinhoz menekülne,mert neki ez az Ország csak egy aranybánya a nép meg csak eszköz.
kokopelli
@csak úgy...: a Kanzlerin egyedül mondta meg neki,hogy amennyiben az NSZK területén választási
kürt fut be,akkor azt ne bereteszelt ajtós csanokokban tartsa,mivel a német polgárok úgysem kiváncsiak rá,
ergo az ottani gyülekezésre vonatkolzó szabályokat tartsa be! Soha nem voltak jó viszonyban ! Föleg az ör-
mény genozid nyugateurópai megjegyzések után!
Sámannus
Senki sem tudja úgy megváltoztatni az etnikai határokat mint a pohos. Nézzétek csak meg Szabolcsot. Má a varjúfészkekben is ukrán migránsok illegnek billegnek, mint a szarkák.
csak úgy....
@Sámannus: ha nem veszik el a magyaroktól a munkát? eredetileg arru vót szó,meg a kultúra...
Sámannus
@csak úgy...: Sajnos eddig csak a nyugdíjunk kellett nekik, azt is csak fütyisztáni szavazatokra pocsékolták el. A muszka még életében nem dolgozott. A cigány legalább teknyőt készített és úgy házalt, ezek meg a Váci utcát és a Dunát foglalják el, és ellenünk kampányolnak.
namihami
@Borsodi: Félek, hogy annál sokkal brutálisabb dolgok jönnének. Biztos vagyok benne, hogy képes lenne felbujtani az elvakult híveit és lázadást szítana velük.
Borsodi
@namihami: Ahhoz amúgy is nagyon értenek most is az uszítás a fő fegyverük,közben meg rá lennék az ellenzékre.Gyurcsányra
tulipan
@namihami: Ime, ez jöhet és a potrohos ÜVÖLTENI FOG!
Az új, liberális, CSEH UNIÓS BIZTOS, TIMMMERMANS utóda, most szépen ledobta az "ATOMBOMBÁT" a narancsos pocakVEZÉRRE!!!
24.hu/kulfold/2019/10/07/timmermans-jourova-7-es-cikkely-jogallam-orban/
advocat
Török "menekült" érkezése várható. Lassan fél Európa illibsijei idemenekülnek. Pedig, esetleg, még...???
nevemnick
@fergeteg: ,,Mi nem vesztünk el semmit,tehát csak a belső ellenség ellen harcolunk."

Így is lehet veszíteni, nem kicsit, nagyon, mert a háború háromélű dolog, vagy az egyik, vagy a másik, vagy az ország. Ez kell nektek, miközben trianoskodtok?
Hülyegyerek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.