Továbbra is szorosan együttműködik a Fidesz és Silvio Berlusconi pártja – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának csütörtökön Rómában.

Orbán elmondta: "szorosan együttmőködik" az adócsaló Berlusconival

A kormányfő az olasz Forza Italia párt vezetőivel, Silvio Berlusconi elnökkel és Antonio Tajani alelnökkel egyeztetett.

A megbeszélés után közölte: érintettek európai ügyeket, az olasz-magyar kapcsolatokat és az Európai Néppárt kérdését is.

Kiemelte: az európai ügyeket illetően abban maradtak, hogy továbbra is a legszorosabban együttműködik Silvio Berlusconi pártja és a Fidesz az Európai Parlamentben és minden más európai intézményben.

A miniszterelnök közölte: a magyar-olasz kapcsolatok tekintetében arról tárgyaltak, hogy most olyan gazdaságpolitikát folytatnak, amely a legmodernebb technológiával rendelkező cégek beruházásait honosítja meg Magyarországon, és számítanak az olasz vállalatokra.

Silvio Berlusconi egy üzleti delegációval el is jön majd Magyarországra, és tanulmányozni fogják a befektetési lehetőségeket- tette hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az Európai Néppárt ügyében arról beszéltek, hogy "mi a néppárton belül nagyon közel vagyunk egymáshoz, mind a ketten kifejezetten ellenezzük a migrációt, ellenezzük az adóemeléseket, ellenezzük a versenyképességet rontó gazdasági európai döntéseket, ellenezzük az adózás szabályainak uniós szintre való emelését".

Azt mondta: "mi egy olyan pártszövetség vagyunk, egy olyan páros vagyunk az Európai Néppárton belül, amely a jövőben is együtt kíván működni".

Orbán Viktor szerint "ezért ők nagyon győzködnek bennünket, hogy maradjunk is benn az Európai Néppártban, de erről majd később fogunk döntést hozni, hogy ha letisztultak a viszonyok az Európai Néppártban". Hozzátette: "ahhoz még néhány hétre azért szükség lesz."

Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) rendezvényére érkezett Rómába, a CDI – amelynek egyik alelnöki tisztségét a kormányfő tölti be – az olasz fővárosban tartja soron következő vezetőségi ülését – mondta korábban Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Kép és szöveg: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Ennek az olasz görénynek is voltak problémái fiatal korú csajokkal...adót csalt,,stb. Végén még bűnbe viszi Kegyes Urunkat...:):):):):):)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@advocat: sőt Similis simili gaudet, mert ugyanaz kicsibe, de dagadtabba,
Orbán is adócsaló, hisz a lakáseladással milliós adót csalt, meg - ahogy az állambiztonsági vizsgálatát - sohasem kapott adóvizsgálatot.
kereső
Nekem ez tetszik a legjobban.Hülyét csinál orbán az EPP-ből IS! Magyarországból már sikerült...

"Orbán Viktor szerint "ezért ők nagyon győzködnek bennünket, hogy maradjunk is benn az Európai Néppártban, de erről majd később fogunk döntést hozni, hogy ha letisztultak a viszonyok az Európai Néppártban". Hozzátette: "ahhoz még néhány hétre azért szükség lesz."
kereső
De azért ez sem rossz:"Silvio Berlusconi egy üzleti delegációval el is jön majd Magyarországra, és tanulmányozni fogják a befektetési lehetőségeket- tette hozzá."- hozza tapasztalatait. Még nem elég jól működik a maffia Magyarországon.
Szégyen ez a kormány.
papa.49
@kereső: Győzködi őket a nehézség !!!
nevemnick
Csak egy problémánk van, nekünk magyaroknak: az olasz törvényeket betartják, itt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok