Magyarország és Franciaország egyaránt sikeres és gazdaságilag erős Európát szeretne – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Párizsban, ahol Emmanuel Macron francia elnök munkaebéden látja vendégül.

Európában különböző országok és régiók vannak, az unió keleti fele különbözik a nyugatitól, de egységre és együttműködésre van szükség – mondta Orbán Viktor a látogatás elején az Élysée-palota kertjében, a francia államfő társaságában tett sajtónyilatkozatában.

Hangsúlyozta, a biztonság, a határvédelem és a közös európai haderőről vallott nézetek kérdésében a közép-európai és a francia álláspont közel van egymáshoz.

Emellett – mondta – megpróbálja megértetni Emmanuel Macronnal, hogy a migráció kérdésében a magyar álláspont miért olyan más, mint a francia.

Magyarországnak mások a civilizációs tradíciói, ezért az európai biztonsághoz másfajta módon tud a szolidaritás eszközével hozzájárulni, mint Franciaország

- fejtette ki a kormányfő.

Arról is beszélt – kitérve az unió bővítésének ügyére –, hogy Európa biztonságát akkor lehet növelni, ha az unió kapuját "lejjebb tolják" déli irányba, és megtalálják a bővítésnek azt a formáját, amellyel erősíteni tudják egész Európa biztonságát.

Ezért amellett érvel a párizsi megbeszélésen, hogy találják meg a megfelelő ütemet és módszereket a bővítés ügyében.

A kormányfő a klímapolitikáról is szólt, úgy fogalmazva:

"Magyarország egy klímabajnok", a karbonkibocsátásban a legjobban teljesítő európai országok első harmadában van, és készen áll az erőfeszítések folytatására.

Hangsúlyozta ugyanakkor a versenyképesség és a klímaharc közötti egyensúly és összhang fontosságát is.

A magyar-francia kapcsolatokról Orbán Viktor azt közölte: Franciaország a negyedik legnagyobb befektető Magyarországon, kiválóak a gazdasági kapcsolatok, 670 francia cég dolgozik Magyarországon, 40 ezer embernek adva munkát. Reményét fejezte ki, hogy a francia befektetők folytatni fogják tevékenységüket Magyarországon.

A miniszterelnök nyilatkozatában úgy fogalmazott, Magyarországon nagy tisztelet övezi a francia elnököt, mert egy olyan vezető, aki visszahozta a víziókról szóló viták intellektuális erejét az európai politikába, és "ezt nagyra értékeljük".

Az a reményünk, hogy ismét lehet képzelőereje Európának

- hangoztatta.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Az Európai Uniónak világossá kell tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak.” (Európai Parlament néppárti frakciójának tanácskozásán) "Európa DNS-e. „Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője” – jelentette ki Orbán Viktor a francia filozófussal folytatott beszélgetése során. (2019. május) Gábor György vallásfilozófus szerint ez vagy egy bomlott elme eszmefuttatása vagy egy virtigli náci beszéd.
Itt tart most Orbán Viktor hatalmi béklyójába zárva. És miatta itt tart most Magyarország. A családbarát magyar kormány, amely a keresztényi szeretet jegyében minden tárgyalóasztal közepére odaszarik, ha nem kapja meg azt, amit követel. Orbánt és kormányát soha nem érdekelte a környezetvédelem, sem a klímaváltozás, ezt eddig sem rejtették véka alá. Azonban a mostani vétó – ehhez a lengyel és cseh tiltakozás sem kell – sokkal több annál, mint hogy egy piciny ország nagyravágyó vezetője semmibe veszi a klímaváltozás tényét. Itt már emberek százmillióiról van szó, hiszen ha nem születik egységes megállapodás, úgy a francia, vagy német gyárak továbbra is korlát nélkül égethetnek szerves anyagokat, ezzel megpecsételve a civilizáció sorsát. Továbbra is egy dolog fontos Orbánnak: pénz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pegero: És ami még lemaradt. Jó lenne, ha a fikázáson kívül a témához is hozz tudnál szólni, a fidesz seggének szervilis nyalásán kívül! Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele .Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén. Nagy kár, hogy anyád nem a WC-re ült amikor megszülettél, mert akkor egyből a helyedre kerültél volna, te rohadt szarházi faszszopó fideszes gerinctelen patkány!
i.pinimg.com/originals/e6/21/e1/e621e1719433dca8c722bb12c6f80dbd.png
Eladott Ország
@pegero: Nem ússzátok meg!
pctrs.network.hu/clubpicture/1/8/6/7/_/a_jovo_elkezdodott-001_1867837_9775.jpg
A csonka Magyarország sem lett volna, vagy nem annyira csonka, ha nem olyan rohadt gazemberek vezették volna az országot, mint most a fidesz!
creativehun
@luiz: Nem vitás,hogy iagazad van...azt azonban ne felejtsük el,hogy ahhoz,hogy az ilyen patkányok hatalomba kerüljenek és hatalomban maradjanak kell egy egész ország aki szellemi nihillbe süllyed és saját erkölcsi nihilljében újra és újra hatalmat szavaz az orbánhoz hasonló mocskoknak!
kokopelli
@staro2: ..amikor eljött a "zorbánkülönítmény",kérdezte a főnök a Petikét,hogy látta-e az ezüstök
garavúrját?
-Nem láttam főnök! Mutasd!
Sámannus
Jó van leülhetsz te most magadról beszélsz nem az országról

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.