Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnökkel hétfőn Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.

Az egész világ leállítaná Erdogant és a tömegmészárlást – Orbán inkább barátkozik vele

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a találkozó után elmondta: a török elnök köszönetet mondott azért, hogy Budapesten a közelmúltban megnyitották a Türk Tanács első európai irodáját.

A kétoldalú kapcsolatok további fejlesztéséről is tárgyaltak, Orbán Viktor pedig azt mondta, nagy várakozással tekint a magyar-török kormányzati csúcstalálkozóra, amelyet november 7-én tartanak Budapesten.

Recep Tayyip Erdogan továbbá megköszönte Magyarország kiállását Törökország mellett a nemzetközi színtéren

- közölte Havasi Bertalan.

Végül a török elnök legutóbbi budapesti látogatását felidézve megállapították: a felújított és akkor átadott Gül Baba türbéje a török és a magyar polgárok szemében egyaránt közkedvelt helyszín lett a magyar fővárosban – tájékoztatott a helyettes államtitkár.

(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"A magyar külpolitika lépései eddig is számos kívánni valót hagytak maguk után, a külügy gyalázatos “diplomata” stílusáról nem beszélve. Orbán rendszere nyíltan Oroszország érdekei mellé állt a NATO szövetségesekkel szemben, az Európai Unióban a kilépés pártján áll, a demokratikus közösséget bomlasztja, az orosz titkosszolgálat által pénzelt európai szélsőjobboldal támogatója. Az EU-ban vétóznak minden épkézláb, a jogállamiságot, a demokráciát, a szabadságot, a környezetvédelmet szolgáló külpolitikai lépést és nyilatkozatot. Mindez azonban meg sem közelíti a botrányt, hogy Orbán a potenciális népirtás és tömegmészárlás mellé állt, amikor támogatásáról biztosította a törökök kurdok elleni támadását és megakadályozta, hogy az Európai Unió figyelmeztető nyilatkozatot küldjön a támadás előtt.
nepszava.us/orban-egy-potencialis-nepirtas-melle-allt/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@advocat: ..a törökök nagy szakértői a "genocide"-nek! Egy Orbán tanulmányút a mostani?
libellle
@Aki Én: Azok ha elindulnak Magyarország felé most ott is marad mind. Az osztrákok é mi is zárjuk a határokat.
picike1
minek a török nekünk minek ? és a nyelve is minek?
picike1
@Nessy: beszarunk alattuk annyi nekünk itten majd !lesz pusztulálás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.