Észak-Szíriával kapcsolatos tűzszüneti megállapodásba egyezett bele Recep Tayyip Erdogan török elnök – jelentette be Mike Pence amerikai alelnök csütörtökön Ankarában.

Eddig tartott a népírtás? – Erdogan belemegy a tűzszünetbe

Erdogan török elnök egy nappal korábban arról beszélt: Törökország az amerikai elnök figyelmeztetése ellenére sem fog soha tűzszünetet kötni Északkelet-Szíriában, ahol a török hadsereg a múlt héten hadműveletet indított Washington szoros helyi szövetségese, az Ankara által terrorszervezetnek tartott Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellen.

Mike Pence amerikai alelnök és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán Törökországba utazott hivatalos látogatásra, abban a reményben, hogy sikerül tűzszünetet kieszközölniük a török és kurd erők között Északkelet-Szíriában. Pence csütörtökön Erdogannal is találkozott, a mostani bejelentés ennek az egyeztetésnek az eredménye.

A török katonai beavatkozás azután kezdődött, hogy kivonult a térségből az amerikai hadsereg, amely kiképezte és modern fegyverekkel látta el az YPG-t az Iszlám Állam elleni harcban. Donald Trump amerikai elnök ezután levelet írt Erdogannak, és azt kérte tőle: "ne legyen ostoba".

Az amerikai elnök azt üzente a töröknek, hogy a kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők (SDF) parancsnoka, Mazlúm Abdi hajlandó vele tárgyalni, és bizonyos engedményeket tenni. Trump csatolta üzenetéhez annak a levélnek a másolatát, amelyet Abdi írt neki. "A történelem kedvező képet alakít ki önről, ha helyes és humánus módon cselekszik. Örökké gonosznak fog tekinteni, ha nem történnek jó dolgok. Ne legyen kemény fiú! Ne legyen ostoba!" – írta Trump.

(Kép: MTI/AP)

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Nem hiszem,hogy hosszú élete lehet egy efféle embernek,nem is volna kár érte.
Csizmás Kond
Ja persze...megegyeztek...mert a zorosz katonákat telepített az ütközőzónába
Borsodi
Nem hiszem,hogy hosszú élete lehet egy efféle embernek,nem is volna kár érte.
reagens
Jól tette Erdogan. A sajátjait védte a terroristáktól.
tudode
Az ikertesók harciaskodásénál mennyivel "ártatlanabb" a karaktergyilkolás Tocsik Mártától. a felcsúti juhász és a WELT-2000 jogtulajdonosán át egy olyan hatalom és pénzéhes fószer l bevált találmánya, vagy micsodája, amely kielégíti a minden halandóban bújkáló állatot oly annyira, hogy eljut oda, döglött lovával, hogy háborús bünt nem követ el, csak saját hazáját köti guzsba hazaárulással
.
---- Simicska: Orbán hazaáruló
.
index.hu/belfold/2017/12/01/simicska_orban_hazaarulo/
.
Micsoda csapat
.
hvg.hu/kultura/20180503_Diktatorok_kozott_feszit_Orban_a_Time_magazin_egyik_cimoldalan
.
Egy kis buksi simogatásért őféleségével!!!
jesz
Arról senki nem beszél, hogy az ezerszám megölt, megkínzott, örök élétére nyomorékká vált kurd gyermek, asszony életéért mikor fog felelni bárki is Hágában?

Mertugye a szenvedések zömét NATO ország katonái okozták...

Talán most lesz némi változás, mert mindenki nagy örömére a mi Mesterházy Attiánkat NATO alelnökké választották..
(ez utóbbi sorokat már nehéz volt röhögés nélkül leírni)
advocat
Mintha beszart volna! Nyilván a jenkik tudnak egy és mást! Egyébként egy rohadt GYILKOS! Viktor! Embert barátjáról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.