Egy kilencéves kisfiút állítanak ugyanis bíróság elé öt ember megölése miatt.

Szándékos emberöléssel vádolják Kyle Alwoodot, aki idén áprilisban porrá égette illinois-i otthonukat, benne öt emberrel. Az áldozatok között volt Kyle két testvére és az unokatestvére is.

A hatóságok megállapították, hogy a tűz keletkezése nem a véletlen műve volt, hanem szándékos gyújtogatás történt,

a tettes pedig egyértelműen a kilencéves Kyle Alwood, akinek az amerikai törvények értelmében most öt ember meggyilkolásáért kell felelnie.

Vannak, akik szerint nem lenne szabad egy ilyen fiatal kisfiút a vádlottak padjára ültetni, hiszen több mint valószínű, hogy a gyerek nincs is tisztában tettei következményével, valószínűleg fel sem fogja a körülötte zajló eseményeket.

Öt ember haláláért felel a bíróság előtt egy kisfiú

Kyle nagynénje, az egyik áldozat édesanyja viszont pont az ellenkező véleményen van. Szerinte a törvény lehető legnagyobb szigorával kell lesújtani a gyerekre, aki öt ember haláláért felelős.

A kisfiú édesanyja igyekezett gyermeke védelmére kelni. Ő állítja, a fia nem szörnyeteg, csupán mentális betegségekkel küzd, és hibát követett el, ahogyan az más emberekkel is előfordul. A gyereknél többek között bipoláris zavart és skizofréniát is diagnosztizáltak az orvosok.

Kyle első tárgyalása hétfőn volt, ekkor szembesítette őt a bíró a vádakkal. Az információk szerint a kisfiú végig nagyon zavartan viselkedett, szemmel láthatóan nem értette, mi történik körülötte. Még magát a gyújtogatás fogalmát is ekkor magyarázták el neki.

Amennyiben a kisfiút bűnösnek találják, akkor sem ítélhetik szabadságvesztésre, maximum feltételes szabadságra bocsátást kaphat,

amely legfeljebb 21 éves koráig (az amerikai törvények értelmében a nagykorúvá válásáig) tarthat, valamint terápiára és konzultációkra kötelezhetik.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(borsonline.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

reagens
Ilyet nem szabad többé emberek közé engedni.
reagens
Ilyet nem szabad többé emberek közé engedni.
RonaGyuri
@reagens: @reagens: igazad van, pont így van veletek szaros ócska fityesznyikkel, főleg a hozzád hasonló import pribékekkel! =))
reagens
@RonaGyuri: Gyurika! A bhilibe lóghott az antimatyar keszed? :-)))))))
division
@RonaGyuri:
Ennek a hírnek ugyan mi köze a Fideszhez? A fóbia is betegség ha nem tudnád. A cikkhez hozzászólva: nagyon nehéz egy ilyen esetben jó döntést hozni, mert bár a kisfiú mentálisan beteg, mégis embereket ölt.
division
@esimmay: Húzzál már el a picsába!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.