Két további gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Két további gyanúsítottat vettek őrizetbe annak a 39 kínai állampolgárnak az ügyében, akiket a héten találtak holtan egy bolgár rendszámú kamionban Anglia délkeleti részén.

A területileg illetékes Essex megyei rendőrség pénteki tájékoztatása szerint a 38 éves férfit és a szintén 38 éves nőt embercsempészetre szőtt összeesküvés és 39 rendbeli emberölés gyanújával vették őrizetbe.

A rendőrség közölte azt is, hogy folytatódik a kamion gyilkosság gyanújával korábban őrizetbe vett 25 éves észak-írországi sofőrjének kihallgatása.

A tájékoztatás szerint pénteken megkezdődött az áldozatok halottkémi vizsgálata, és az azonosítás várhatóan hosszadalmas folyamata ennek lezárulta után várható.

A rendőrség már korábban közölte, hogy 31 férfi és 8 nő holttestét találták meg a kamion pótkocsijában.

Az eddigi vizsgálat megállapításai szerint a kamionszerelvény vontatója vasárnap lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kompkikötőjében, ahová az ír fővárosból, Dublinból érkezett.

Holyhead kikötője Nagy-Britannia nyugati partvidékén, csaknem 500 kilométerre északnyugatra van a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjától, ahol a teherautóra szerda hajnalban rábukkantak.

A vontató szerda hajnalban, a Temze torkolatában fekvő Purfleet kisváros komptermináljában vette fel a pótkocsit, amely a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből érkezett.

A szerelvény nem sokkal hajnali 1 óra után hagyta el Purfleet kikötőjét, a rendőrséget pedig fél órával később hívták a mentők a közeli Waterglade ipari parkba, ahol a kamionban megtalálták a 39 holttestet.

A kamiont azóta elvitték az ipari parkból, és megkezdődött az áldozatok elszállítása a környező kórházakba, amelyekben a halottkémi vizsgálatot tartják.

Richard Burnett, a brit közúti fuvarozók szövetségének (Road Haulage Association) vezérigazgatója a BBC televíziónak elmondta, hogy

a kamion vontatmánya hűtőkonténernek látszik a szerelvényről közzétett felvételeken. Burnett szerint az ilyen hűtőkamionok rakterét mínusz 25 fokig is le lehet hűteni.

Priti Patel brit belügyminiszter tájékoztatása szerint a vizsgálatba bekapcsolódott a brit határőrség, az Országos Bűnüldözési Ügynökség (National Crime Agency, NCA) és a bevándorlással kapcsolatos bűncselekmények felderítésére szakosodott belügyminisztériumi szervezet (Immigration Enforcement).

Az NCA közölte: vizsgálata elsősorban arra összpontosít, hogy szervezett bűnözői csoportok állnak-e az eset mögött.

Nagy-Britanniában legutóbb 2000-ben volt a mostanihoz mérhető tragédia: akkor 58 holttestet találtak a délkelet-angliai Dover kikötőjében egy holland rendszámú, ugyancsak Zeebrugge kikötőjéből érkezett kamion rakterében. Az áldozatok szintén kínaiak voltak.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/AP/UK Pool

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Fantomasz: Kinában jelenleg több mint 1 millió ember van átnevelő táborokba zárva- embertelen körülmények között. Talán ezt elkerülendő indultak útnak. Divik a gyermek rabszolgamunka- nagy nyugati divatcégek által IS! A kinai népköztársaság kemény diktatúra- bár nem olyan látványosan mint korea. Mit gondolsz a városállam miért lázad?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fantomasz
Hát ez borzalom ,komolyan :-((((((((((((((
Minek kell ezeket csempézni ?
Annyit mondanak szecuani cirke oco ,szakac vaok és má mehet is be . Nemértem ,ti értitek ? :-((((((((((((((((((((
kereső
@Fantomasz: Kinában jelenleg több mint 1 millió ember van átnevelő táborokba zárva- embertelen körülmények között. Talán ezt elkerülendő indultak útnak. Divik a gyermek rabszolgamunka- nagy nyugati divatcégek által IS! A kinai népköztársaság kemény diktatúra- bár nem olyan látványosan mint korea. Mit gondolsz a városállam miért lázad?
Mrfingusz
@durbincs: Te egy akkora fasz vagy hogy fekve nyalod a seggem ,fidesz buzi :)
jesz
Első hírek szerint kínaiak haltak meg szörnyű kínok közt...aztán vietnami hozzátartozók jelezték, hogy rokonaik sms- küldtek nekik, mert fuldokolnak...de nem tudják hol vannak..

A hatóság még a kínai variációt erőlteti, de a sajtó vietnamiakra esküszik...

Borzalmas ez a káosz...
F_Viktor
Akkor az észak-ír sofőr mégsem bűnős?
Mrfingusz
@durbincs: te kis fostalicska analfabéta még írni sem tudsz
Mrfingusz
@durbincs: Anyád üzekedett homokszemért és most övé a Szahara :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.