Pénteken a déli órákban Péterrévén, a temető melletti utcában kirabolták Lajkó Félix hegedűművészt.

Kirabolták Lajkó Félixet – oda a százmilliós hegedű

A világhírű zenész családjával hozzátartozói sírjához látogatott el Péterrévére, és itt az autójából tűnt el a nagy értékű hegedű. A rablást azonnal jelentették a rendőrségnek. A hegedűvirtuóz kérdéseinkre nem válaszolt a nyomozás érdekében, de azt elmondta, hogy az eset kapcsán többektől is hallotta, hogy a temetők környékén pórul jártak. Voltak, akik korábbi esetükről, mások meg a napokban történtekről számoltak be neki. Ezért úgy gondolja, fel kell hívni a figyelmet, hogy mindenki vigyázzon értékeire.

– A nyomozás érdekében a részletekről nem beszélhetek, de bízom a rendőrség munkájában, és hogy a hegedű előkerül majd – mondta röviden a hegedűművész.

A belgrádi szerb média szerint az 1800-as években készült hegedű értéke félmillió euró. A Domenico Montano márkájú hangszer igen ritka. A rendőrség az esetet súlyos rablásnak minősítette, a nyomozás folyamatban van.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: Magyar Szó

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
..valahol azt írták, hogy a vonaton felejtette...
Gáon Mordehaj
Úgy hallottam, hogy a temetők környékén leparkoltatott gépjárművekben senki ne hagyjon értéktárgyakat.
Mennyire volt biztosítva?
rokker33
Hát ha tényleg 100 millát ér az a hegedű jó nagy barom volt,hogy az autóban hagyta!Bár ha biztosítva volt akkor akár még egy nagyobb összeget is szakíthat és ha megvan játszva az egész és a hegedű holléte a zenész számára nem titok akkor meg még nagyobbat!
simmering73
Ha biztosítva is volt, a biztosító nem fog fizetni, mert nem a tőle elvárható gondossággal vigyázott rá. Magyarul, hanyagul, a gépkocsiban hagyta, mintegy felkínálva az ellopásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.